zondag 7 oktober 2012

Jeugdmonitor Limburg


Gedeputeerde Peter van Dijk van Jeugdzorg heeft vandaag het eerste rapport uitgebracht met trends en ontwikkelingen in de Limburgse Jeugdzorg. Het rapport is vandaag aangeboden tijdens een kennismakingsbijeenkomst van de gedeputeerde met de 33 wethouders en beleidsambtenaren Jeugdzorg in Limburg.
 
De Limburgs Jeugdmonitor komt voort uit de ambitie van de Provincie Limburg om samen met Limburgse gemeenten meer informatie over de Limburgse jeugd te verzamelen om goed beleid te kunnen ontwikkelen.

In de monitor gaat de aandacht uit naar vraag en aanbod in de Jeugdzorg. Nu de transitie van jeugdzorg is ingezet is vooral van belang hoeveel kinderen en jongeren gebruik maken van de diverse vormen van jeugdzorg. In de monitor zijn hierover veel gegevens verzameld en worden ze in samenhang gepresenteerd.

“Het is de bedoeling dat de Limburgse Jeugdmonitor in de komende jaren wordt doorontwikkeld,” zegt gedeputeerde Peter van Dijk. “Wij blijven als Provincie tot 2015 verantwoordelijk voor Jeugdzorg en streven een warme overdracht na richting gemeenten.”

Alle relevante beleidsinformatie is vanaf vandaag ook digitaal beschikbaar via de website www.limburg.nl/kerngegevens. De provinciale jeugdzorg wordt met ingang van 2015 overgedragen aan de gemeenten.

Klik hier voor het trendrapport


http://www.limburg.nl/Actueel/Nieuws_en_persberichten/2012/September_2012/Limburgse_Jeugdmonitor_met_cijfers_van_elke_gemeente

Geen opmerkingen:

Een reactie posten