vrijdag 17 augustus 2012

Vader stalkt rechter na uithuisplaatsing van dochter

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3302666/2012/08/17/Nijmegenaar-stalkt-rechter-na-uithuisplaatsing-dochter.dhtml

Een 35-jarige Nijmegenaar heeft vrijdag van de rechtbank in Utrecht een celstraf van 120 dagen, waarvan 33 dagen voorwaardelijk, opgelegd gekregen omdat hij een rechter uit Arnhem lange tijd hinderlijk heeft achtervolgd. De rechter moest uiteindelijk zelfs met zijn gezin zijn woning verlaten wegens het gedrag van de man.
De rechtbank in Arnhem plaatste een dochter van de man uit huis. De Nijmegenaar diende daar een klacht over in, die door de betrokken rechter werd afgehandeld.

De man belde vaak met de rechtbank in Arnhem om erachter te komen waar zijn dochter verbleef. Ook probeerde hij op een 'agressieve en dwingende manier' de rechter te spreken te krijgen. Hij belde tevens naar het woonhuis van de rechter en sprak daar de voicemail in. De rechter voelde zich onveilig en verliet zijn woning.

Volgens de rechtbank in Utrecht is de Nijmegenaar sterk verminderd toerekeningsvatbaar. De opgelegde celstraf is gelijk aan de tijd die de man al in voorarrest heeft gezeten, zodat hij snel behandeld kan worden. De Nijmegenaar mag een jaar lang geen contact zoeken met de rechter die hij stalkte.

Redaktie Dark horse: Het is natuurlijk een te betreuren gedrag van deze 35-jarige vader en wij van Dark horse willen dit soort gedrag helemaal niet aanmoedigen. Aan de andere kant, zou de rechter dit ook als een bijzonder leermoment kunnen opvatten: Zo voelt het dus, als je gezin niet veilig is. Zo vijandig voelt de wereld, als de mensen waar je het meest van houdt, in je eigen huis niet meer een gewaarborgd zorgeloos leven hebben. Dit is wat vele, vele ouders ervaren die de heerlijke 'zorg' van BJZ mogen ontvangen. Misschien iets om in zijn achterhoofd te houden als hij weer eens 'recht' spreekt.


                            Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

Disclaimer: http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/07/disclaimer.html

5 opmerkingen:

 1. Hoe zo "sterk verminderd toerekenings vatbaar"??Wie heeft daar onderzoek naar gedaan? Is de rechter zelf wel toerekeningsvatbaar als hij zo gemakkelijk kinderen bij de ouders weghaalt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het wordt tijd dat alle ouders die kinderen op zo'n manier verliezen 'en masse' gaan stalken, kijken hoe druk ze het dan gaan krijgen met deze ontoerekeningsvatbare ouders. misschien, heel misschien gaat er dan eens iets veranderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Recht spreken is niet hetzelfde als je verschuilen achter de maatschappelijk werkers van bjz en de raad, toch?

  beschamende vertoning.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik vader was zou ik hetzelfde doen als moeder zijnde van kinderen zou ik nog erger doen!
  Ik zou ze afmaken als ze aan mijn kinderen kwamen!
  Zouden er meer moeten doen in deze bananen republiek!
  Opwachten in elkaar slaan of laten slaan keer op keer tot men je kids terug brengt!
  Met hangende poten...wat is dit voor een ziek land geworden die rijk wordt van 60.000 euro per kind uit huis plaatsing?
  Rot op met die zieke instanties!
  Weg ermee! Accuut!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "De Nijmegenaar diende daar een klacht over in, die door de betrokken rechter werd afgehandeld." Dan wordt een mens geen recht gedaan. Als de overheid zelf fatsoenlijke rechtsregels overtreedt dan kunnen mensen er niet meer op vertrouwen dat ze recht worden gedaan. En dan krijg je dit. Vrede tussen burgers is gebaat bij vertrouwen in de rechtspraak. Dat is helaas bij de jeugdhulpverlening en de kinderbescherming een omissie. Ook bij onze rechtzittingen zat de raadsonderzoeker gewoon naast de kinderrechter. Het recht hangt in deze situaties af van de integriteit van de rechter. Dat heeft deze rechter dus aan zichzelf te danken. En aan een onbetrouwbaar rechtsysteem. Dan gaan mensen het recht in eigen hand nemen.

  BeantwoordenVerwijderen