dinsdag 9 oktober 2012

Seksueel misbruik in de Jeugdzorg - de ongekuisde versie

De universiteit Leiden heeft het onderzoeksrapport, met geschrapte hoofdstukken, op internet gezet.


http://media.leidenuniv.nl/legacy/prevalentie-seksueel-misbruik-in-de-nederlandse-jeugdzorg.pdf

http://www.nieuws.leidenuniv.nl/nieuws-2012/onderzoek-misbruik-in-jeugdzorg.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Rieke Samson:

“Dat onze conclusies uiteindelijk minder hard zijn, klopt. Ik had er niets aan om Jeugdzorg Nederland met harde conclusies om de oren te slaan. Als ze dan in een hoekje gaan zitten, gebeurt er niets voor al die kinderen. Die organisatie moet aan de bak en daarom hebben we al in vroeg stadium contact gezocht, toen de conclusies zich begonnen af te tekenen.”

Bron: NRC Handelsbald

4 opmerkingen:

 1. Uit de hier aangehaalde studie van de Leidse Universiteit blijkt, gezien de literatuurreferenties die er onder staan, dat seksueel misbruik in de 'jeugdzorg' toch wel meer dan 50 jaar bekend was.... Merkwaardig dat BJZ nu zo 'geschokt' is en het heeft over 'excuus' in plaats van forse schadeloosstelling.
  Ook illustreert dit gegeven dat jeugdzorg gewoonweg niet geïnteresseerd is in welke wetenschap of waarheidsvinding dan ook, ook ouders stellen niets voor bij 'jeugdzorg': hoeveel ouders hebben niet signalen afgegeven over merkwaardig gedrag van hun kinderen en werden dan als 'dank' afgeschilderd als incapabele dan wel te emotionele of zwak begaafde ouders?
  Ouders die aangifte wilden doen werden gechanteerd met hun eigen kinderen als inzet, vooral mond houden en nu zo hypocriet doen alsof ze van niets wisten. SCHANDE!

  Drs. N.J.M.Mul (wetenschapper en ouder!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moeten hiervoor niet de kinder - rechters beboet worden? Zij zijn degenen die het hele proces van kinder(mis)handel op gang brengen i.s.m. AMK, RvdK en BJZ. De rechters moeten wel heel goed slapen na een uitspraak uhp of ots. Kwijl, kwijl, weer eentje die mishandeld/verkracht mag of moet worden. Aan hun handen kleeft bloed, en zo is het niet anders.

   Verwijderen
  2. Ja, het is tijd voor harde actie. Als je genoeg water tegen een zwakke dijk zet gaat die vanzelf een keer door!

   Verwijderen
 2. Als mevrouw Samson voor mij stond zou ik haar het volgende willen zeggen:
  ‘Mevrouw Samson u lijkt me een aardige vrouw, maar ook naïef. Al jaren slaan de Jeugdzorgers de ouders en kinderen om de oren met verzonnen, leugenachtige conclusies. Jarenlang hebben ouders en kinderen al aandacht gevraagd voor o.a. de problematiek die u hebt onderzocht. Jarenlang gedragen de beleidsmakers zich al als de drie aapjes: horen, zien en zwijgen. Jarenlang halen jeugdzorginstellingen op die manier miljoenen euro’s binnen. En ja, ook jarenlang kijken kinderrechters de andere kant uit en laten zich misleiden door de opgediste leugens van gezinsvoogden. Zojuist weer een staaltje hiervan mogen lezen, een uitspraak van de gezinsvoogd die als waarheid opgenomen wordt in de beschikking van de rechtbank, terwijl er schriftelijke bewijzen zijn van het tegendeel. Maar acht, aan waarheidsvinding doet men niet! U zegt: ‘die organisatie moet aan de bak.’ Ik zou zeggen een aantal mensen in die organisatie, die nu zo geschokt reageren op de manier van ‘wir haben es nicht gewusst’ mogen van mij ‘in de bak’. Verlost van hun werkdruk krijgen ze daar eindelijk de tijd om te reflecteren. Verlost van hen kunnen ouders en kinderen beginnen met het opruimen van de puinhopen die jeugdzorg in veel families heeft aangericht.

  BeantwoordenVerwijderen