donderdag 18 oktober 2012

Tussenstand Jeugdzorg Dark horse 18 - 10 - 2012

Deze blog bestaat op 18 oktober 2012 precies één jaar, gemeten vanaf de eerste publicatie en de grens van 150.000 bezoekers is gepasseerd.


Per dag bekijken gemiddeld 1000 mensen de misstanden van Jeugdzorg, de WSJ en het mislukte project met de CJG’s.


Er zijn 762 berichten geplaatst bestaande uit artikelen van Darkhorse, ingezonden stukken, BJZ-nieuws uit de media, internetfilmpjes, brieven aan kamerleden en beleidsmakers, officiële stukken, casussen, commentaren van lezers (2089 comments), aforismen, gedichten en spotprenten.


Een tiental mensen zorgt regelmatig voor redactionele bijdragen die de blog gevarieerd en actueel houden.

Jeugdzorg Dark horse is een permanent platform om ouders een hart onder de riem te steken in de strijd tegen leugen en onrecht.


Wij berichten over de schandalige manier waarop ouders en kinderen behandeld worden in een systeem dat meer haar eigen belangen behartigt dan dat van de jeugdigen.

 

http://www.grootgezin.nl/kwesties200304.php#181012
                                 
                            Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

2 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd. Ik voorzie een steeds grotere belangstelling in de toekomst van ouders voor uw nuttige en gewaardeerde werkzaamheden. Per 1 januari 2013 verliest BJZ zijn indicerende taken. Bovendien is het PGB binnenkort geen gemeengoed meer.

  Dat is best sneu voor BJZ, want veel van die PGB's worden besteed in de eigen keuken van BJZ. Zeker als het gezin onder OTS staat, want dan beheert en besteedt BJZ zelf het hele PGB (bv aan hun eigen gezinscoaches, zie richtlijn inspectie Jeugdzorg januari 2010).

  Als voorbeeld deel ik met u een conversatie tussen mijn jongetje (10 jaar) en mijzelf. Ik moest hem namelijk uitleggen waarom een mevrouw van de Raad van de Kinderbescherming bij ons op bezoek zou komen.

  "Maar mam, als Bureau Jeugdzorg zich zovééél zorgen om mij maakt, dat ze ons onder toezicht willen stellen......waarom hebben ze mijn PGB dan stopgezet?"

  "Lieve schat, de meeste kinderen zoals jij (met autisme) gaan hun PGB's kwijtraken. Iedereen moet bezuinigen en wij nu eenmaal ook."
  "Maar zo'n OTS kost toch ook geld?"

  Het volgende antwoord heb ik niet met hem gedeeld, maar ik deel het wel met u.
  "Het geld van zo'n OTS gaat naar BJZ.

  En aangezien BJZ zo meteen geen centjes meer krijgt vanuit de PGB-pot, proberen ze over te stappen op andere bronnen van inkomsten zoals de OTS."

  Helaas hebben ze kaartenbakken vol met gezinnen zoals wij, die kinderen hebben met een diagnose en in het verleden eerlijk hebben toegegeven dat het soms best lastig is om in je eentje drie kinderen met autisme op te voeden en derhalve een tijdje gebruik gemaakt hebben van de mogelijkheid van een PGB.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat het goed is als ouders weten dat ze de raad v.d. kinderbescherming niet binnen hoeven te laten en zeker niet met hun kinderen te laten spreken.
  Er zijn andere mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen