dinsdag 21 augustus 2012

Ouders voelen zich niet serieus genomen

http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/jeugdzorg-algemeen/ouders-slachtoffertjes-voelen-zich-niet-serieus-r708

http://denhaagfm.com/index.php?id=41&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=153457&tx_ttnews[backPid]=17

De mogelijk grote zedenzaak heeft voor veel opschudding gezorgd in de Haagse wijk Valkenbos. Een 61-jarige Hagenaar zou jarenlang minderjarige meisjes onzedelijk hebben betast. Justitie heeft de zaak in onderzoek, maar de ouders van de kinderen voelen zich niet serieus genomen. „Het is schandalig dat deze man nog vrij rondloopt.”
Moeder Nancy Klomp (40) vindt het moeilijk om over de zaak te praten. „Je wilt natuurlijk geen onschuldige man aan het kruis nagelen voordat er bewijs is”, verzucht de moeder van een 9-jarige dochter. „Maar we voelen ons niet serieus genomen door de politie. Iedereen weet dat de man in kwestie zeer kwalijke dingen met onze kinderen heeft gedaan. En toch loopt hij nog vrij rond. Hoe kan dat?”

De 61-jarige Hagenaar in kwestie is de opa van een vriendinnetje. Vanaf hun vierde kwamen de kinderen regelmatig bij hem over de vloer. Maar een aantal maanden geleden kregen de ouders argwaan omdat hun dochters zich anders gingen gedragen. „Op school werd ons dochtertje minder geconcentreerd”, stelt Nancy. Het meisje werd geplaagd door terugkerende nachtmerries. „En dan ga je toch doorvragen, ook bij de andere moeders. Je kent je eigen kind: je merkt het gewoon als er iets niet goed zit.”


Mede met de hulp van de huisarts probeerden de ouders stukje bij beetje het verhaal te ontfutselen bij hun dochters. De herinneringen van de meisjes kwamen in grote lijnen overeen. De man zou regelmatig tijdens de bezoeken de meisjes onzedelijk hebben betast in zijn knutselkamer, waar de kinderen meestal speelden.

De ouders stapten met hun verhaal naar de politie

Haaglanden, die de zaak snel oppikte. De meisjes en andere familieleden werden verhoord door rechercheurs van de afdeling zedenzaken. De verdachte werd opgepakt en verhoord, maar daarna weer vrijgelaten. Dit frustreert Jan-Edgar Schouten (38), vader van een van de andere twee meisjes, enorm. Hij verspreidde vorige week zelfs eigenhandig tientallen pamfletten in de buurt om mensen te waarschuwen voor de mogelijke viespeuk. „Ik ga echt over mijn nek van de verhalen van mijn dochtertje”, vertelt hij met ingehouden woede.

Via familie van de zestiger begreep Schouten dat de politie niet eens zijn computer heeft onderzocht en ook zijn kleindochter nog niet heeft verhoord. „Wij als ouders worden door woede en frustratie verteerd”, verzucht Schouten.

De politie Haaglanden liet gisteren weten dat de 61-jarige Hagenaar is verhoord.

                                           Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

3 opmerkingen:

 1. Bureau jeugdzorg heeft bij een psychiatrisch rapport over een ouder dat BJZ niet aanstaat de neiging om te beargumenteren dat in het 'verhoor', de anamnese, de patiënt kennelijk heeft gelogen,
  maar hier omgekeerd, gelooft de overheidsdienaar de patiënt tegen het belang van het kind..., en weer ZONDER onderzoek.
  BJZ mijdt diagnostiek.
  Politie mijdt feitenonderzoek uit de PC van een delictpleger.

  Dit is dus onze overheid. Dit is onze zorg/ bescherming.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O.K. Er staat in het artikel dat deze man jaren lang meisjes zou hebben misbruikt. Ik ben iemand die toevallig deze man ook jaren lang kent, en ik heb ook kinderen die altijd bij hem kwamen. En NEE, hij heeft ze niets gedaan. ik weet dat hij gewoon een lieve man is die echt niemand kwaad doet. Jeetje, wat word ik hier kotsmisselijk van zeg, die mensen die met naam en toenaam zomaar een man en zijn hele familie en nota bene ook nog even zijn kleindochter publiekelijk zwart zitten te maken. Ik vind dit pure laster, en ik hoop dat deze Nancy en haar vriendinnen zelf degenen zijn die zwaar gestraft worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En als ik kan getuigen om de naam te zuiveren van deze opa, dan zal ik dat zeker doen!!! Hij verdient het.

  Opa is niet slecht. Hij werd het slachtoffer van een stelletje losgeslagen gekken

  BeantwoordenVerwijderen