dinsdag 16 oktober 2012

Oproep aan artsen

Alhoewel ik de arts Eduard v. d. M. niet ken, kan ik zijn bericht geheel onderschrijven.

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/10/huisarts-over-jeugdzorg.html

Lees ook: Meldingsdwang artsen

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2011/11/meldingsdwang-artsen.html
Ondertussen is dhr. Sprokkereef vervangen door Ans.
Het rapport Samson was er nog niet, maar de volgens Rieke Samson te harde conclusies als 'falen management' en 'seksueel misbruik is structureel in de jeugdzorg' zijn er maar uit gelaten omdat, aldus zeggen van mw. Samson in de NRC,  de BJZ-amateurs 'aan de bak' moeten blijven....
WEDEROM blijkt dat de Commissie Samson + het nieuwe 'meldpunt' een afleidingsmanoeuvre is om BJZ gewoon zijn gang te laten gaan...

Herinner u 1990 de beloften van Staatssecretaris Kosto...de congressen met allerlei beloften... en mogen nu alle kinderen hun ouders kennen? Is er iets veranderd? NEEN: er zijn meer UHP dan ooit, nog steeds worden ouders genegeerd en nog steeds komt jeugdzorg met gewoonweg leugen-rapporten waar BJZ zelfs in durft te schrijven: 'er zijn geen onderzoeksgegevens bekend, er is geen onderzoek verricht... en daarom mag u geen second opinion-onderzoek laten doen'!!! Wel worden er dank zij dit soort 'indicatiebesluiten' kinderen uit huis geplaatst en voor het leven beschadigd!
Ik ben blij dat deze arts het ook opneemt tegen BJZ, dat maakt het totaal op misschien 4 artsen in Nederland....WAAR zijn de andere, duizenden, artsen?

Wir haben es nicht gewüsst

Een arts heeft toch de plicht om mensen te beschermen tegen lijden? Veel artsen hullen zich in zwijgen met argumenten als: 'jeugdzorg zal toch onderzoek gedaan hebben?' en 'ik bemoei me er niet mee'... net als 'wir haben es nicht gewüsst'...
Bij de 'Inspectie Gezondheidszorg' is het kind-verwoestende handelen van BJZ geen item: 'dat is jeugdzorg' zo werd ik afgepoeierd toen ik dat als arts bij de inspectie aankaartte...en 'de jeugdzorg heeft ook een inspectie'... ja en die kijkt NIET naar 'individuele gevallen' en kijkt of de protocollen goed waren....Het kan dus straffeloos: kinderen voor hat leven beschadigen en niemand wil de verantwoording nemen of dit gewoonweg STOPPEN!

Juiste hulp
Artsen, bij deze STOP uw medewerking aan BJZ, STOP met het doen van onzin-meldingen over 'kindermishandeling' en mocht u dat laatste vermoeden, wijs ouders dan de weg naar JUISTE hulp! Stuur kinderen die psychische of pedagogische hulp nodig hebben NIET naar BJZ met als resultaat OTS/UHP, maar stuur die kinderen naar échte deskundigen als kinderpsychiater of orthopedagoog!!! Neem hierbij een voorbeeld aan huisartsenpraktijk Eudokia in Enschede: daar kunnen ouders en kinderen wél veilig terecht!!
let wel: veel BJZ-medewerkers willen u nogal eens fout voorlichten: zij noemen zich 'voogd' terwijl de ouders gewoon het gezag hebben... en proberen u informatie te ontfutselen die vervolgens verdraaid in 'indicatie besluiten' komt te staan!
Let wel voor de toekomst, de volgende hetze's / kinderjachten komen nog:
- Versterkte opsporing 'kindermishandeling'.
- Kinderen die te dik zijn.
- Kinderen die te mager zijn.
- Kinderen van arme ouders.
- Kinderen die 'te weinig vrienden' hebben.
Over de campagnes die voorbij / uit de mode zijn:
- Incest (zie het effect: 'Bolderkar'/ 'Oude Pekela' en toen werd het stil in 1990)
- 'Borderline' bij moeders.
- 'ADHD' (een naar mijn mening omstreden 'diagnose' waarbij zelfs top-wetenschappers niet weten wat het is. Het etiket werd in 1990 geplakt op 'MBD-kinderen' (Minimal Brain Disfunction). Een gewoonweg harddrug was het 'wondermiddel'...men wordt er wel versneld dement van, maar ja, dan heeft ouderenzorg ook wat te doen!
- 'PDD-NOS'
Alles wordt en werd aangegrepen om te constateren dat 'zorg in de thuissituatie niet mogelijk' is, 'ouders werken niet mee aan de hulp' en dus UHP!
Ik hoop dat artsen het eens inzien: een kind HOORT bij de OUDERS!
Moge dit bericht bijdragen tot een versnelde afbouw van BJZ en een gezonde opbouw van de hulp die ouders écht vragen: bij eenvoudige problemen hulp van gelijkwaardige ouders ('vrijwilligers') en bij zware problemen éérst diagnostiek door échte deskundigen en dan doorverwijzing. Dit is eenvoudigweg een kindrecht, vastgelegd in art. 24 IVRK ('Een kind heeft recht op de hoogste mate van zorg'! Dus niet van gewoonweg maatschappelijk of sociaal werkers, maar van een echte universitair deskundige, net als voor gezondheidsproblemen: dan gaat u toch ook naar een echte arts?)
Kinderen zijn té kostbaar om over te laten aan gewoonweg amateurs.
Eduard: GOED stukje, u heeft het begrepen!
KNMG en andere artsen: WAAR blijft u met uw visie??
Nico Mul, arts (ouder-ondersteuner in Jz-Kb zaken)

