dinsdag 30 oktober 2012

Oproep aan misbruikslachtoffers


maandag 26 oktober 2012

Bijeenkomst slachtoffers met Ivo Opstelten 

De domper van afgelopen vrijdag 26 oktober 2012, waarbij het in eerste instantie de bedoeling was dat wij, als slachtoffers hier bij konden zijn was groot! De slachtoffers konden niet gehoord worden door Ivo Opstelten.

Alleen de Stichting Nederland Heelt, Skip en Klokk mochten deelnemen aan de bijeenkomst. Stichting Projeugd en Ada Busman van stichting KOG heeft na deze mededeling op donderdag 25 oktober 2012 nog van alles geprobeerd om aanwezig te kunnen zijn, tevergeefs.  

Velen onder ons waren diep teleurgesteld...

Excuses 

Maar wat blijkt vandaag?! Minister Opstelten heeft excuses aangeboden aan alle slachtoffers van seksueel misbruik binnen jeugdinstellingen. Eerder deze maand weigerde hij dit, omdat hij de inhoud van het rapport nog niet had bestudeerd.

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/29/kabinet-biedt-excuses-aan-voor-seksueel-misbruik-in-jeugdzorg/

Nu benadrukt hij dat het betreurenswaardig is, dat dit is gebeurd en nog steeds plaatsvindt. Hij wil seksueel misbruik binnen de Jeugdzorg aanpakken en daarbij de slachtoffers niet vergeten.
Schadevergoeding?

Er zal een onafhankelijke commissie komen die per zaak zal kijken hoeveel schadevergoeding de Staat der Nederlanden, als verantwoordelijke zal moeten betalen. Het is de bedoeling dat er voor de aankomende kerstvakantie meer duidelijkheid komt over de onafhankelijke commissie. De melders van de commissie Samson zullen hier persoonlijk over benaderd zullen worden. 

Collectieve rechtszaak tegen Jeugdzorg Nederland en de Nederlandse Staat 

Toch willen velen onder ons een sterke vuist maken en de overheid laten blijken dat aan de misstanden binnen de Jeugdzorg iets gedaan MOET worden. Dat wij als slachtoffers gehoord willen worden. Wij zijn van mening dat de regering mooi weer aan het spelen is, een schertsvertoning. Wij denken dat straks alleen de slachtoffers die bij een Stichting aangesloten zijn in aanmerking gaan komen voor een schadevergoeding. Het lijkt erop dat de regering alles in eigen hand willen houden. Veel slachtoffers hebben geen enkel vertrouwen in verenigingen en Stichtingen of de regering. Al meer dan dertig jaar heeft men de wantoestanden binnen de Jeugdzorg genegeerd en de slachtoffers in de kou laten staan.

Het heft in eigen handen nemen
Stichting ProJeugd, Jeugdzorg Dark horse en velen anderen willen daarom collectief een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat en Jeugdzorg Nederland beginnen. Om dit te verwezenlijken, willen we via deze weg alle melders bij de commissie Samson (en eventuele nieuwe slachtoffers) vragen gehoor te geven aan deze oproep!Meld je aan zodat wij ons kunnen verenigen, laten we onze krachten bundelen!

Meer info: 
http://wikileaksjeugdzorg.nl

                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse3 opmerkingen:

 1. En nog steeds vind ik het jammer en schrijnend dat alleen de seksuele mishandelingen voorrang krijgen. Ik denk dat de psychische trauma's die kinderen en ouders oplopen door de vernedering en onderdrukking van BJZ en haar 'maatjes' even erg is. Onze kinderen worden lichamelijk en geestelijk kapot gemaakt, daarmee bedoel ik niet de seksuele mishandelingen maar geslagen, geschopt, bedreigd met moord, keel dichtknijpen, dwang en pesterijen, mentaal willen breken, neerhalen van de intelligentie en de EQ van het kind. Dát is óók kindermishandeling wat zelfs grootster is dan de seksuele mishandeling. Jammer dat Wikileaks jeugdzorg daar niets aan doet. Mishandeling is mishandeling, fysiek of mentaal. Beiden schokkende gebeurtenissen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wikileaks Jeugdzorg kan ook gebruikt worden voor die vormen van mishandeling. Je hebt daar een rapport voor nodig van een psycholoog of psychiater, die je kind onderzocht heeft en die heeft kunnen constateren dat je kind psychisch beschadigd is, juist dóór het verblijf in een instelling.

   De uithuisplaatsing kan al traumatiserend zijn geweest, verkeerde diagnostiek, hechtingsstoornis door BJZ (te weinig omgang), enz.

   1. Kunt u mij een chronologisch overzicht sturen van waar uw kind na zijn/haar geboorte verbleven heeft?

   2. Kunt u een uitgebreide uiteenzetting geven hoe het verblijf van uw zoon/dochter bij de verschillende instellingen/pleeggezinnen verlopen is?

   3. Kunt u aangeven wat er volgens u daarbij niet goed gegaan is?

   4.Kunt u aangeven over welke periode het volgens u niet goed gegaan is?

   5. Kunt u aangeven wie er volgens u aansprakelijk is voor wat er niet goed gegaan is?

   6. Kunt u aangeven waarom u van mening bent dat degene(n) die u aansprakelijk acht dat volgens u zijn?

   7. Kunt u aangeven of u van mening bent dat er schade is geleden als gevolg van wat er niet goed gegaan is?

   8. Kunt u aangeven wie er volgens u schade heeft geleden?

   9. Kunt u aangeven wat die schade dan volgens u is?

   10. Als u bewijs(stukken) heeft van al hetgeen u stelt, wilt u die dan meezenden?

   11. Is uw zoon/dochter als gevolg van hetgeen er fout is gegaan onder medische behandeling (dat kan ook een psycholoog/psychiater zijn)?

   12. Zo ja, bent u bereid ons of een door ons aangestelde deskundige te machtigen de gegevens bij deze arts/paramedicus op te vragen?


   Verwijderen
  2. Mocht Wikileaks ook deze vorm van mishandelingen willen opnemen, dan ben ik de eerste die zich aanmeld met alle bewijsmaterialen; opnames (hoe mijn kind schreeuwt om hulp), mailverkeer, politierapporten, brieven, onderzoeksresultaten etc. En de gezinsvoogd was twee weken op vakantie, BJZ deed niets.

   Laat maar komen.

   Verwijderen