maandag 13 augustus 2012

John, licht Jeugdzorg eens door!

Pleegkindprogramma van de baan

Uit de NRC 11 augustus 2012

De plannen van John de Mol voor een televisieprogramma waarin pleegkinderen hun pleegouders kiezen zijn van de baan. De producent heeft ze geschrapt nadat een storm van kritiek op het aangekondigde programma was losgebarsten.

Volgens zijn woordvoerder heeft De Mol geen zin meer om telkens te moeten uitleggen dat hij goede bedoelingen met het programma heeft. "Hij is nu in een fase van zijn leven gekomen dat hij geen zin meer heeft om zich altijd te moeten verdedigen tegen aanvallen waar je je niet tegen verdedigen kunt". Akelig en wanhopig gevoel is dat hé John?

Maar er zijn zoveel ouders en kinderen die zich die luxe van “geen zin meer hebben zich te moeten verdedigen tegen aanvallen waar je je niet tegen KUNT verdedigen!!” NIET kunnen permitteren!!

DIE vechten en verdedigen zich elke dag met de moed der wanhoop, kapot!

Daarmee doelt de producent vooral op Tweede Kamerleden die zich al bij voorbaat uitspraken tegen het programma, volgens de woordvoerder zonder zich in de intenties van het programma te hebben verdiept...Jammer John.

Ik geloof echt dat jouw bedoelingen eerlijk zijn geweest, maar je hebt je laten voorlichten door een instantie die al JARENLANG onder valse voorwendselen (ook bij de rechter!!) kinderen bij hun ouders weghalen! En dan praat ik niet over de “bewezen zware gevallen”. Je had je misschien beter eerst kunnen verdiepen in JEUGDZORG NEDERLAND en hun praktijken, je moeten laten informeren en voorlichten door anderen dan door Jeugdzorg Nederland. OF.. eerst je oor te luisteren moeten leggen bij politici die allang op de hoogte zijn van de misstanden binnen Jeugdzorg Nederland!

'Buitengewoon teleurgesteld'

Talpa is "buitengewoon teleurgesteld" over de gang van zaken. De producent zegt dat er anderhalf jaar gewerkt is aan een manier om op televisie iets te doen aan het wegwerken van de wachtlijsten in de pleegzorg. "Het is een probleem dat in heel Nederland wordt erkend. Talpa wilde daar met een serieus en verantwoord televisieprogramma iets aan doen.

Nogmaals,ik geloof in jouw eerlijke bedoelingen! MAAR….. Ook jij hebt te maken (gehad?) met een instantie die het woord EERLIJKHEID niet in hun woordenboek heeft staan!

Besteed nu eens anderhalf jaar de tijd aan het maken van een programma waarin Jeugdzorg Nederland wordt doorgelicht! Daar zal alleen Jeugdzorg Nederland bezwaar tegen maken! Maar je weet inmiddels al hoe goed zij de zaken kunnen verdraaien! “Zij wisten immers niets van jouw idee voor het programma af”?!

Als zo'n idee in één weekend van tafel wordt geveegd, dan is dat ongelooflijk".

Welnee! Bij heel veel ouders worden gezinnen binnen een dag uit elkaar gehaald en van tafel geveegd! Zo ongelooflijk is dat niet hoor! Praktijk van de dag!

'Bang'

Na de kritiek van de Kamerleden liet Jeugdzorg weten het idee voor het programma niet te kennen en het op het eerste gezicht geen goed idee te vinden.

Hypocriet hé John? En ze zetten jou als leugenaar weg!! What's new under the sun!

Volgens Talpa was Jeugdzorg volledig op de hoogte van de plannen voor het programma. "Het bestuur werd buitengewoon bang", zegt de woordvoerder.

En terecht!!!!

Maak ze eens echt bang John! Toon hun ware gezicht aan iedereen, zoals ze dat bij jou ook hebben gedaan!! JIJ hebt de mogelijkheden tot je beschikking! HEEL VEEL ouders hebben die mogelijkheden niet, maar zij zouden je zo dankbaar zijn! Jij zou zoveel kinderen en ouders kunnen helpen in hun wanhopige strijd tegen Jeugdzorg Nederland!!!

HELP ONS!!!

Anoniem

                                                          Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

3 opmerkingen:

 1. John de Mol / Talpa,

  Om uw teleurstelling weg te werken stel ik het volgende programmaformat voor:
  Maak een reeks uitzendingen met als titel: 'Zorgen om jeugdzorg' en haal per uitzending van ca. 1 uur alle gelederen in een zaak naar voren over een zaak met 'jeugdzorg'(OTS en of UHP en erger...), laat ouders en kinderen aan het woord, jeugdzorg, pleegzorg, scholen en haal er een échte deskundige bij als een soort scheidsrechter / neutral persoon. Laat eens het échte gezicht van wat 'jeugdzorg' heet naar voren en stel in zo'n uitzending de vraag centraal:
  - MOEST dit kind uit huis geplaatst worden?
  - Hoe is het op de lange duur voor het kind door de schade van gemis van familie?
  - Was het gezin in de thuissituatie te helpen geweest?
  - Welke is de impact van 'jeugdzorg' op een normaal gezin? (al de vergaderingen en verplichte instanties die men MOET aflopen!)
  - Wat is de rol van de rechter geweest, deed die aan 'waarheidsvinding' of nam deze pertinente onwaarheden voor waar aan?

  Gezien de huidige stand van zaken in jeugdzorg zou u een programmareeks vanw ekelijks 1 aflevering gedurende minstens 20 jaar kunnen vullen....
  (Hoeveel miljard levert dit idee mij op? Toch minstens even veel als 'Big Brother' voor u?!!

  U alle succes wensend met de nieuwe reeks....

  Nico Mul (ouder-ondersteuner in Jz-Kb zaken)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog een veel beter idee! Heb een boek geschreven over hoe je in Nederland als vader behandeld wordt wanneer je gaat scheiden en er zijn kinderen in het spel en wat dat voor consequenties heeft voor de kinderen. Het boek is getiteld Verloren Kinderen en leent zich uitstekend om verfilmd te worden. Dus John leuk idee voor jou?

  Gr, Gerard Wouters, Hoofddorp

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geachte dhr de Mol
  Wat hierboven geschreven staat is allemaal waar.U had beter een progamma kunnen maken over hoe bjz andermans kinderen psychologisch de grond inboren met de kinderen bedreigen als ze niet doen wat bjz wil,kinderen toaal bang maken met leugens en dit ook naar de rechters doen.Een gezinsvoogd zou als eerste zelf naar een psycholoog moeten deze mensen zijn toaal ontspoort of van het padje af.Ik spreek uitervaring.Maak een progamma zodat de rechters wakker gaan worden in nederland over bjz of andere instantie's die het zelfde doen als bjz.Waarom denkt u dat de berichten al gaan als maffia rotterdam bjz en ga zomaar door.Om kinderen te redden moet je de rechters en bjz aanpakken dan ben je goed bezig.Denk er maar even over na ik weet zeker dat u heel veel mensen kunt krijgen als je hier een tv progamma van gaat maken.Maak het bekend op tv als je mensen wil voor je progamma.

  BeantwoordenVerwijderen