maandag 6 augustus 2012

Wanhoop

Ik schrijf dit verhaal uit wanhoop. Het onterecht handelen van een school en kornuiten als ik zo vrij mag zijn dit zo te benoemen. Dat heet tegenwoordig met een mooi woord ZAT Team, (hoe verzint men het)? Ik weet ook niet wie dit soort instanties in het leven riep, toch verdiend men er genoeg aan blijkbaar. Ze hebben blijkbar het recht geeft om een kind onderuit te halen met M.E./Cvs.

VWO

Mijn zoon van 15 wil het VWO behalen. Hij kan goed leren. Hij begint op het voortgezet onderwijs, en krijgt Pfeiffer klachten. Men noemt het later CVS/ ..M.E. oude benaming. School doet maanden niets voor mijn zoon. Achter mijn rug om wordt er van alles bekokstoofd om mijn zoon over te plaatsen naar het speciaal onderwijs. Wat hij niet wil want daar heeft men ten eertse alleen HAVO, en hij wil het VWO afmaken.

School heeft een jaar lang alles onderuit gehaald van mijn zoon, zelfs cijfers achtergehouden etc. Dit, om hem en mij maar te dwingen om vanuit hun zogenaamde intense zorgen, (belangen gelden?) mijn zoon te verplaatsen naar het speciale onderwijs.

Niemand luistert

Mijn zoon wil daar niet naar toe, hij was als kind ernstig ziek. Hij heeft moeite met ernstig zieke kinderen, omdat dit hem herinnert aan vroeger en dit voor hem belastend is. Niemand wilde luisteren naar mijn zoon of naar mij als ouder. Als alleenstaande moeder weet je toch niks en zijn zij de professionals. Als je als ouder een kind normaal opvoed, die geen hangjongere is geworden en netjes U zegt tegen iedereen en respect toont, meldt men je aan bij het AMK!
Mijn zoon moest en zou alleen in de morgen 4 uur naar school moeten, dat redt hij dus helaas niet.
En er is geen sprake van een alleenstaand moedertje die haar kind teveel beschermd mensen hij wil graag VWO halen. Hij wil leren. Hij wil graag naar school.

Omgekeerde wereld


Hoe omgekeerd is de wereld in dit land tegenwoordig. Ik als alleenstaande moeder met een pracht zoon, en een aanmelding krijgen bij een AMK? Omdat hij chronisch vermoeid is, waarbij men op een school denkt aan de arbowet?

Van school verwijderd worden

Mijn zoon zou van de school verwijderd worden. Ik wacht nog op hun brief op welke gronden dan, want brutaal was hij nooit, lastig was hij nooit. Het is blijkbaar beter als je kind wel echt spijbelt en bijvoorbeeld en criminele dingen uithaalt.
Ik ken iemand waarvan haar buurvrouw al jaren roept om Jeugdzorg en niemand  die iets doet.
Deze vrouw heeft een onwillig en onopvoedbare zoon. En ik heb een exemplaar die  zich netjes gedraagt en goed is opgevoed en dan krijgen we dit? Als ik hem aanmeld bij andere reguliere scholen zal men hem niet aan durven nemen, omdat men eerst de school wil spreken waar hij op zat.

Geld

Er zijn scholen  die kinderen het stempel ADHD geven zodat zij subsidie krijgen, inzake rugzak gelden. En denkt er nog iemand aan het kind, dat men hierbij stigmatiseert?

R

Redactie Dark horse: Dark horse heeft contact met deze moeder. Omdat de zaak nog loopt kunnen wij niet teveel op details ingaan. Later meer.

                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
3 opmerkingen:

 1. Dit is een vorm van fraude.
  Er zijn scholen die voor LWOO kinderen extra gelden krijgen, maar dit geld niet voor deze kinderen besteden. Het geld wordt dan besteed om leuke dingen mee te doen voor bijvoorbeeld VWO-leerlingen.

  Een accountant moet dit controleren en constateren dat er iets niet klopt, maar hebben we onlangs niet gelezen dat accountants ook maar al te vaak de hand lichten met hun werkzaamheden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je kind iets mankeert dan kom je in een machtsspel terecht waar je als ouder de nieuweling bent. Door een politiek van bezuinigingen en Passend Onderwijs zijn er mooie praatjes over begeleiding en de mentor doet dit en de leerkrachten dat. De politiek beweert dat er geoormerkt geld is voor begeleiding en is er dan ook klaar mee. De werkelijkheid is anders. Het geld gaat naar de vergadertijgers van het ZATteam. Denk niet dat die de mentor en de leerkrachten op hun taken wijzen. Ze moeten daar wel mee door een deur blijven gaan. De mentor heeft wel wat anders aan zijn hoofd en laat jou kind maanden sudderen en om hun onvermogen te verbloemen beschuldigen ze kind en ouder. De leerkrachten zijn niet in staat om huiswerk tijdig en zinvol aan te bieden aan een leerling die thuis zit, iedereen moet mee met de stroom en anders heb je pech gehad. Ze forceren onrealistische oplossingen die initatief vragen van het kind of van jou als ouder of anders een uitplaatsing. Als je ook maar even tegenstribbelt dan krijg je een zorgmelding, laat staan meldingen bij de leerplichtambtenaar. Ze moeten zich namelijk wel indekken. Bovendien is dat gewoon een standaard in de formulieren die ze gewoon maar even hoeven aan te kruisen. De school beweert dan dat je geen hulp accepteert. Zelfs als je pertinent zelf niets fout hebt gedaan maar de school heeft de zaak laten versloffen komen ze er nog mee weg.
  Scholen willen dat gedoe niet, ze willen gewoon lesgeven en zoek het verder maar uit. Geef ze eens ongelijk.
  Anders zouden ze wel direct ondersteuning bieden bij het maken van schoolwerk thuis of direct school aan huis regelen, danwel de wereldschool inzetten als de zaak langer dreigt te duren.
  Dat is voor scholen te bewerkelijk, te bureaucratisch en te duur en daar ben je dan als ouder en kind de dupe van. Je mag het zelf uitzoeken.
  Dus als het AMK op de stoep staat zou ik ze rustig doorverwijzen naar de school en de politiek. Jou dossier is wel op orde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zorg dat hij medische uitslagen heeft, dan kunnen ze niet meer zomaar van alles roepen. Laat het gerust weten als wij iets kunnen doen.

  Met vriendelijke groet,

  Guido den Broeder
  Voorzitter ME Vereniging Nederland
  www.mevereniging.nl

  BeantwoordenVerwijderen