donderdag 4 oktober 2012

Misbruik Zonnehuizen

http://www.telegraaf.nl/binnenland/6315310/__Aangifte_misbruik_Zonnehuizen__.html

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/2910876/2011/09/16/Weer-zorggroep-in-opspraak.dhtml

Aangifte misbruik Zonnehuizen


ZEIST -  De ouders van een Oldenzaals meisje hebben bij de politie in Utrecht aangifte gedaan tegen jeugdinstelling Zonnehuizen in Zeist, wegens mishandeling door het personeel en seksueel misbruik door een medebewoonster.
Het meisje is inmiddels ondergebracht bij een andere instelling, meldt RTV Oost. Haar ouders durfden woensdag pas aangifte te doen, omdat ze niet terug hoeft naar Zonnehuizen.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg beslist over vier weken of een onderzoek wordt ingesteld naar de jeugdinstelling.

                     Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


1 opmerking:

  1. Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Nog veel meer kinderen worden mishandelt door personeelsleden bij de Zonnehuizen in Zeist.

    Er zijn ook zeer vreemde masage handelingen die zijn voorgeschreven door hoofd gedragskundige D. Z. Sommige ouders worden misselijk bij het lezen van de folder. Een kind wordt in zijn/haar ondergoed op een masage bank gelegd en dan wordt het kind gemaseerd. Het kind moet ZELF aangeven tot hoever en waar ze hem of haar mogen masseren (begrijp wel dit zijn kinderen met een verstandelijke beperking.) Hoe ziek kan een instelling zijn zulke praktijken toe te staan. Ze worden geen strobreed in de weg gelegd.Inspecteurs worden een rad voor het oog gedraait. Ouders die hiermee naar buiten willen treden worden bedreigt. de Zonnehuizen veroorzaken angst bij de ouders.

    BeantwoordenVerwijderen