donderdag 2 augustus 2012

Stichting Parlan - Kinderspel om fraude te plegen

http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/jeugdzorg-algemeen/stichting-parlan-kinderspel-om-fraude-te-plege-r94


Stichting Parlan: Kinderspel om fraude te plegen voor pleegezinnen
mei 02 2012 12:38 | alex in Jeugdzorg Algemeen


Den Helder 02-05-2012

Eerder,

berichten wij al dat pleegzinnen gemiddeld € 484,17 krijgen per kind

zie dit artikel
€ 30 miljoen gemiddeld aan kosten aan pleeggezinnen per jaar
wat pleeggezinnen met dat geld moeten doen
zie dit artikelVandaag hebben wij bevestigd gekregen van medewerkers van Stichting Parlan te Den Helder dat er geen controles op de vergoeding die pleeggezinnen krijgen of ze er daadwerkelijk mee doen waar het voor bedoeld is.In een gesprek vandaag met 2 medewerkers van Stichting Pleegzorg Parlan te Den Helder, met pleegouder begeleider en een Teamleider hebben wij naar voren gebracht hoe het zit met de pleegzorg vergoeding die pleegouders krijgen. Hoe zit het met de verantwoording die daarover af gelegd dient te worden.

Want deze vergoeding word bekostigd van gemeenschap geld die wij allen betalen zie onderstaand artikel.

€ 30 miljoen gemiddeld aan kosten aan pleeggezinnen per jaar

Pleegouders dienen van dit geld de zorg voor de pleegkinderen te betalen.

 • 0 tot 8 jaar: 19% aan kleding, 5% aan ontspanning, 51% aan voeding, 25% aan huisvesting en wassen.
 • 9 tot 11 jaar: 18% aan kleding, 9% aan ontspanning, 49% aan voeding, 24% aan huisvesting en wassen.
 • 12 tot 15 jaar: 17% aan kleding, 13% aan ontspanning, 47% aan voeding, 23% aan huisvesting en wassen.
 • 16 tot 17 jaar: 19% aan kleding, 5% aan ontspanning, 51% aan voeding, 25% aan huisvesting en wassen.

Pleegouders moeten zich aan deze cijfers houden en mocht er wat overblijven is dat voor kind zelf en dient gespaard te worden.

Wij confronteerde Stichting Parlan Mariska Kraakman (Pleegouder begeleider) en Flip Julius (Teamleider) met deze cijfers en hoe zij dit controleren en of er überhaupt verantwoording over dient te worden afgelegd.

Zij geven aan dat er totaal geen controle word uitgevoerd en dat pleegouders niet hoeven te verantwoorden hoe zij de vergoeding besteden,en dat daar vanuit pleegzorg Nederland geen regelgeving voor is.

We kunnen concluderen dat pleegzorg Nederland door geen verantwoording te eisen en uitgaven van de vergoedingen die betaald worden aan pleeggezinnen van belastinggeld Fraude in de hand werkt.

(Teamleider) "klopt het is op deze manier erg gemakkelijk voor pleeggezinnen de vergoeding te gebruiken voor hun zelf i.p.v aan de pleegkinderen. En wij als pleegzorg stichting kunnen daar niets aan doen aangezien wij daar geen regelgeving voor hebben en dit ook niet in ons taken pakket zit, wij begeleiden enkel en plaatsen kinderen bij pleeggezinnen".

(Teamleider) "Wij en pleegzorg Nederland gaan er automatisch vanuit dat het word gebruikt waarvoor het voor bedoeld is."

Het is dus kinderspel om te frauderen met de vergoedingen die pleegzinnen krijgen en deze in eigen stak te steken en niemand die dat controleert.

Dus, als je jezelf afvraagt hoe kan een pleeggezin nou zo vaak op vakantie of andere zaken doen voor hunzelf en wat ziet mijn kind er slecht uit? Dan weet u nu dat ze dat doen van de vergoeding die zij krijgen dat voor de zorg van pleegkinderen bedoeld is die wij met z'n allen als Nederlandse Staatsburger betalen.

Het is te gek voor woorden iemand met een persoonsgebonden budget voor de zorg moet zich blauw en geel verantwoorden maar een pleegouder met ook een budget voor pleegzorg kan doen en laten wat ze ermee wilt over de rug van een kind!


Conclusie: wil je snel en makkelijk geld verdienen word pleegouder!!

