woensdag 22 augustus 2012

Burgemeester Van der Laan en BJAA

Er ligt een zaak bij burgemeester Van der Laan die gaat over het laten vervolgen van iemand die getuige was van ernstige mishandeling en verwaarlozing van twee kinderen die al onder OTS stonden van BJAA.
BJAA was zo bang dat dat in de publiciteit zou komen dat de verhalen over deze kinderen totaal zijn ontkend. Immers, volgens BJAA zijn kinderen die bij hen onder OTS staan 'veilig'.

BJAA kon dat eerder niet waarmaken en stond daarvoor onder curatele van de gemeente en van de Inspectie. En net toen ze daar bijna vanaf waren, kwam dit verhaal.

Ook in deze zaak doet de gemeente tot nu toe ook niets en gelooft de lezing van BJAA. Sterker nog: de ambtenaren van de gemeente hebben zelf Erik Gerritsen geïnformeerd over deze zaak omdat 'Erik zo transparant is'.

Daarna heeft Gerritsen het verhaal ontkend (en de getuige laten vervolgen)en geprobeerd monddood te maken. Nu is deze zaak volledig bewezen ondertussen en kan het stadhuis dat niet meer ontkennen.

Tot nu toe is het ook hierover radiostilte. Kennelijk kost het op het stadhuis heel veel moeite om te accepteren dat er een volstrekt ongeschikte bestuurder is aangesteld over BJAA die alles en iedereen bedriegt als hij daarmee 'negatieve publiciteit' kan voorkomen.
Mogelijk is er op het stadhuis ook zorg over hoe men van deze man afkomt maar dat is niet het probleem van de burgers. De gemeente moet haar inwoners beschermen, misstanden uitzoeken en het opnemen voor Amsterdammers die zo schandelijk behandeld worden terwijl ze niets hebben gedaan.

Burgers die dit hebben meegemaakt met BJAA geven niet meer op, willen persé dat de misstanden bij BJAA ophouden en de gemeente ingrijpt. Of dat de inspectie ingrijpt. Of dat de gemeenteraad een onderzoek eist.
Hoe dan ook: burgers onderdrukken en laten vervolgen als ze in de weg lopen kan niet in een democratie. Media-berichtgeving manipuleren met leugens en vervolging van boodschappers van slecht nieuws over BJAA kan ook absoluut niet in een democratie.

De gemeente Amsterdam als democratisch orgaan is verplicht iets aan deze wantoestanden in haar eigen stad te doen.

Disclaimer: http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/07/disclaimer.html


                       Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html 

1 opmerking:

  1. Deze zaak ligt bij de burgemeester als het goed is... Eerder al hebben ambtenaren ervoor gezorgd dat de heer Asscher onbereikbaar werd in dit verhaal. Ze zeiden namens hem het contact op omdat zij zogenaamd 'zwart werden gemaakt'.

    Daarna is het via andere Amsterdamse diensten naar de burgemeester gegaan als het goed is. Maar ook daar hadden de ambtenaren hun eigen verhaal omdat ze volledig afgingen op BJAA en Erik Gerritsen.

    Dus het is mogelijk dat dit verhaal de burgemeester nog steeds niet heeft bereikt. In elk geval weet wethouder Asscher hiervan, die heeft zelfs een foto van de kinderen waar het om gaat en is op de hoogte gehouden. Maar hij reageert niet.

    Nu is er jaren aan gewerkt om dit verhaal helemaal uit te zoeken en te bewijzen. En dat komt binnenkort bij de burgemeester via procedures die hier niet beschreven kunnen worden ivm met nieuwe streken van Erik Gerritsenen zijn invloed op het stadhuis.

    BeantwoordenVerwijderen