zaterdag 18 augustus 2012

Brief van pleegmoeder...

Update 5 september 2012

Wat betreft de brief van pleegmoeder en het pittige gesprek daarna weten we nog niet de fijne details alleen de grote lijnen die de gezinsvoogd van Bureau Jeugdzorg Alkmaar ons al heeft verteld.
maandag 03-09-2012 is wel het verzoek tot terugplaatsing met de daarbij behorende beoordeling boog, ondertekend plan van aanpak en motivatie door Bureau Jeugdzorg Alkmaar per mail naar de Raad voor de Kinderbescherming gestuurd.

Wij verwachten uiterlijk volgende week dinsdag 11-09-2012 de uitslag van de RvdK. Het kan ook al deze week zijn maar daar gaan we niet van uit.

Sowieso zal bij positieve uitslag van de RvdK, onze dochter per direct en de zelfde dag nog worden teruggeplaatst.

Bij negatieve uitslag waar niemand van uit gaat, word onze dochter ook per direct weggehaald bij huidig pleeggezin en geplaatst bij een ander pleeggezin.

Update 28 augustus 2012

Wij hebben de gezinsvoogd vandaag gesproken. Zij wou niet ingaan op de inhoud van het gesprek, dat vond ze taak van Stichting Parlan. Dit omdat de pleegmoeder werkt voor Parlan.

In ieder geval gaf de gezinsvoogd aan dat het een zeer pittig gesprek was. Er isl 3 tot 4 keer gehamerd op de brief die de pleegmoeder geschreven heeft. Men vertelde de pleegmoeder dat ze daarmee, zowel Parlan maar ook Bureau Jeugdzorg  Alkmaar in de problemen heeft gebracht. Ze heeft toegebracht met haar actie en dat had nooit mogen gebeuren.

De pleegmoeder bleef achter de inhoud van de brief staan. Zij bood daarvoor geen excuses aan, wel voor het feit dat ze Parlan en Bureau Jeugdzorg in verlegenheid heeft gebracht.

Verder heeft de gezinsvoogd van Bureau Jeugdzorg Alkmaar ons verteld dat als onze dochter is teruggeplaatst, Stichting parlan deze pleegmoeder en vadern zullen herscreenen, om te beoordelen of dit pleeggezin nog wel geschikt is om kinderen op te vangen.

Voor de verdere inhoud van het gesprek moeten we wachten tot de mensen van Parlan weer terug zijn van vakantie.

Update 24 augustus 2012

In navolging van de brief die wij kregen op 18-08-2012 van het pleeggezin, was het pleeggezin gisteren op gesprek geroepen bij Parlan,

Bij dit gesprek waren aanwezig leidinggevende en een medewerker van  Parlan Den Helder en de gezinsvoogd van Bureau Jeugdzorg Alkmaar en natuurlijk de pleegouders zelf.

Voordat dit gesprek plaatsvond werden wij gebeld door de leidinggevende van Parlan die het gesprek zou leiden.

Hij wist mede te delen dat hij van mening is dat onze dochter per direct terug zou moeten en hij gaf aan dat dit pleeggezin niet geschikt is om kinderen op te vangen (gevaar).
Echter, zei hij erbij dat Bureau Jeugdzorg Alkmaar directe terugplaatsing tegenhoud aangezien er een beoordelingsboog word opgesteld die volgende week naar de RvdK gaat voor terugplaatsing (en deze is positief).  De leidinggevende van Parlan en Bureau Jeugdzorg verwachten dat onze dochter binnen 3 weken is teruggeplaatst. Bureau Jeugdzorg vind het niet in belang kind om onze dochter nu nog over te plaatsen naar ander gezin of terug naar huis.

Pikant detail. mocht de Raad voor de Kinderbescherming negatief oordelen dan eist Bureau Jeugdzorg i.v.m veiligheid en gevaar voor onze dochter directe overplaatsing naar een ander pleeggezin

De leidinggevende van  Parlan gaf ons nog wel complimenten, dat wij maandag 20-08-2012 onze dochter hebben meegegeven, terug naar het pleeggezin . Dit zou hij niet gedaan hebben.
Dank voor het compliment, maar zo makkelijk was die beslissing echt niet.

Vandaag vrijdag 24-08-2012 zouden wij voor 12:00 uur te horen krijgen wat er besproken is bij het gesprek gisteren, welke maatregelen zijn genomen of sancties tegen het pleeggezin.

Naar verwachting één grote stilte!
De gezinsvoogd van Bureau Jeugdzorg Alkmaar was plots 4 dagen vrij. De leidinggevende van Parlan is op vakantie en de medewerker van Parlan die ook bij het gesprek aanwezig was is 2 weken op vakantie.

Afspraken zijn dus weer niet nagekomen!
Erg apart, dus wij weten nog helemaal niets.

Wel hebben we gedrags-wetenschapper Bureau Jeugdzorg Alkmaar telefonisch gesproken en die versprak zich dat zij de boordelingsboog positief heeft beoordeeld en onze dochter teruggeplaatst kan worden.

Tot zover de update. word vervolgd......
Update - 20 augustus 2012

http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/site-algemeen/verhalen-van-led/update-provocatie-van-pleegouder-aan-ouders-r704


Na de brief die wij kregen van pleegmoeder die aan ons als ouders was gericht van zaterdag (18-8-2012) even een update van de stand van zaken.

De hele ochtend zowat besteed aan het heen en weer te bellen om mensen te pakken te krijgen het resultaat is bar mager.

Vandaag was er sowieso al omgang met onze dochter van 11:30 tot 15:30 dus alle tijd aan onze dochter besteed.

Ze werd enkel afgeleverd in een Spaghetti jurkje en een luier (die vol zat en dat was aan de wijze van de inhoud was te zien dat het al een paar uur het geval was) terwijl het hier in de noord kop bewolkt is en
rond de 20 graden met aardig koude wind van zee (ook waar pleegmoeder woont Wieringerwerf zelfde weerbeeld). beetje koud voor een kind van 2. dus omkleden maar in wat warmers

De brief is gelezen door zowel Parlan als BJZ.
Reactie BJZ per mail
Citaat:
"Ik heb de brief gelezen. Dat was geen fijne brief, niet fraai. Ik ga vandaag proberen contact te krijgen met Parlan, heb haar voicemail al ingesproken. Vandaag ben ik vrij. Ik ga jullie dus morgen bellen."

Reactie van Parlan

"Brief hebben we gelezen dit kan niet had niet gemogen, is buiten alle proporties, Medewerker Parlan: Er is gevaar voor Shania. Conclusie van stichting Parlan te Den Helder We nodigen pleegmoeder uit voor een goed en dringend gesprek later deze week."

We hebben onze dochter met veel  tegenzin meegegeven aan de pleegmoeder,  in schonere kleding dan met wat ze kwam.

Word zeker vervolgt!

lees ook:Provocatie Van Pleegouder Aan Ouders


http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/site-algemeen/verhalen-van-led/provocatie-van-pleegouder-aan-ouders-r702

We hebben meerdere malen aangekaart bij zowel Parlan als BJZ dat wij zorgen en twijfels hebben bij deze pleegmoeder . Onze zorgen werden niet beantwoord of gehoord, maar met deze brief aan ons gericht laat de pleegmoeder zien hoe ongeinteresseerd ze is.
Deze brief hebben wij gestuurd naar de gezinsvoogd van BJZ, de pleegzorg begeleider en leidinggevende van Parlan. We zullen zien wat ze hier nu mee gaan doen. Wij  zelf geven geen reactie op deze brief richting pleegmoeder. Wij staan er boven , we hebben het enkel gepubliceerd om wereldkundig te maken en een voorbeeld te geven hoe slecht het soms gesteld is in de pleegzorg.

Alex
Brief ontvangen van de pleegouders aan de ouders.
Als deze pleegmoeder deze instelling heeft behoort ze geen kinderen op te vangen

Ontvangen 18-08-2012 bij omgang weekend uit handen van grootouders!

AlexDisclaimer: http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/07/disclaimer.html

18 opmerkingen:

 1. Het niveau is beangstigend (laag).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn hemel, is alles wel oke met deze vrouw?
  Ze doet me heel erg denken aan iemand met een stoornis, en idd wat een niveau. Lekker als je kind daar in huis moet wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Robert Slis, Rotterdam18 augustus 2012 om 17:39

  18 augustus 2012


  De pleegouders van mijn dochter hadden zich uitgelaten over zaken die ze niets aangaan. Zo wilden ze niet dat ik haar zonder toezicht mee mocht nemen bij bezoekregeling en wilden ook niet meewerken aan meer bezoeken dan 1 keer in de 6 weken. Ook wilden ze niet ik een DNA test zou doen en ik de wettelijk vader van mijn eigen dochter zou worden.
  En ik woon op 10 minuten afstand van hun huis.
  De pleegvader werkt bij de belastingdienst en had zomaar even in mijn gegevens gekeken en de pleegmoeder schijnt volgens Jeugdzorg pedagogisch medewerker te zijn, dan is het toch raar dat je dan aan pleegzorg opvoedingshulp vraagt terwijl iedereen zeg dat mijn dochter heel lief en makkelijk is. En dat mijn dochter dan na 4 jaar dan toch nog in een kindertehuis zit ?

  The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.

