vrijdag 12 oktober 2012

Hoe hebben ouders en familieleden het congres Samson ervaren?


Vandaag zijn wij naar het congres van Commissie Samson in Noordwijkerhout geweest. Wij dachten dat er gepraat zou worden over oplossingen, helaas was dit niet het geval. De meeste mensen die het congres bijwoonden, weten niet hoe ze het probleem van het misbruik moeten oplossen. Ze bedoelen het allemaal goed, maar werken niet samen. Ze blijven met het zelfde oude liedje komen, terwijl er iets nieuws moet gebeuren. Na maandag is er genoeg bewijs dat het oude systeem niet werkt!
De diverse organisaties die het congres vandaag bij woonden hebben het over verbeteringen die moeten plaats vinden, maar diezelfde organisaties erkennen hun fouten niet. Er word ingewikkeld gepraat over allerlei uitslagen van onderzoeken, maar hoe men het op moet lossen blijft een lastig probleem.

De commissie Rouvoet is samengesteld. Meneer Rouvoet is aangewezen om veranderingen aan te brengen in de jeugdzorg. Maar, hoe wil hij dat gaan doen?

Daarnaast wie gaat ons, de slachtoffers die melding hebben gedaan helpen?
Na vandaag is het een feit, de overheid en de personen die aangewezen zijn om iets te doen aan de constateringen uit het rapport van commissie Samson weten nog niet hoe zij vorm moeten geven. Naar mijn idee wordt het tijd dat wij als (ouders van) slachtoffers gaan meehelpen met oplossingen te bedenken voor dit probleem. Wij zijn ervaringsdeskundigen.

26 oktober 2012
Het is van belang dat wij als slachtoffers gaan samenwerken. Want samen staan we sterker! Op 26 oktober staat voor de bewindslieden Marlies van Zanten en Ivo Opstelten tijd gereserveerd om slachtoffers te horen!

Als u hier bij wilt zijn kan u dit opgeven via het e-mailadres; dominique1985@live.nl . Wanneer hier meer over bekend is kan ik u hier direct over mailen.
Buiten de eventuele bijeenkomst van Marlies van Zanten en Opstelten willen wij als slachtoffers;
Bijeenkomsten voor lotgenoten organiseren. Wij hebben afgelopen maandag gezien dat lotgenoten veel steun aan elkaar kunnen hebben. Daarnaast kunnen we in overleg gaan hoe wij als slachtoffer gehoord kunnen worden. En wat wij aan hulp verwachten van de overheid. Wij zijn geen stichting, wij zijn zelf slachtoffers die lotgenoten zoeken om dit te kunnen organiseren.
Alle slachtoffers van jeugdinstellingen meld u aan via onderstaand e-mailadres zodat we bijeenkomsten kunnen organiseren om SAMEN de krachten te bundelen tegen het onrecht wat nog steeds plaats vind. Waarnog steeds helemaal NIETS aan gedaan wordt! Stichting projeugd, mea culpa, jeugdzorg dark horse en diverse personen die al jaren vechten tegen dit onrecht, ondersteunen dit plan en bieden hun hulp aan.
Dominique 

Voor meer info:
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com


Wat gebeurde er nog meer deze dag:

Rouvoet
Rouvoet kon het openingswoord niet doen. Hij was te laat, stond in de file.

Bolivia
Een oma, wiens zoon en kleinzoon zijn gevlucht naar Bolivia (haar kleinzoon werd misbruikt in de WSG instelling) vertelde Rouvoet wat een verademing het was om in Zuid-Amerika te zijn. Dáár doen ze namelijk wel aan waarheidsvinding. Rouvoet reageerde daar verder niet op. De oma kreeg hierna ook geen spreektijd meer. Die oma vertelde ook nog dat de William Schikker Groep een rapport van de vader uit Bollvia heeft ontvangen met wat er op de zorgboerderij was gebeurd, maar dat daar geen enkele conclusie uit was getrokken en er nog steeds 11 kinderen zaten, die hetzelfde moesten doorstaan.

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/06/derde-wereldland-doet-wel-aan.html

Moeilijke jeugd

Rieke Samson vertelde dat veel jeugdhulpverleners zelf vaak een moeilijke jeugd hebben gehad.

