woensdag 8 augustus 2012

Oproep - onderteken petitie Stop machtsmisbruik door Jeugdzorg

Klik op onderstaande link en teken de petitie!

http://petities.nl/petitie/stop-machtsmisbruik-door-wsg-en-jeugdzorg

3.071 ondertekeningen op 8 augustus 2012

Stop machtsmisbruik door WSG en JeugdzorgMinister Rouvoet reageerde op onze petitie met "ik herken de geschetste problemen niet".
Enige punten zijn niet meer up-to-date, maar helaas is het belangrijkste de WAARHEIDSVINDING bij deze organisaties nog steeds ver te zoeken.

Nu na ruim 2 jaar, zonder enige echte verbetering en met een nieuwe regering willen wij nogmaals een poging wagen, voor al die kinderen, die zonder hun ouders moeten opgroeien en zo graag naar huis willen.
Ons belangrijkste verzoek;
*tuchtcollege voor jeugdhulpverleners * vertegenwoordigers van wsg/jeugdzorg staan in de rechtszaal onder ede en zijn daardoor persoonlijk verantwoordelijk voor al hetgeen door of via hen aan de rechter is voorgelegd.

In tegenstelling tot de vorige keer zal de petitie nu worden aangeboden aan DEFENCE FOR CHILDREN en/of de KINDEROMBUDSMAN.

                            Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
Chttp://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

3 opmerkingen:

 1. Petitie voor o.a. tuchtrecht.... (8-8-’12)

  - Tuchtcollege voor jeugdzorgers.... ...
  Waarmee wil men 'meten' in z'n tuchtrecht? Er zijn hoogwaardige normen nodig, waar geen (sociaal-werk-) SPH-opgeleide aan kan voldoen, omdat ze niet universitair geschoold zijn om gedragsproblemen te kúnnen onderkènnen (ze zijn intern opgeleid om ouders te beschuldigen). Zonder eerst goede meetinstrumenten te hebben die openbaar zijn, zal zo'n tuchtcollege gewoon de hand boven de BJZ-werker houden. Beroepsethische normen die toetsbaar zijn en openbaar zijn eerst nodig.

  - De gezinsvoogden hebben er een handje van om ...........................................

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk als voorbeeld eens op http://www.youtube.com/watch?v=0ewLryqLtAg (of zoek met: DWDD WSG Korver , op Youtube.nl).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zie ook artikel op http://www.jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/08/tuchtcollege-voor-jeugdzorgers.html bij 9 augustus....

  BeantwoordenVerwijderen