Groet,

Alex koot Beheer www.antibjz.nl
en vader van een 1.5 jaar oude dochter die in een pleeggezin zit bij Parlan.

   
                Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
         


9 opmerkingen:

 1. en als je te lui bent om te werken en toch ruim wil leven, dan neemt je er een stuk of 11 en zit je gebeiteld. Je hoeft niet meer te werken, je laat gewoon de grotere kinderen voor de kleinere zorgen. Geef ze als eten soep met brood of rijst met ketchup. En soms niets als straf. bovendien laat je ze hard werken. kleding laat je door de ouders kopen. En als het slecht met ze gaat, wel nog een voordeel, krijg je nog eens extra geld.
  oma van een kleinzoon die in gezinsvervangend tehuis in Didam zat.

  ps Over de genoemde bedragen hoeft geen belasting betaald te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het begint al te stinken als je alleen al in de buurt komt van het deksel van deze beerput

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aleenstaande ouders, in de bijstand of met een uitkering krijgen voor een kind maar 200 euro per maand om van te leven!
  Dus maar 50 euro per week om te kleden, voeden en te laten meedoen aan leuke ontspannende activiteiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uit de afstudeerscriptie Trias Pleegzorg van Karin Siebelt juni 2008 is te lezen hoe pleegzorg aan z'n subsidies komt. Tevens wordt duidelijk waarom er steeds meer kinderen in de pleeghulp terecht komen.

  8. Financiering
  Een andere belangrijke externe invloed op de pleegzorg is de financiering. De pleegzorg is in grote mate afhankelijk van de subsidie wat zij van de provincie ontvangen. Tevens worden een aantal kosten opgevangen door het werven van fondsen en een kledingdepot. In dit hoofdstuk zal het financieringbeleid nader worden uitgelegd.

  8.1 Uitvoeringsprogramma
  Door de provincie wordt elk jaar van te voren een uitvoeringsprogramma vastgesteld. Hierin wordt bepaald hoeveel subsidie Trias van de Provincie krijgt. Dit is onderverdeeld in de volgende categorieën:
  ! crisispleegzorg;
  ! langdurige pleegzorg;
  ! vakantie-weekendpleegzorg.
  Per jaar moet Trias een bezettingspercentage van 98,5% halen. Achteraf gaat een accountant bekijken of Trias inderdaad dit bezettingpercentage heeft behaald. Hierover schrijft hij een accountancyrapport. Naar aanleiding van dit rapport wordt de subsidie voor het daarop
  volgende jaar bepaald. Per 1 maart 2008 heeft Trias extra subsidie ontvangen voor 50 plaatsingen. Nu zij deze subsidie heeft ontvangen moet zij er voor zorgen dat deze 50 extra plaatsingen ook bezet zijn en blijven.
  De begrote subsidie voor het jaar 2008 bedraagt € 20.250.00,-. De subsidie van de pleegzorg wordt als volgt verdeeld. Eerst gaan de pleegzorgvergoedingen, capaciteit x het normbedrag van de totale subsidie af. Vervolgens is capaciteit x normbedrag voor Werving Selectie en Scholing. Daarna gaat er 20% van de subsidie naar de overheadkosten. De overige subsidie wordt op basis van een procentuele vergoeding toebedeeld aan de verschillende regio’s.

  8.2 Kostprijs pleegzorg
  Voor de pleegzorg geldt een basiskostprijs. Hierin is onderscheidt gemaakt tussen de
  basisvariant en de intensievere variant. De onderstaande bedragen zijn van 2007, aangezien het uitvoeringsprogramma van 2008 nog niet bekend is. De provincie Overijssel vergoedt als basiskostprijs voor de pleegzorg: € 8.991.Voor de intensievere variant van pleegzorg wordt
  door de provincie Overijssel € 18.839,- vergoed. Deze bedragen zijn opgebouwd uit de begeleiding, de pleegvergoeding en de werving en selectie:
  Basisvariant Prijs
  Begeleiding € 2.551,-
  Pleegvergoeding € 5.851,-
  Werving en selectie € 589,-
  Totaal € 8.991,-
  Intensieve variant Prijs
  Begeleiding € 11.596,-
  Pleegvergoeding € 6.654,-
  Werving en selectie € 589,-
  Totaal € 18.839,-
  Bron: Afstudeerscriptie Trias Karin Siebelt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch zijn pleegouders ook vaak ontevreden:
  http://pleegzorgforum.forum2go.nl/jeugdzorg-zorgt-ervoor-dat-je-wilt-stoppen-met-pleegzorg-t549.html

