dinsdag 21 augustus 2012

Directeur Jeugdinstelling verdacht van misbruik

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1488743/2012/08/21/Directeur-jeugdinstelling-verdacht-van-meervoudig-kindermisbruik.dhtml


Directeur jeugdinstelling verdacht van meervoudig kindermisbruik

De directeur van jeugdinstelling Liaan in Eke bij Gent heeft een klacht wegens kindermisbruik aan zijn been. De man is zelf ook pleegouder. Er loopt nu een onderzoek tegen hem wegens mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt het Gentse parket, maar verdere informatie komt er in het belang van het onderzoek voorlopig niet. De klacht is recent en zou het misbruik van meerdere kinderen omvatten.

Directeur A.B. had jarenlang de leiding over een instelling waar permanent een dertigtal zeer kwetsbare kinderen verblijven. De ouders zijn uit de ouderlijke macht ontzet, waardoor de minderjarigen voltijds aangewezen zijn op de instelling en haar begeleiders. "Als pleegouder ving hij ook prille tieners op in zijn eigen woning. Deze kinderen zijn na de klacht meteen weggehaald door de Gentse jeugdrechtbank", klinkt het. Volgens een collega ligt echter ook de piste van een "misnoegde tiener die wraak wil nemen omdat hij zich onheus behandeld voelt" nog open.

De speurders voeren een grondig onderzoek en gaan na of er sprake is van verschillende feiten en meerdere slachtoffers. De klacht zou de voorbije maand ingediend zijn, maar het parket geeft ook daarover geen informatie in de huidige stand van het onderzoek. De directeur  heeft voorlopig een andere opdracht gekregen en komt niet meer in contact met minderjarigen.

                                           Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html1 opmerking:

 1. Alle besturen die bagatelliseren waar ouders misstanden melden in indiceren of erger, zijn kindermisbruikers, omdat het kind door valse beweringen geschaad wordt,
  en door bagatelliseren en weigeren degelijk en snel onderzoek te doen (buiten 'geloof' om) ook het belang van het kind dusdanig schaadt dat er sprake is van institutionele kindermis-handeling,
  met als beschermings-smoes de OTS-uitspraak van de kinderrechter die geloof stelde in de informatie afkomstig van..... BJZ !!!

  Goede constructie voor latere werkgelegenheid, maar wsch. niet de bedoeling?
  Moet er niet snel hulp geboden worden volgens de Memorie van Toelichting bij de jeugdwetgeving???!!!
  Later is niet snel!
  Later is geen rekening houden met de bescherming van de ontwikkeling van het kind in de omgeving die het kind als veilig en bekend ervaart.
  Snel traumatiseren is zo gedaan. Dat heet tegenwoordig 'jeugdzorg'. Zo blijke. Lees maar meer hier op de site.

  BeantwoordenVerwijderen