zondag 12 augustus 2012

Onderteken de petitie - geen uithuisplaatsingen zonder mutatie of procesverbaal!

http://petities.nl/petitie/geen-uithuisplaatsingen-zonder-mutatie-enof-procesverbaal

Geen uithuisplaatsingen zonder mutatie en/of procesverbaal

Er word meestal gebaseerd op veronderstellingen i.p.v feiten. Kinderen worden uithuisgeplaatst zonder dat er een procesverbaal en/of mutatie bij de politie is opgemaakt.
Aangezien de Kinderbescherming een onderdeel is van Justitie vinden wij dit niet in het belang van het kind en de samenleving.

De Nederlandse Politie mag geen spoedbeschikkingen meer uitvoeren en helpen bij uithuisplaatsingen van kinderen als er bij de aanvraag van een VOTS op voorhand geen ! PV (procesverbaal) en/of mutatie is opgemaakt.

De Kinderrechter moet er op kunnen vertrouwen dat de motivatie zoveel mogelijk gebaseerd is op feiten i.p.v veronderstellingen, om zodoende in de mogelijkheid gesteld te worden een zorgvuldig oordeel te kunnen vellen in het belang van het kind.
en verzoeken

Lees preventief het boekje De Jungle van de Jeugdzorg

 http://www.swpbook.com/index.php?action=view&book=1263&reeks=5
en/of de Nico Mul's link:
http://dl.dropbox.com/u/3224280/Videos%20%2B%20media%20links%20jeugdzorg.pdf

Houdt vanaf het eerste teken van jeugdzorg-bemoeien (op school bijv.) een eigen contacten-journaal/dagboekje bij! Bundel alles schriftelijk in mappen! Zorg alles zwart op wit te hebben en bevestig telefoontjes schriftelijk op inhoud of afspraak.


                                                       Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

4 opmerkingen:

 1. Helemaal mee eens. Stop de de onterechte indicatiestellingen van het kind en de ouders zodat Buro Jeugdzorg niet meer een beroep kunnen doen op het CIZ en zorgkantoren om hun pseudo-werkgelegenheid en inkomsten en organisaties veilig te stellen met AWBZ/PGB gelden. Ten koste van de persoonlijke levens en gezinssfeer en aantasting van de kinderrechten.

  King Kong

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het hier niet zo mee eens, sterker nog: hij is onbegrijpelijk:
  - Een proces-verbaal maakt men pas op NA een bepalde gebeurtenis. 'Proces verbaal' betekent immers 'het gebeuren in woorden'.
  - Een 'mutatie' is een verslag wat door de politie gemaakt wordt voor hun eigen administratie....Dit kan nuttig zijn voor het evrhaal achteraf....

  Onbegrijpelijk is het naar mijn mening als men vooraf een PV dan wel een mutatie wil laten maken....

  Wel zou er een rechtelijk vonnis VOORAF moeten zijn en UHP zonder dat dit er is, is gewoonweg kinderroof op eigen initiatief van (bij voorbeeld) BJZ waar de politie klakkeloos aan mee schijnt te werken....
  Nog treuriger is als dit soort zaken buiten de boeken gehouden worden...

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De rechter moet eerst op diagnostiek door een echte specialist staan voordat er een kind met een gedwongen maatregel getraumatiseerd wordt.
  PV is onzin, vooraf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De rechter moet eerst maar op diagnostiek beoordelen voordat een kind uhp opgelegd krijgt, of een gedwongen maatregel waarbij beide onderwerpen een kind getraumatiseerd wordt.

  Er moet voorkomen worden dat er dat jeugzorg en WSG dat dit niet buiten de boeken mag gaan.en het procesverbaal nadien mag gebeuren mits noodzaak.

  Creatief35

  BeantwoordenVerwijderen