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/10/huisarts-over-jeugdzorg.html


                      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

9 opmerkingen:

 1. Mijn huisarts zegt:

  "Iedereen loopt vast in jeugdzorg"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan dit artikel alleen maar onderschrijven, mijn jongste zoon had reeds OTS en toen moeder hem wilde laten onderzoeken door een orthopedagoog, werd deze orthopedagoog gebeld door de gezinsvoogd, die zich voorstelde als toeziend voogd ( een titel die al jaren niet meer bestaat ) en die de orthopedagoog in de veronderstelling deed zijn, dat deze toeziend voogd ook het gezag had. De gezinsvoogd deed de orthopedagoog toen de mededeling dat als mijn zoon door hem onderzocht zou worden, dat hij onze zoon dan direct met een spoed-UHP uithuis zou plaatsen, deze verklaring van de orthopedagoog hebben wij zwart op wit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben werkzaam in de sector. Neem maar van mij aan dat Jeugdzorg compleet is doorgeslagen. Kinderen worden om de vaagste redenen uit huis geplaatst. Het gebruik van containerbegrippen als hechtingsproblematiek and loyaliteitsconflict worden tot in den treure uitgemolken. De redenen om een kind uit huis te plaatsen worden steeds kleiner. Voorbeeld: Ouders komen niet tot een goede omgangsregeling, kind heeft van een eerdere uithuisplaatsing verlatingsangst opgebouwd, alles gaat momenteel goed met het kind, school is positief alles lijkt goed te gaan. Een rechter bekijkt de zaak maar half, trekt een verkeerde conclusie en plaatst het kind uit huis. Hoger beroep wordt meteen ingediend. BJZ wordt verzocht om te wachten tot het hoger beroep heeft plaatsgevonden, aangezien er geen acute dreiging bestaat en het kind in het verleden heftig heeft gereageerd op een uithuisplaatsing. BJZ stelt alsnog dat het kind 'ernstig in de ontwikkeling wordt bedreigd' en plaats het kind toch uit huis.
  Het lijkt mij dat dit wordt gedaan omdat BJZ dan tijdens het hoger beroep kan stellen dat het kind dan al een maand in de instelling zit en is gewend.... Kind komt nooit meer terug. Zo dekt BJZ zich in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U zegt; Een rechter bekijkt de zaak maar half, trekt een verkeerde conclusie en plaatst het kind uit huis.

   Dan is de advocaat niet goed genoeg om de rechter ervan te overtuigen dat zij of hij de rechten en de wetten niet kent. Durf terug te slaan ter plekke als advocaat.
   Maak de rechter dat zeer duidelijk! Laat ze zich schamen, laat ze voelen dat ze niet capabel zijn om hun werk te doen naar behoeve, laat ze weten wat het IVRK of de EVRM (staat boven de NLse rechtsstaat) doet voor slachtoffers van hun gekwijl tegenover de Stichting. Zet ze voor paal.

   Verwijderen
 4. Kleine greep uit het rollende woordenboek van dhr. Gerritsen.

  Ach meneer Gerritsen……

  Hoe gemakkelijk rollen de woorden uit uw pen!

  Frontlijnprofessionals
  Generiek gezinsgericht werken
  Voorhoede fase
  Inrolfase.
  Borgen op weg naar certificering.
  Inrollen in plaats van uitrollen,
  Leerproces,
  Transformatieproces
  Dynamische leeragenda’s
  Periodiek geactualiseerd
  Actieonderzoekers
  Rapporteren
  Tempo
  Handelingsverlegenheid.
  Lerend vermogen
  “GGWiki”
  “Evolving documentary”
  Bureaucratisering
  Certificeringprocessen
  Permanente zelfreflectie
  INK model,
  Permanente innovatie.
  Training, intervisie, supervisie en collegiale toetsing.
  Resultaten, cliënttevredenheid en medewerker tevredenheid.
  “Big bang”
  Waarde werk bril
  Investeringssubsidie

  Vooral doorgaan met in en uitrollen meneer Gerritsen!!
  Tegen de tijd dat u bent uitgerold zijn er al heel wat kinderen en ouders OVER de kop gerold!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. platform familierecht16 oktober 2012 om 18:49

  Verouderde begrippen. Ook de term "in het belang van het kind" is vervangen door "zorg voor het kwetsbare kind"