  http://pleegzorgforum.forum2go.nl/hoe-veel-jaar-mag-een-ots-verlengd-worden-t495.html

  http://pleegzorgforum.forum2go.nl/macht-instanties-t506.html

  http://pleegzorgforum.forum2go.nl/hoe-bjz-uitvoering-geeft-aan-een-beschikking-t596.html

  http://pleegzorgforum.forum2go.nl/bjz-dwarsligger-t384.html

  http://pleegzorgforum.forum2go.nl/id-kaart-of-paspoort-t505.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Degene die hierboven deze vragen stellen moeten zelf een pleegkind nemen en dan oordelen. Wij zijn pleeggezin en daar word je echt niet rijk van, het is zeker zo dat het jezelf geen geld kost maar de energie die het kost om een pleegkind te hebben mag ook vergoed worden en ja als er dan eens 50 euro overblijft dan mag je als pleegouder best iets extra voor jezelf doen, tenslotte werk je aan een goed doel.
  Ik ben het met iedereen eens dat wanneer er pleegouders zijn die de pleegkinderen tekort doen mbt kleding,voeding,kadootje,activiteiten enz dat dat gemeld moet worden en gecontrolleerd moet worden maar ook bij dit argument van jullie zet ik vraagtekens want zolang ik een pleegkind heb is er minstens 2x per maand een pleegzorgwerker die komt en met crisisplaatsingen zelfs elke week (om nog maar te zwijgen van de tijd die je kwijt bent met de bezoekregelingen met biologische ouders opa's en oma's en de daarbijhorende ritjes met de auto)dus wanneer deze vaststeld dat een pleegkind te vieze/kleine/niet bij seizoenpassende kleding draagt of wanneer het pleegkind afvalt of juist te dik word dan zullen zij echt overleggen met hun team en of gedragswetenschapper en zal er actie worden ondernomen.

  Ook wil ik tot slot reageren op de stelling dat mensen met een PGB alles tot op de cent moeten verantwoorden.
  Beste mensen, bij PGB gaat het om veel hogere bedragen en in Nederland zijn mensen die daar voor duizenden euros hebben gefraudeerd deze mensen vulden hun zakken en deden er helemaal niets voor. Dat mensen ontevreden zijn met de PGB begrijp ik, daar loopt zeker niet alles even soepel maar dat moet je daar ventileren en niet met de vinger gaan wijzen want het gaat om een heel andere vorm van zorg.
  Laat u eens beter informeren over wat pleegzorg inhoud en wat pleegouders over hebben voor een kind DAT IS EIGENLIJK ONBETAALBAAR!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben oprecht verbaasd over bovenstaande stukjes en boosheid die daaruit naar voren komt. Ook wij zijn pleegouders en met de pleegvergoeding redden wij het prima om onze puberpleegdochter te geven wat zij nodig heeft, maar het idee dat je pleegkinderen in je gezin opneemt om er rijk mee te worden?? Het dekt gewoon de kosten, de eigen ouders dragen in haar geval helemaal niets bij, maar dat zal per kind verschillend zijn.
  De tijd en energie die we erin stoppen wordt al helemaal niet vergoed. Het is liefdadigheid. Wat bovendien heel veel invloed heeft op je eigen kinderen en gezin en lang niet altijd in positieve zin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken mensen waarbij de vrouw van t stel zgn 'pleegmoeder' is . Zij woont samen met de vader van deze kinderen. Strijken elke maand het geld op . Die kinderen wonen gewoon bij hun vader heeft niks met Pleegzorg meer te maken. Belachelijk gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja wij zijn pleegouders en we kregen een kindje in huis met grote problematiek. Ik ben minder uren gaan werken (Kost alleen maar).. En we nemen ons pleegkind mee op vakantie wat juist 1000 euro extra kost. Dus zo kan het ook! Zoveel liefde en tijd die wij in ons pleegkind stoppen en dure kleding.. komen we niet uit met het bedrag wat we krijgen. DUS GOOI NIET ALLES OP EEN HOOP MET AL DEZE OORDELEN! Wij houden van ons pleegkind.

  BeantwoordenVerwijderen