  Slachtoffer Jeugdzorg Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beseft iedereen hier wat hier staat? Die laatste zin van een slachtoffer? Dat geldt ook voor ons! We laten ons jaren en jaren een rad voor ogen draaien door jeugdzorg's oeverloze en eindeloze Kafka jungle aan regels, wetten en protocollen, met als gevolg dat onze kinderen alleen staan. Jaren blootstaan aan de grillen van deze criminele organisaties. En wij ons vruchteloos doodvechten tegen een onzichtbare, papieren tijger.....

   Verwijderen
 4. Typisch, ik ken 2 pleegmoeders. De pleegmoeder waar mijn dochter bij in het gezin heeft gezeten en de pleegmoeder van de dochter van een kennis van mij. Bij beide pleegmoeders kwam je hetzelfde gedrag tegen als de Ada uit de brief. Het betuttelen/kleineren van de ouders; het doen alsof het pleegkind het eigen kind is; geen rekening houden met de wensen van de ouders; het proberen te onthechten van de ouder-kind relatie etc. Het lijkt wel alsof pleegouders daarop geselecteerd worden. Ooit had ik respect voor deze mensen, maar dat is al lang vergaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kennelijk selecteert Bjz pleegouders op volgzaamheid en stuurbaarheid.

   Dan kom je vanzelf bij nog lager niveau terecht dan binnen Bjz zelf, en dat is al zorgwekkend laag ..

   Verwijderen
 5. OoOh deze vrouw?? Dat haar eigen kinderen niet uit huis zijn geplaatst...ik kan me niet voorstellen dat ik iemand zonder problemen zo'n brief kon sturen...omg??? en niemand red dit kind....
  En wat een domme vrouw, dit is een bewijs hoe slecht ze is als pleegouder...iedere gek kan tegenwoordig kindertjes inpikken zo te zien...

  echt te erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De opstelling van de pleegmoeder getuigt in elk geval van weinig inlevingsvermogen in het lot van de ouders van Shania. Dankbaar moet je zijn, nederig en klein, als je kinderen uithuisgeplaats worden om redenen die jezelf totaal ontgaan. Als deze pleegmoeder al 53 pleegkinderen gehad heeft dan zou er toch langzamerhand eens een belletje moeten rinkelen dat het niet allemaal waardeloze ouders zijn, maar ouders die niet geholpen worden dan met het afpakken van hun kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me goed dat pleegzorg beter selecteert wie geschikt is voor het pleegouderschap. Ze is echter niet de enige slechte pleegouder. Google maar eens op forum pleegouders. Het is duidelijk dat het doorgaans alleen om het eigen belang gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wel ik heb een andere mening en gedachtengang hiero over! Ik heb de brief gelezen en ik neem aan dat het om een gezin gaat op een zeer laag niveau en dus denk ik degene die de brief geschreven heeft zeker weet hoe zij met deze ouders moet communiceren.
  De werkelijkheid is dat communicatie een kunst is! En degene die dat weten en goed gebruik van maken, zoals deze vrouw bijvoorbeeld (waarvan ik zeker weet dat ze beseft dat ze met mensen communiceert, die je alleen in zo'n context kan raken)! Wij mensen (en ik heb het over ons allemaal) heb tegenwoordig allemaal een gevormde mening over alles. Denken, beredeneren dat kunnen we allemaal niet meer! Eerst denken en dat praten!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heerlijk om een communicatiespecialist onder ons te hebben als de Anoniem van 19 augustus 10:22. Zou graag weten waar u deze kunst van communiceren heeft geleerd. Zeker in een interne cursus van een BJZ of bij de Raad vd Kinderbescherming?

   Verwijderen
  2. Inderdaad. Een trol.

   Verwijderen
 9. Dit is geen manier om met de bio-ouders van je pleegkind te communiceren. Dit is machtsvertoon. Deze pleegmoeder escaleert zaken, het rompertje, de aanvallende brief, die je beter met rust kunt laten. Ze gaat mee in de stress die het drama van de uithuisplaatsing de ouders heeft opgeleverd. De kunst is om het drama kleiner te maken door een nuchtere opstelling en begrip voor de stress van de bio-ouders en het pleegkind. Hopelijk gaat ze bij het pleegkindje niet net zo op haar strepen staan. Ik vrees het ergste, want ook geeft ze aan dat het kleine kindje niet luistert als ze haar maant de kat met rust te laten. Nu heb ik er geen bezwaar tegen als een kind weleens een kras van de kat krijgt, maar het is niet verstandig om onvoorspelbaar gedrag van katten en kinderen in zo'n beschuldigende context te plaatsen. Zonodig houdt je dieren en kinderen uit elkaar, het spreekt niet vanzelf dat katten en kinderen passend met elkaar om gaan. Soms moet je dat leren en soms moet je ze nog even uit elkaar houden. Wat deze pleegmoeder doet is bij de bio-ouders de angst aanjagen dat er niet goed voor hun kind gezorgd wordt. Dat maakt het drama groter in plaats van kleiner. Ze zou hier de wijste kunnen zijn, maar is dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "Verder wil ik geen antwoord op deze brief, want die verdwijnt ongeopend in de prullenbak" En dat noemt u een goede manier van communiceren? Ik adviseer u eerst na te denken en dan nog eens na te denken en dan nog een keer en dan pas uw commentaar op te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gezien de verdere verhalen die bij de link te lezen zijn, vind ik het een zeer duidelijke brief van pleegouder naar ouders....
  Sommige mensen hebben het nodig dat dingen op een wat hardere en directe manier word gezegt.
  Aan het gezeur en gezeik moet een eind komen en ik dacht dat de kleine meid voor de kerst weer permanent thuis zou wonen? Of lees ik dat niet goed in de stukken...
  Dan is het toch zeker de tijd om met elkaar samen te gaan werken en niet om elk wissewasje stennis te gaan schoppen...

  Wat ik wel minder netjes vind is dat pleegmoeder geen bericht terug wenst te krijgen, terwijl overdracht juist zo belangrijk is!

  Vind ook dat ouders de kleine meid best schone of in elk geval gewassen kleding mee terug hadden kunnen geven (zoals in de brief over een vies rompertje gaat). Als kinderen van gescheiden ouders een weekend naar de andere ouder gaat, heeft deze toch ook schone kleren bij zich en krijgt schone kleren terug. Zo hoort dat ook bij pleegouder opvang te gaan. Anders is het ruzie blijven zoeken....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van enige tactische en diplomatieke vaardigheden kunnen we pleegmoeder in ieder geval niet beschuldigen ...

  Liesbeth de Vries

  BeantwoordenVerwijderen
 13. JFK ONCE SAID "WE ARE ALL MORTAL ,WE LIVE ON THIS PLANET, BREATH THE SAME AIR AND CHERISH OUR CHILDRENS FUTURE!". Now all the different ways we complain about Bureau Jeugdzorg and the Raad and nothing happens at all . It is very sad that all we do is talk, but with all this talking our children are in danger from BJZ & the Raad by there pure hate towards us all. Looking at Belgium ,the UK, and Germany, there youth services have to come in court with hard evidence and nothing else. But here in the Netherlands it is there speculations and interpretations which a judge takes as the truth?.

  Me and my partner have children and BJZ have placed them with the Dutch parent but the twist is our ex's have very bad mental problems. My ex has been locked up 5 times and 3 of them under an IBS and to this day she has a life long RM to go to the RCGGZ FOR HER MEDICATION BY LAW. My partner her ex is a PAAZ client and his problems he tries to hide from BJZ. At the end of the day it is our children that are in trauma because of these people from BJZ , the Raad . The Raad in my partners case, have gone as far to make up a statement from her Doctor ( huisarts) which had never made. For this we have evidence, but the question is will a judge take that evidence into account and use it against the Raad ?.How can justice be so blind. The simple reason is that they are frightened of the rot BJZ,RAAD. Not one worker from BJZ,RAAD has ever gone to prison for there wrong doings to the child or parents human rights. It is time for a day that for all the parents that have the devil ( BJZ & RAAD) up there back TO NATIONAL ACTION in each region of NL at the offices of BJZ and the RAAD.

  Whatever government we get this time, will not do a thing about it. And that ladys and gentlemen is TRUE. How many more children must die before the goverment will stand up and say "enough is enough"? How many more children must be placed in danger or placed out of their home for nothing but only there opinions & hypothesis? What do you want to do? Just sit to BLOG all day or on Twitter, facebook writing about the hate towards you, from BJZ and the Raad or do you want to take a stand together?.This has to stop now. Foster parents get payed for having your kids with them and then send you the bills, but they get money from the government. DOUBLE PAYMENT for them . BJZ & RAAD want to place your child out of your home, so let them pay the bills, not you !!!!.We have on video a gezinvoogd saying when I asked her about if they get a bonus for OTS or UHP and in her words " I DO NOT KNOW HOW THAT WORKS ". FACT: for an OTS a gezinsvoogd gets a bonus of 200 euro's extra. FACT: for UHP a voogd can get a bonus up to 400 euro's. It is up to you now, what you want to do ???.......

  BeantwoordenVerwijderen
 14. updates betreffende dit verhaal is hier te vinden
  http://www.antibjz.nl/topic/934-verzoek-terrugplaatsing-in-behandeling-bij-de-rvdkafgewezen/page__st__20#entry1138

  Laatste ontwikkeling http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/site-algemeen/verhalen-van-led/paniek-paniek-bij-stichting-parlan-r824  BeantwoordenVerwijderen