zaterdag 11 augustus 2012

Geen pleeggezin meer kiezen op tv

 

Geen pleeggezin meer kiezen op tv

John de Mol trekt stekker uit programma


Het omstreden programma van John de Mol, waarin pleegkinderen hun pleegouders konden kiezen, is definitief van de baan.

Pleegkindprogramma na kritiek geschrapt


Het pleegkindprogramma kreeg sinds de aankondiging een storm aan kritiek over zich heen. John de Mol besloot toen het programma te annuleren.


Volgens zijn woordvoerder heeft De Mol er geen trek meer in om zichzelf telkens te moeten verantwoorden, en dat hij wel degelijk goede bedoelingen met het programma heeft: "Hij is nu in een fase van zijn leven gekomen dat hij geen zin meer heeft om zich altijd te moeten verdedigen tegen aanvallen waar je je niet tegen verdedigen kunt."

                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
Chttp://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

3 opmerkingen:

 1. Jeugdzorg Nederland heeft anderhalf jaar overlegd met Talpa en op een vreselijke manier misbruik van Talpa gemaakt. Want toen er kritiek kwam, deed JN net alsof zij niets wisten van het format van Talpa en zij daar ook niet achter stonden.

  In werkelijkheid wisten ze exact van de hoed en de rand en waren ze er al die tijd bij betrokken. Geen wonder dat Talpa niets meer met Jeugdzorg Nederland te maken wil hebben, geen zaken meer mee wil doen.

  Schelden op Talpa heeft daarom niet zo veel zin, het is Jeugdzorg Nederland die hier een hele stiekeme en laffe rol heeft. En die maar al te graag bereid was kinderen te exploiteren om er zelf aan te verdienen. Men verdient immers dik aan pleegzorg.

  Het probleem is dus echt net van de baan. Want het probleem zit erin dat Nederland een jeugdzorg heeft die zo weinig met het belang van kinderen bezig is, en zo veel met het eigen financiële belang dat ze dit soort dingen doen.
  Uit geldzucht liegen en bedriegen en kinderen exploiteren.

  Ontzettend dom van veel critici (zoals bijvoorbeeld de SP!) om de kern van het probleem niet te doorzien en te denken dat het nu weer koek en ei is, dat Jeugdzorg Nederland weer op het rechte pad is. Dat de schuld lag bij Talpa. Want zo is het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pleegkindprogramma van de baan

  Uit de NRC 11 augustus 2012  De plannen van John de Mol voor een televisieprogramma waarin pleegkinderen hun pleegouders kiezen zijn van de baan. De producent heeft ze geschrapt nadat een storm van kritiek op het aangekondigde programma was losgebarsten.

  Volgens zijn woordvoerder heeft De Mol geen zin meer om telkens te moeten uitleggen dat hij goede bedoelingen met het programma heeft. "Hij is nu in een fase van zijn leven gekomen dat hij geen zin meer heeft om zich altijd te moeten verdedigen tegen aanvallen waar je je niet tegen verdedigen kunt". Akelig en wanhopig gevoel is dat he John? Maar er zijn zoveel ouders en kinderen die zich die luxe van “geen zin meer hebben zich te moeten verdedigen tegen aanvallen waar je je niet tegen KUNT verdedigen!!” NIET kunnen permitteren!! DIE vechten en verdedigen zich elke dag met de moed der wanhoop, kapot!

  Daarmee doelt de producent vooral op Tweede Kamerleden die zich al bij voorbaat uitspraken tegen het programma, volgens de woordvoerder zonder zich in de intenties van het programma te hebben verdiept...Jammer John. Ik geloof echt dat jouw bedoelingen eerlijk zijn geweest, maar je hebt je laten voorlichten door een instantie die al JARENLANG onder valse voorwendselen (ook bij de rechter!!) kinderen bij hun ouders weghalen! En dan praat ik niet over de “bewezen zware gevallen”. Je had je misschien beter eerst kunnen verdiepen in JEUGDZORG NEDERLAND en hun praktijken, je moeten laten informeren en voorlichten door anderen dan door Jeugdzorg Nederland. OF.. eerst je oor te luisteren moeten leggen bij politici die allang op de hoogte zijn van de misstanden binnen Jeugdzorg Nederland!

  'Buitengewoon teleurgesteld'

  Talpa is "buitengewoon teleurgesteld" over de gang van zaken. De producent zegt dat er anderhalf jaar gewerkt is aan een manier om op televisie iets te doen aan het wegwerken van de wachtlijsten in de pleegzorg. "Het is een probleem dat in heel Nederland wordt erkend. Talpa wilde daar met een serieus en verantwoord televisieprogramma iets aan doen.

  Nogmaals,ik geloof in jouw eerlijke bedoelingen! MAAR….. Ook jij hebt te maken (gehad?) met een instantie die het woord EERLIJKHEID niet in hun woordenboek heeft staan!

  Besteed nu eens anderhalf jaar de tijd aan het maken van een programma waarin Jeugdzorg Nederland wordt doorgelicht! Daar zal alleen Jeugdzorg Nederland bezwaar tegen maken! Maar je weet inmiddels al hoe goed zij de zaken kunnen verdraaien! “Zij wisten immers niets van jouw idee voor het programma af”?!

  Als zo'n idee in één weekend van tafel wordt geveegd, dan is dat ongelooflijk".

  Welnee! Bij heel veel ouders worden gezinnen binnen een dag uit elkaar gehaald en van tafel geveegd! Zo ongelooflijk is dat niet hoor! Praktijk van de dag!

  'Bang'

  Na de kritiek van de Kamerleden liet Jeugdzorg weten het idee voor het programma niet te kennen en het op het eerste gezicht geen goed idee te vinden.

  Hypocriet he John? En ze zetten jou als leugenaar weg!! What,s new under the sun!

  Volgens Talpa was Jeugdzorg volledig op de hoogte van de plannen voor het programma. "Het bestuur werd buitengewoon bang", zegt de woordvoerder.

  En terecht!!!!


  Maak ze eens echt bang John! Toon hun ware gezicht aan iedereen, zoals ze dat bij jou ook hebben gedaan!! JIJ hebt de mogelijkheden tot je beschikking! HEEL VEEL ouders hebben die mogelijkheden niet, maar zij zouden je zo dankbaar zijn! Jij zou zoveel kinderen en ouders kunnen helpen in hun wanhopige strijd tegen Jeugdzorg Nederland!!!

  HELP ONS!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Talpa, JdMol, journalisten: echt:

  als je bang bent voor ouders, kijk dan eens naar externe wetenschappers (buiten de signalen van ondeskundigen in BJZ), ouderondersteuners, en advocaten die doorhebben hoe deze jeugdzorg werken in hun 'professionaliteit' van liegen en misleiden, insinueren en bedrog naar rechters, om maar aan bezettingsgraden, dus aan geld geld te komen voor volgend jaar. Over hoofden van kinderen, die zich niet 'veilig' voelen buiten hun ouders.

  Wees niet bang voor wetenschappers: lees eens Keeping the Promise van het Donaldson Adoption Institute: de reguliere jeugdzorg is te onbekwaam en kan schadelijk zijn voor bepaalde doelgroepen, en andere onderzoeken van de Onderzoeksraad voor de veiligheid (kinddoden onder toezicht) of Commissie Samson (misbruik onder toezicht)...;
  advocaten die de smoezencultuur van jeugdzorg aan de kaak stellen, maar weggestopt worden door de politiek en journalistiek.

  Wees niet bang voor degelijk onderzoek dat de misstanden van macht door BJZ laat zien!

  Wil je een huiverprogramma, met journalistieke emoties, die echt zijn, dan kan je het best de institutionele kindermishandeling door gezinsvoogden laten zien!

  BeantwoordenVerwijderen