  Verdere reden voor heksenjacht en uhp:
  *moeder werkt; besteedt daardoor te weinig tijd aan kind. Of van dezelfde gezinsvoogd
  *moeder werkt niet; besteedt daardoor te veel tijd aan kind.
  *ouders gescheiden, bij uhp hoeft kind niet te kiezen, hij verliest dankzij jeugdzorg beiden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste heer Mul, ik heb al eerder verwezen naar de DSM, u wilt het vermoeden opwekken dat orthopedagogen en psychiaters er niet mee werken. Het zou fantastisch zijn als u hier namen zou noemen waar men deze vorm van mis/gebruik tot het verkrijgen van een OTS/UHP niet hanteert. Daarvoor verwijs ik u naar Gee de Wilde, iemand die het helder bekijkt. Ik zie nergens concrete oplossingen. Waarom durft er NIEMAND echt het initiatief te tonen, ook al nemen de gemeentes het heft in eigen handen.

  Ik voorzie alsnog problemen.
  Maar een goed begin is het halve werk; dien daar ook klachten in als ouders, grootouders, gedupeerde mishandelde kinderen, drop de hele dossier bij hun. HEB HET LEF om dat te doen als je in deze categorie thuishoort.

  Waarom niet de petitie ondertekeningen huis aan huis? We zijn dan zo over de benodigde 40.000 handtekeningen. Op internet duurt dat een eeuwigheid, dat is wel te zien. Waar een wil is is een weg, maar iedereen schrijft te veel op die wegen en doen niets. Ik ben een simpele burger, moet het dan een burgerinitiatief worden? Roep dan alle ouders op en wijs per provincie mensen aan die de leiding opzich willen nemen. Een oproep aan artsen heeft geen zin als ouders binnen blijven zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte vrouw, heer,

   Ik heb al eerder eens een reactie geschreven over de DSM en aangegeven dat u niet weet wat dat betekent: het is namelijk niets anders dan de Diagnostic and Statistical Manual of psychiatric diseases... een 'statistisch handboek' dus, waar allerlei symptomen worden omschreven een allerlei beelden een nummer hebben gekregen. Zo is 309 'overspannenheid'... een veel voorkomende reden tot arbeidsongeschiktheid bij ouders die met BJZ te maken hebben.
   DSM heeft niets te maken met de beroepsverantwoordelijkheid van de 'deskundigen'. Wat wel treurig is hoe die 'DSM-etiketten' worden misbruikt: volgens de DSM zou iedereen een etiket hebben... zie de waanzin van de'autistisch spectrum stoornissen' en ADHD/ PDD-NOS en Asperger: ik zeg wel eens dat ik ze 'allemaal' heb: van alle genoemde 'symptomen' heb ik wel wat (en iedere normale mens naar mijn mening!)

   Feit is dat échte deskundigen zich wél aan beroepsregels en methodiek van werken dienen te houden en daar tuchtrechtelijk op aanspreekbaar zijn. Ik geef een voorbeeld van wan-'diagnostiek' bij BJZ: een cliënte heeft een 'disharmonisch profiel' qua intellect.... een maatschappelijk werker in het 'team' bekijkt dat en constateert: 'dan heeft zij psychotische kenmerken' (zonder enig onderzoek door die MW, uiteraard)... vervolgens moet die cliënte van BJZ naar de psychiater....
   WAANZIN Diagnostiek door ondeskundigen... en die maatschappelijk werkster is niet te veroordelen...

   Het bedroeft mij dat er zo weinig gereageerd wordt op anti-BJZ- petities. Mijn petitie over beëdiging van zittingvertegenwoordigers van Raad en BJZ heeft slechts 500 handtekeningen opgeleverd in ca. 1 jaar... BEDROEVEND.

   Een ex-cliënt vraagt zich af waarom ouders van geroofde kinderen het binnenhof niet bezetten of eens een dagje Den Haag plat leggen met auto's (zoals de politie deed voor meer salaris!) en andere acties... ouders pikken het nog steeds dat hun kinderen geroofd worden...
   Ik heb persoonlijk niets met BJZ van doen en werkte 18 jaar vrijwillig voor vele ouders, maar moet ik het alleen blijven doen??? Ik doe sinds 4-10-2012 géén individuele zaken meer! Het is nu de beurt aan anderen.

   Nico Mul

   Verwijderen
 7. Mijn idee is ook Burgerinitiatieven. It's the way,if we dont want them
  to go on.

  Ik wil dat jeugdzorg stopt!!
  Het is een Melkkoe,alles wat op deze site staat, zou tot een boekje gevormd moeten worden,en de burgers moeten het weten.

  Ze moeten het door de brievenbus krijgen in elke plaats, in elke gemeente.

  Nederland;lees dit....en help, want kinderen lijden er vreselijk onder.
  Men mishandeld zelf en waarom..om geld! Hoe lang accepteren we als burgers dat dit ons volk kan en mag worden aangedaan? In de naam Der
  State...Zoek bedrijven op en vraag ze om hulp. Iedereen weet dat er een
  heel raar luchtje aan de Nederlandse Jeugdzorg zit,en zo niet is het wellicht toch verstandig om iedereen er van op de hoogte te gaan brengen. Jonge samenwonenden,ect.

  BeantwoordenVerwijderen