Ontroerend

Ontroerend was het relaas van Roos Haase over haar eigen ervaringen als kind en dat de  hulpverleners de andere kant uit keken.
Leugens

Een man vertelde dat zijn zwakbegaafde broer door een hulpverlener enige jaren werd misbruikt. Toen hij hier achter kwam heeft hij aangifte gedaan. De instelling verzocht hem deze in te trekken, want de dader was overleden. Dat heeft hij toen gedaan. Groot was zijn verbazing toen hij ontdekte dat de "overledene" er nog steeds werkte en ook nu nog steeds kinderen misbruikt. Deze meneer kreeg de microfoon  hiernaa ook niet meer.
Kinderombudsman

De kinderombudsman hield een pleidooi de transitie uit te stellen, met instemming vooral van de cliëntenraad van de WSG (belang= het verdedigen van de eigen toko)
Marlies had geen tijd

De Staatssecretaris Marlies van Zanten zou ook een toespraak houden. Ze kwam aan het eind van de dag, herhaalde 3x "zoals ik maandag al zei" en was binnen 5 minuten vertrokken, druk, druk, druk.

De verbaasde gezinsvoogd
Een vroegere gezinsvoogd (naam bekend bij Dark horse) vertelde dat zij bij haar allereerste dag bij BJZ te horen kreeg dat ze direct een OTS en UHP moest regelen. Ze zei toen verbaasd : “Maar daar zou ik toch een speciale opleiding voor krijgen?  Ik kan dat helemaal niet. Ik weet daar niets van af”.
Er werd haar verteld. “Zeg het maar, je doet het wel of niet, maar dat staat direct te boek als werkweigering”.
Een oudere gezinsvoogd heeft haar toen een aantal papieren laten zien en gezegd: “Kijk, zo doen we dat”.
Een paar dagen daarna stond de niet opgeleide gezinsvoogd in de rechtbank. Ze is inmiddels geen gezinsvoogd meer.

Een pleegzorgvader vertelde dat hij geld had gespaard en zijn pleegdochter het land heeft laten verlaten, opdat ze dan veilig was en Jeugdzorg haar niet meer kon vinden.

Nederland Heelt

Nieuws over pas opgerichte stichtingen en verenigingen; o.a. over Nederland Heelt, zij werken samen met zorgbeleid Gelderland (net als oudernetwerk) en met Jeugdzorg. Advies: Pas op!
Wiki Leaks Jeugdzorg
Binnenkort gaat http://wikileaksjeugdzorg.nl  online. U kunt daar uw documenten uploaden als u in aanmerking wil komen voor een schadeclaim. Uw zaak moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.                    Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

3 opmerkingen:

 1. Zorgbeleid of Zorgbelang Gelderland?
  Tja, eerst OTS laten plaatsvinden en dan pas begeleiden.
  Dat moet andersom: zorgen dat er geen frustrerende OTS komt maar hulp of begeleiding, en anders inzetten op terugplaatsing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn ex had 2 jaar geleden al contact gezocht met Julian Assange van Wiki Leaks zonder gehoor.
  We zijn beiden content met http://wikileaksjeugdzorg.nl/.
  Kan het ook naar het buitenland, reacties/documenten het beste doorsturen via gmail, niet te traceren en veilig voor de gevluchte mensen. Zo kunnen ze toch meedoen om deze genieperige oorlog te stoppen.

  Wat betreft het AKJ en dochtertjes >> Zorgbelang " provincie", GGz en BJZ spelen onder één hoedje. Mijn kind zag een bekende vertrouwenspersoon van Zorgbeland Brabant rondlopen in de BJZ-instelling. Susidie trekkertjes roepen bij mij al direct vraagtekens op. Ook de Kinder/Ombudsman.

  Probeer nog meer hulptroepen/activisten bijelkaar te verzamelen, misschien ook uit het buitenland.
  http://joepzander.wordpress.com/ <> http://www.jeugdzorgammehoela.nl/ ... en waarschijnlijk nog een hoop meer. Join Please

  # De verbaasde gezinsvoogd # klinkt mij heel bekend in de oren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is de anonimiteit van inzenders gewaarborgd? Kan daar informatie over komen op wiki-jeugd?

  BeantwoordenVerwijderen