zaterdag 13 oktober 2012

Rieke Samson

http://www.zeelandnet.nl/weblog/data/mirat/index.php?pagina=20&item=152328


H. W. (Rieke) Samson-Geerlings werkte ooit als bestuurder in Zetten bij de Heldringstichting, die enorm in opspraak is geweest door het naar buiten komen van verhalen over veelvuldig seksueel kindermisbruik. Hiervoor is T. Finkensieper toen ook berecht met een veroordeling als gevolg.
Het arbeidsverleden van H.W. (Rieke) Samson-Geerlings die ooit topbestuurder van de OG Heldringstichting te Zetten was, is hoogst merkwaardig te noemen. Onder deze tekst staat de quote vermeldt waaruit dit blijkt, echter behoeft er nog enige uitleg m.b.t. tot de Heldringstichting waar Rieke werkzaam was als bestuurder.
De stichting was jaren geleden in opspraak als jeugdinrichting waar sprake was van veelvuldig seksueel misbruik van kinderen. Psychiater Theo Finkensieper is toen (anno 1989)  opgepakt, en in 1992 veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor het seksueel misbruiken van minderjarige meisjes, (in werkelijkheid moeten er talloze slachtoffers zijn geweest). Vast staat echter, dat er meldingen zijn gedaan door mensen uit de inrichting van seksueel misbruik door ook andere medewerkers van de Heldringstichting (hieronder een linkje waarin een artikel staat van de Elsevier die dit bevestigd).
Toch besloot men na de veroordeling geen onderzoek naar het structurele misbruiken van kinderen in de inrichting te laten doen, zo belandde volgens vele betrokkenen en media deze zaak in de doofpot, toch werken er tot op de dag van vandaag nog mensen die mogelijk betrokken zijn geweest bij de seksuele mishandelingen van cliënten. Meer informatie hierover kunt u vinden in onderstaande links.
Quote m.b.t. werkverleden Rieke Samson-Geerlings (Eerste bericht van de commissie Samson): "Voorts was zij van april 1996 tot januari 1999 bestuurslid van de Otto Gerhard Heldringstichting te Zetten en de Dr. Wouter Laurensstichting “De Dreef” te Wapenveld. Ook was zij voorzitter van de Commissie seksuele intimidatie Justitie."
Als u meer informatie wil over de gebeurtenissen in de Ottho Gerhard Heldringstichting te Zetten dan kunt u gaan naar onderstaande pagina, hierin staan artikelen van o.a. de Elsevier waaruit blijkt dat Theo Finkensieper slechts het topje van de ijsberg was.
Bron: http://www.machtsmisbruik.mysites.nl/mypages/machtsmisbruik/417934.html


                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

4 opmerkingen:

 1. Het deksel van de beerput begint steeds harder te lekken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zogenaamde psychologen, orthopedagogen, zorgcoördinatoren, vertrouwenspersonen, gedragswetenschappers, maatschappelijk medewerkers en psychiaters in de Instellingen zijn eigenlijk gewoon beesten. In opdracht van BJZ moeten ze zoveel mogelijk gedragsproblemen, die er niet zijn, opsporen bij kinderen en/of ouders. Wat er verder gebeurt binnen de vier muren mag vooral niet uitlekken naar buiten. Ik weet dat duizenden ouders en kinderen dit kunnen beamen.

  Mw. Samson, u wilde niet dat BJZ plaats moest maken voor de Gemeentes. Nu vraag ik me af wat u nu verdient, verdient heeft of zou gaan verdienen als de BJZ managers aan de bak zouden gaan?

  We zijn nu lekker op gang gekomen, motor draait. Inderdaad, die beerput gaat niet meer dicht hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wanneer deskundigen voor BJZ moeten werken, lijden ook zij onder de beperkende en sturende onderzoeksvraagstelling vanuit BJZ!
   De oorzaak is BJZ.
   Deskundigen kan je beter voordat BJZ in zicht komt benaderen, en niet zeggen dat het voor een juridische gang (OTS of erger) nodig is. Deskundigen zijn beperkt door hun huiverigheid voor juristerij, dat door jeugdzorg ontstaat.
   Wees die huiver voor!
   Wees BJZ voor!
   Laat preventief degelijk onderzoek doen met tests zoals bij een orthopedagoog-generalist, integraal.
   Anders moet iedereen na de OTS de beerput instappen, en dan.....

   Verwijderen
 3. Ik ben een slachtoffer van Finkensieper en Heldringstichting en heb zodoende een speciale belangstelling. Voor wie wil heb ik een paar artikelen geschreven over Commissie Samson.
  http://plazilla.com/commissie-samson. Ook kun je mij vinden op facebook.

  Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen