vrijdag 31 augustus 2012

Onder dwang in een instellingDeze jongen is onder dwang in een instelling geplaatst, en nu wordt zijn leventje verwoest .
Omdat er geen duidelijkheid is over zijn welzijn en geen kindsignalen zijn, vindt er een observatie plaats voor de duur van 6 weken.

3 keer raden wat er na deze traumatische ervaring wel allemaal te vinden valt bij deze lieve jongen.

(gedeelte uit de e-mail correspondentie met moeder)

Sven,

Ik zit in een UHP van 4 maanden, omdat ik besodemieterd word door Jeugdzorg.
De reden van de UHP is verzuim op school, er is nu opeens een ontwikkelingsbedreiging.
Er is niets onderzocht. Er zijn geen signalen verder. Met mijn zoon gaat het prima.
Ik heb mijn zoon bovendien zelf laten onderzoeken. Nu moet hij ter observatie
uithuis geplaatst worden. Ze willen alles in eigen hand houden, het levert veel geld op.
Dat gaat wel ten koste van mijn zoon zijn leven. Het is maar de vraag of het bij 4 maanden blijft,
als ze op basis van geen onderzoek al een uithuisplaatsing kunnen bewerken. Mijn zoon S is al erg getraumatiseerd.

A

Dark horse in het bezit van een geluidsopname van 2 uur. Moeder spreekt dan met de mentor van haar kind. Werkelijk, deze mensen hebben geen gevoel. Het is dramatisch, hartverscheurend. Later een Update!Casus bekend bij Dark horse

8 opmerkingen:

 1. Geen enkele partij in Nederland die het opneemt voor de kinderen. Zelfs niet de kinderombudsman. Wat moet je nu stemmen om te zorgen dat dit ophoudt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De VVD is de enige partij die sinds 1 jaar, voor het eerst ook, zich bezig houdt met onwetenschappelijk handelen van BJZ!!
   En D66 ook een beetje... De rest van de partijen lullen uit de nek! En roepen dat iedereen moet melden en kindermishandeling moet stoppen en wachtlijsten moeten weggewerkt etc. gaat totaal niet over de realiteit over hoe het komt dat er wachtrijen zijn ontstaan...

   Verwijderen
 2. Welke instelling is dit? Ze praten dat kind ook nog een schuldgevoel aan. Dat hij het alleen moeilijker voor zichzelf maakt. grrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Crimineel.
  Belang van het kind?
  Wie kan deze manier van werken
  uitleggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HARTVERSCHEUREND, inderdaad.
  Ik ben hier helemaal stil van... Toch niet al te stil:
  Ik ken de ouders niet, maar willen deze alle namen bijhouden van de 'jeugdbeschermers' die dit kind 'in het belang van het kind' dit aandoen goed bijhouden, alle feiten noteren en dan deze persoonlijk aansprakelijk stellen voor het aan uw kind aangedane leed en contact opnemen met een letselschadeadvocaat, bijvoorbeeld www.om-advocatuur.nl (advocaat Oude Middendorp wil diverse schadeloosstellingsprocedures gaan voeren tegen de Staat/ BJZ enz wegens het kinderen beschadigen door 'jeugdzorg'!)

  TREURIG dat de politiek hier volledig doof en blind voor is, zie art. 247 lid 2 BW: OUDERS....mogen kinderen geen geestelijk leed aandoen....' 'jeugdzorg' dus wél???
  TREURIG dat dit al tientallen jaren zo doorgaat....

  Zouden die 'jeugdzorg professionals' een goed geweten hebben? HOE ZIEK zijn die?? Zien die niet dat dit kind gewoonweg wanhopig is en alles zal doen om bij zijn moeder te blijven? Of is het de bedoeling om hem in 6 weken te hersenspoelen en wijs te maken dat hij door schuld van zijn moeder (of eigen schuld) daar zit en dan 'behandeld' moet worden door nog verder te hersenspoelen en dan zeggen dat hij 'hechtingsstoornissen' heeft?? (Ik noem maar wat uit de praktijk, ik ken deze casus verder niet.)

  STERKTE aan kind en ouders!

  Nico Mul (Ouder-ondersteuner in Jz-Kb zaken)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heeft deze arme jongen, volgens BJZ ondeskundigen, gedaan!? Dat hij mishandeld wordt door BJZ? Een kind zijn misschien of dat hij staat te huilen omdat hij met zijn mama mee wil wat een heel duidelijk teken is van een hechte band moeder/kind realtie!!
  Maar voor ondeskundige bureau is dat een teken voor uithuisplaatsing want kind en moeder heeft een hechte band kind kan emotie's tonen en voorkeuren aangeven waar hij het meest betrokken en veiligst is! En dat is natuurlijk een slechte zaak voor BJZ en dat kan niet he een moeder en kind die een hechte band hebben dat is voor BJZ ten bozen uit dat moet kapot gemaakt!!
  Dat is namelijk de taak van BJZ... Moeder/ kind relatie's kapot maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een kind dat gilt, vecht en smeekt, bij zijn moeder vandaan trekken, zo'n hulpverlener is toch niet goed bij haar hart.
  Ik ben er even stil van. De rillingen krijg ik ervan. De signalen van dit kind zijn niet mis te verstaan! Hij begrijpt niet waarin hij daar moet blijven en wie begrijpt dit wel? Hij durft nog zijn gevoelens te laten zien.


  Hopelijk worden zij snel weer herenigd.

  BeantwoordenVerwijderen