maandag 8 oktober 2012

Voelt u zich hulpbehoevend?

http://www.stichtingkog.info/pages/posts/voelt-u-zich-hulpbehoevend-nee439.php

Voelt u zich hulpbehoevend? Nee?

Actualiteit >>
Een donateur schreef:

Voer in het pdf van de Jeugdwet in de zoekmachine 'ouder' in en het wordt duidelijk dat er een visie op ouders als hulpbehoevend aan ten grondslag ligt. Ik verwacht dat vele ouders zich niet herkennen in deze beeldvorming en dit uitgangspunt.

Persoonlijk ervaar ik het als een zeer bevoogdende en derhalve als een vernederende visie op ouders. Ik begrijp niet dat men op deze wijze voortdurend spreekt over burgers van dit land. Het toont waarschijnlijk aan wie de mede-schrijvers/inspirators zijn van deze nieuwe wet.

Ouders zijn niet gelijkwaardig. Juist gelijkwaardigheid is één van de pijlers onder onze democratie. Derhalve is deze jeugdwet onvoorstelbaar.


Ga terug

               Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horsehttp://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html


 

2 opmerkingen:

 1. Juist OMDAT de jeugdzorgwerkers zo gehersenspoeld worden met een cursusje van BJZ, zal de gewoon-niet-nadenkende jeugdzorgwerker (=indiceerder of gezinsvoogd) in alle ouders die langskomen met 'kinderbeschermende ogen' naar motieven zoeken om het kind onder OTS of UHP te stellen.
  Ook bij ouders die zich -zo argeloos- niet vinden in dit beschuldigende blik.

  Reeds met het Handboek 'De Gezinsvoogd als Jongleur' werden adviezen aan BJZ-werkers gegeven om ouders te misleiden en te epateren.
  Het platform SCJF heeft daarop gereageerd met 'De Jongleur over de Schreef', te vinden onder de Publicaties op www.stichtingKOG.info .

  OUDERS, WEES PREVENTIEF.
  Laat u niet overvallen!

  Dit is Nederland: gevaarlijke inmenging dat geen 'zorg' mag heten.
  Ga naar een echte deskundige, die onder echt tuchtrecht staat en universitair geschoold is.

  De zgn. 'teams' in BJZ onderschrijven blind (de cliënt niet ziend of onderzoekend) de ongefundeerde meningen van de sociaal werker.
  Laat u niet een 'deskundige' van BJZ in de maag splitsen, die op matige onderzoeksvragen van BJZ werkt en naar BJZ toeschrijft.
  Zoek zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, hulpbehoevend om van de waanzin van jeugdzorg af te komen ..

  BeantwoordenVerwijderen