zondag 26 augustus 2012

Vader zit vast veroorzaakt door frustratie falende instanties
Hoe een vader zijn dochtertje, baan, huis en gezondheid kan kwijtraken blijkt uit de onderstaande video, waarbij opgedrongen geloof de hoofdreden is. Zowel de kinderbescherming, jeugdzorg als politie en justitie zijn verantwoordelijk dat Joost nu in de gevangenis zit.

http://www.youtube.com/watch?v=xbyLEA9ogsY&list=PL4479AE5CC3022EBB&index=2&feature=plpp_video 

Zijn dochtertje woont nu met haar moeder in bij haar broer en schoonzus, een zeer christelijk gezin, waar regelmatig bijbelcursussen worden gegeven. Op een dag werd zijn ex voor de keuze gesteld te breken met Joost of haar gehele familie. Hij heeft zijn dochtertje al maanden niet gezien. Tijdens een laatste ontmoeting werd Joost mishandeld door zijn schoonmoeder. Dit is nu ruim een jaar geleden. Met de aangifte is tot op heden niets gedaan. Hoewel op foto's duidelijk was te zien, dat hij geslagen en geschopt was.

Uiteindelijk is er ook een klacht ingediend bij de Raad voor de Kinderbescherming, die geen echt onderzoek heeft gedaan. Er is een klacht ingediend, die ten dele gegrond werd verklaard. Men maakte excuses dat het onzorgvuldig was gebeurd. Maar men weigert nog steeds
aan waarheidsvinding te doen.

Door alle stres uitmondend in een chronische darmontsteking is Joost ook zijn baan kwijt geraakt via de kantonrechter, maar de WW uitkering is geweigerd. Sinds 1 mei zit hij zonder geld. En het huis staat in de verkoop, waar zijn ex voor gezorgd heeft. Ze heeft bij de rechtbank geregeld, dat alleen zij zeggenschap heeft. Joost is al drie keer door de politie zijn huis uitgezet en voor een nacht in de cel beland. Zijn ex heeft ook het gehele huis leeggehaald.

Joost is alles te veel geworden en heeft waarschijnlijk uit wanhoop zijn schoonfamilie bedreigd. Sinds ruim een week zit hij nu in de koepelgevangenis in Breda, wat afgelopen donderdag verlengd is met 30 dagen.

Natuurlijk vallen dreigementen niet goed te praten, maar in deze is het wel begrijpelijk.
Joost heeft zich een paar maanden geleden tot ons gewend. Het geloof in de rechtstaat is hij eenvoudig kwijt. Van succesvol salesmanager met een eigen woning nu in de cel en anders geen dak boven zijn hoofd.

Wij vinden de situatie onaanvaardbaar en zullen tijdens de hoorzitting van de externe klachtencommissie begin oktober 2012 tot het gaatje gaan. Ons ingediende beroepschrift geeft hoop! Ik hoop dat velen dan in Eindhoven aanwezig zullen zijn om hem te ondersteunen, natuurlijk wel buiten de zittingszaal.. Joost moet zijn geluk terug krijgen! Voor ons wordt Joost van Riel symbool voor de strijd tegen Jeugdzorg, dat in staat is mensen alle geluk te ontnemen. Wetende dat Joost juist degene was die zijn dochtertje de eerste maanden verzorgde, omdat de moeder het niet aankon van wegen littekens veroorzaakt door een eerdere miskraam.

Arjan Gelder.

Disclaimer: http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/07/disclaimer.html

              Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

4 opmerkingen:

 1. Het tergen van een ouder zonder diagnostisch onderzoek of pedagogische kennis SCHAADT eveneens het belang van het kind.
  Een kind wil z'n ouders (durend) kennen, en dit valt op bij a.s. pubertijd. Daar houdt geen gezinsvoogd rekening mee!
  En geen rechter weet het om te wegen.
  Hier het ondeskundig 'ontnemen' van familie, een kindbelang! Tergen, uitspelen, chanteren, en de zin doordrukken... allemaal door 'jeugdzorg' toegestaan.
  Veroordelen is zo makkelijk, vooral met 'jeugd-zorg'.

  Klachtzittingen zijn niet openbaar, wat de controle van eerlijk wegen lastig maakt. Men kan bij oneervolle, valse klachtbehandeling (procedureel) wel nog daarvoor naar de Nationale Ombudsman, maar een appèl klachtbehandeling bestaat helaas (nog) niet; iets voor de politiek!

  Een kort geding is wel openbaar. En een strafzitting.
  Familierecht helaas (nog) niet, zodat de jeugdzorg (BJZ/AMK/CJG) hun beweringen ongecontroleerd kan uiten. Ouders worden standaard nauwelijks of niet geloofd. Het lijkt wel religie in de rechtbank! Geloof.

  Geen weging van kindbelangen met valide diagnostiek door een orthopedagoog-generalist, want daar is BJZ allergisch voor.
  Geloof.

  Heel Christelijk allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zoveelste keer dat de Raad voor de Kinderbescherming geen echt onderzoek doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joost, ik heb je filmpjes bekeken en voel met je mee. Je bent een van de zovelen weerspiegelingen in deze maatschappij die precies weergeven wat je plaats is als vader die in onmin valt van de moeder/familie, als je samen een kind deelt.

  een lotgenoot.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Familybuilders. Wat een gotspe. Dit zijn familydestroyers! Niet alleen die zogenaamd christelijke pastorale opbouwwerkers maar ook BJZ en de RvdK.
  "Denk niet dat ik gekomen ben om op aarde vrede te brengen. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. Want ik kom een wig drijven tussen een man en zijn vader, tussen een dochter en haar moeder en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder; de vijanden van de mensen zijn hun eigen huisgenoten! (Matteüs 10:34-36)"
  Bovenstaande uitspraak van Jezus is in de loop der tijden regelmatig gebruikt om geweld tegen andersdenkenden te rechtvaardigen.

  BeantwoordenVerwijderen