woensdag 10 oktober 2012

Géén excuses

http://www.zorgwelzijn.nl/web/Actueel/Nieuws-/Geen-excuses-van-kabinet-om-misbruik.htm?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Het kabinet gaat niet in op de oproep om alsnog excuses te maken aan mensen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik in instellingen of pleeggezinnen. Rieke Samson, die een onderzoek naar het misbruik leidde, had woensdag om de excuses gevraagd.
 
 
 
Maar minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) verwees woensdag naar zijn eerste reactie na de presentatie van het rapport, afgelopen maandag. Toen zei Opstelten het leed van de slachtoffers te erkennen. 'Het is ongelooflijk wat mensen is aangedaan', aldus Opstelten. Het kabinet wil volgens hem in gesprek met slachtoffers om met hen te kijken wat nodig is. 'Het gaat om hun belangen.'

Lees ook: Samson wil nog excuses minister om misbruik

4 opmerkingen:

 1. Wat een arrogantie om geen excuses te willen maken.
  Hoeveel mensen kunnen er op de publieke tribune van de 2e kamer. Dat moeten we gewoon kunnen afspreken daar, dat wij daar gezamelijk excuses gaan eisen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meneer van Opstelten,

  Ik hoor net op het journaal dat de jongeman in Arnhem, die opruiende teksten had verspreid, voor 2 weken de bak in gaat!! Ik ben het volkomen met u eens!
  Graag zag ik nu ook dat gezinsvoogden, die opruiende teksten verspreiden naar rechters en aanverwante artikelen OOK de binnenkant van een cel gaan zien voor MINSTENS 2 weken! Is dat mogelijk?? Excuses hoeven we niet meer!! WEL een schadeloostelling!
  En gedurende die periode dat ze vast zitten kunnen hun kinderen wel opgevangen worden door jeugdzorg denk ik.
  Of even uit huis geplaatst worden!
  U zou ons daar zo mee helpen!!
  U zou ons leed daar zo mee erkennen!!

  Het is namelijk ongelooflijk wat die mensen ons hebben aangedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet alleen de jeugdzorgmedewerkers opsluiten maar ook de ministers, de kinderrechters en hun aanhang.
   Natuurlijk krijgen al hun kindjes een mooi logeer partijtje in de BJZ hotels met geblindeerde ramen die net 10 cm open kunnen. Met als bonus een gestoorde psycholoog die ze brainwashed en vernedert.

   Verwijderen
 3. Veiligheid en Justitie. Wie kan mij nu eens uitleggen wat dat inhoud in ons staatje van rechten die dagelijks onder stoelen en banken worden geschoven.
  Als je aangifte gaat doen bij de politie over kindermishandelingen in jeugdzorginst., dan schrijven ze een proces-verbaal maar een vervolging krijgt men simpelweg niet. Jawel, jeugdzorg weet het toch wel beter. Ja hoor mr. of mw. de agent veiligheid.
  In Breda zijn ze overigens wel socialer; agente zegt "wat doet uw kind op die plek en waarom wordt uw kind niet beschermd door jeugdzorg tegen de mishandelingen? Wat mij betreft mag uw kind vandaag naar huis".

  Laten we het gehele zaak Opstelten zetten want Den Haag en jeugdzorg heeft heel veel weg van Stromboli's verhaallijn uit Pinokkio, opweg naar Pleasure Island met die "hap"

  BeantwoordenVerwijderen