woensdag 1 augustus 2012

Ontucht door leraar in Wijden

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3282914/2012/07/06/Meer-aangiften-van-ontucht-door-leraar-in-Wijchen.dhtml

Meer aangiften van ontucht door leraar in Wijchen

Door: redactie
6-7-12 - 20:39 bron: ANP

Inmiddels zijn er zes aangiften van ontucht gedaan tegen een 43-jarige leraar uit Wijchen. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend. De man blijft langer vast zitten.

Eerder onderzoek van politie en justitie leidde tot drie aangiften tegen de man, die wordt verdacht van ontucht met minderjarige meisjes. Hij werd in mei aangehouden op verdenking van ontucht met kinderen van een basisschool in Puiflijk (gemeente Druten).

Hij was eind april al door de school op non-actief gezet. De rechter besloot in juni dat hij langer moest blijven zitten. Nu komen daar nog eens 60 dagen bij. In het belang van het onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.

De man was werkzaam als invalkracht en werkte ook op twee andere basisscholen in Druten en in Beneden-Leeuwen (gemeente West Maas en Waal). Over het gedrag van de Wijchenaar zou al eerder elders in het land zijn geklaagd, maar dat leidde toen niet tot een strafzaak.
Lees ook
Een invalkracht bij een drietal basisscholen in Puiflijk, Druten en Beneden-Leeuwen, die wordt verdacht van ontucht met leerlingen, blijkt vijf jaar geleden ook van misbruik verdacht te zijn geweest. De 42-jarige man werkte toen op een Leidse basisschool.

Bij zijn aanstelling moest de leraar een verklaring omtrent het gedrag overleggen, maar zijn naar nu blijkt nooit zijn referenties gecheckt. Directeur Peters van de betrokken basisscholen bevestigt dat.(Zo betrouwbaar zijn de 'professionals'. Scholen zijn niet per definitie betrouwbaar als zij een AMK melding doen).

De Wijchenaar werd, na een melding van ontoelaatbaar gedrag, in april per direct buiten dienst gesteld. Ouders van twee leerlingen, en het schoolbestuur, hebben aangifte tegen de leraar gedaan.

Maandagavond zijn de ouders van leerlingen van de man, door de directie en de burgemeester op de hoogte gebracht. De politie doet momenteel onderzoek naar de zaak.


                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


1 opmerking:

  1. De professionals van een school zijn professioneel in het verzorgen van lessen. Ze zijn niet deskundig in het herkennen van kindermishandeling e.d. Een enkele leraar heeft een dagdeel van een cursus gevolgd als zorgcoördinator. Daarmee is hij nooit voldoende deskundig!

    BeantwoordenVerwijderen