zondag 7 oktober 2012

Oproep - vrijwilligers gevraagd

 
 
 
 

Vrijwilligers gevraagd:

Helpen met dossiers verwerken

Stichting Pro Jeugd zoekt nog mensen die behulpzaam kunnen zijn bij het ordenen en archiveren van dossiers van slachtoffers van gedwongen hulpverlening, die geestelijk of lichamelijk te lijden hebben gehad door misstanden binnen instellingen of pleeggezinnen. Het  doel hiervan is om de Jeugdzorg te helpen verbeteren en de Nederlandse Staat aansprakelijk te stellen voor het tekort schieten van zorg aan jeugdigen, via collectieve juridische procedures. 

Stichting Pro Jeugd werkt in beginsel voornamelijk met vrijwilligers.  Al deze vrijwilligers doen dit werk met een hart voor kinderen. Daarnaast hebben de meesten zélf al het één en ander meegemaakt in de huidige jeugdzorg.  Hetzij als hulpverlener, hetzij als jongere of ouder. Hierdoor kennen wij het klappen van de zweep. Wij weten waar ouders en jongeren tegenaan lopen.

Via een aanmeldformulier kunt u zich aanmelden als vrijwilliger bij Stichting Pro Jeugd. Wel willen we u er op wijzen dat wij vrijwilligers screenen op hun verleden, we werken per slot van rekening wel met emotionele en beschadigde kinderen.
 

De Stichting hoopt ook mensen aan te trekken die over enige juridische kennis beschikken.
 

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Adwin den Hartog: 


 

Kijk ook op de site van Pro Jeugd:
 


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten