vrijdag 5 oktober 2012

Jeugdzorg Nederland schoot tekort

http://www.dvhn.nl/nieuws/nederland/article9430731.ece/'Bescherming-door-Jeugdzorg-schoot-tekort'-

ANP | Gepubliceerd op 05 oktober 2012, 17:55


RIJSWIJK - De overheid en Jeugdzorg Nederland zijn tekortgeschoten in hun taak om uit huis geplaatste kinderen te beschermen tegen seksueel misbruik. Dat concludeert de commissie-Samson, zo bevestigde een woordvoerder van de commissie vrijdag na berichtgeving van de NOS.

Het blijkt dat kinderen in een jeugdzorginstelling ongeveer 2,5 keer zo grote kans hebben om seksueel misbruikt te worden. Voor verstandelijk gehandicapte kinderen is de kans drie keer zo groot of zelfs meer. ,,Die kinderen zijn onder de hoede van de staat geplaatst, onder dwang van een rechter. Als de percentages dan zo hoog zijn, vindt de commissie het risico veel te groot'', aldus de woordvoerder. ,,Wij vinden dat die percentages niet kunnen en dat zoiets bestreden moet worden.''

Ook blijkt dat niet de hulpverleners, maar vooral de kinderen en jongeren onderling verantwoordelijk zijn voor het misbruik, liet de woordvoerder weten. ,,Groepsleiders moeten een zo veilig mogelijke omgeving creëren. Het gaat immers om minderjarigen, wiens lot in jouw handen ligt.''

http://www.telegraaf.nl/binnenland/13040499/___Jeugdzorg_schoot_tekort___.html

De commissie doet onderzoek naar het seksueel misbruik in de jeugdzorg. Aanstaande maandag zouden de conclusies pas bekend worden gemaakt, maar vrijdag lekten er al enkele uit. De commissie zal ook aanbevelingen doen hoe misstanden in de toekomst voorkomen kunnen worden. Daar wilde de woordvoerder nog niets over kwijt.

Gerelateerde artikelen
 
01-10:
 


 

1 opmerking:

  1. Mijn zoon zat zonder strafblad in Rentray Rekken toen hij belde lastig gevallen te worden door een jongen, sexueel dus in dit geval. Ik heb dit als bezorgde moeder aan iedereen die ermee te maken had, ook de gezinsvoogd van jeugdzorg oss. Toendertijd 2007/2008 had niemand er belangstelling voor hulpverlening media niemand, nu wel! Tot nu toe is er nog niemand geweest die mijn kind of mij serieus nam. Ik volg politiek en media maar geloof niet dat iemand echt wil helpen.

    BeantwoordenVerwijderen