zondag 7 oktober 2012

Excuses?

http://www.telegraaf.nl/binnenland/article13044773.ece


'Jeugdzorg moet excuses maken'

DEN HAAG - De jeugdzorginstellingen waar seksueel misbruik heeft plaatsgevonden, zouden excuses moeten maken aan de slachtoffers. Een woordvoerder van de commissie-Samson, die onderzoek deed naar seksueel misbruik in de jeugdzorg, bevestigde die aanbeveling zondag. Het rapport van de commissie wordt maandag gepresenteerd, maar de NOS wist de hand op een voorpublicatie te leggen 

Eerder lekte al uit dat de commissie vindt dat de overheid en Jeugdzorg Nederland tekort zijn geschoten in hun taak om uit huis geplaatste kinderen te beschermen tegen seksueel misbruik. Kinderen die in een jeugdzorginstelling zitten, hebben ongeveer 2,5 keer zo grote kans om seksueel misbruikt te worden. Voor verstandelijk gehandicapte kinderen is de kans drie keer zo groot of zelfs meer.

Ook de Inspectie Jeugdzorg krijgt kritiek. Minder papieren toezicht en meer het veld in, concludeert de commissie. Ook zou de overgang van het toezicht op jeugdzorg naar gemeenten nog niet moeten plaatsvinden. „Een groot aantal gemeenten is daar nog niet klaar voor”, aldus de woordvoerder.

Jeugdzorg Nederland komt maandagochtend met een reactie op het rapport.
Redactie Dark horse: niks geen excuses! Gigantische schadeclaims eisen, procederen tegen Jeugdzorg Nederland en de Staat der Nederlanden, die jarenlang ongekwalificeerd personeel toezicht liet houden op kwetsbare kinderen. Overigens het misbruik zal gewoon door blijven gaan, als Waarheidsvinding niet verankerd wordt in de Jeugdwet! Jeugdzorgmedewerkers zullen hun macht blijven misbruiken als zij niet aan waarheidsvinding hoeven te doen en kinderrechters blindelings afgaan op hun leugens, intimidaties en verdraaiingen van de feiten. Tot die tijd zal er niets veranderen. Procederen tot aan het Eurpese Hof aan toe. Jeugdzorg is de schandevlek van Nederland, een volkomen corrupt, pervers en mislukt systeem.
Nederland en Jeugdzorg nederland moet zich doodschamen.

                  Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


 

10 opmerkingen:

 1. Excuses? Vanzelfsprekend!!!
  Door Jeugdzorg EN Overheid EN Justitie!!!!
  En daarna alle schade betalen!!!
  Gebeurt dit niet, dan kunnen we stellen dat wij gezegend zijn met een Overheid EN een Justitie die er geen moeite mee heeft (of had) Jeugdzorg te betalen voor seksueel misbruik van kinderen!!!
  Ze kunnen ook niet zeggen: “We hebben dit niet geweten! We zijn geschokt!!”
  Zowel de politiek als justitie zijn namelijk al jarenlang gewaarschuwd voor de wanpraktijken en mistoestanden binnen Jeugdzorg! En het waren niet de domste mensen die hen daarvoor gewaarschuwd hebben!!
  Deze jeugd”zorg” kostte de overheid so wie so al veel te veel geld, maar het moet en gaat ze nu nog veel meer geld gaan kosten!!!
  En dat geld moet betaald worden aan de slachtoffers en niet aan leuke camouflage-ideeën van Jeugdzorg!!!!
  Ze zijn het moreel verplicht aan hun burgers!!!

  Platweg gezegd: EIGEN SCHULD, DIKKE BULT!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Excuses,welnee..
  In plaats daarvan retweet erik maar naar nine dat het signaleren,herkennen en bespreekbaar maken van misbruik wat meer aan de orde moet komen.
  Dat vind het directeurtje wel een goed idee,maar zijn eigen aandeel bespreken met ouders en kinderen over het onnodigen moedwillig blootstellen aan zowel psychisch als sexueel misbruik? Nee,een held is t niet.
  Wat een huichelaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. BJZ-heren reageren toch weer defensief en bagatelliserend en ontwijkend. Praten, ja, maar afleidend.
   Niet actief het kind terugplaatsen, want dan zal de traumatische schade door het uithuisgeplaatst-zijn op zichzelf al zich openbaren; en dan kan BJZ aansprakelijkheidsclaims verwachten, en dat is belangrijker te voorkomen dan het kind zorg geven in de thuissituatie.
   Dat is de praktijk, al jaren.
   En niet alleen door ouders gezien en ervaren.

   Verwijderen
 3. We wisten dit meer dan 20 jaar geleden al, als medewerkers bij de kindertelefoon. Toen was er nooit officieel onderzoek naar gedaan. De opvatting heerste toen dat kinderen het beste af waren bij de ouders en dat de hulp zoveel mogelijk in het gezin geboden moest worden.
  Bizar hoe de nederlandse overheid zich hier van af lijkt te maken, terwijl de katholieke kerk, terecht, zo diep door het stof moest.
  daarbij: Dit is maar 1 van de vele gezichten van machtsmisbruik in de hulpverlening. Ik vermoed dat de reden is dat veel hulpverleners zelf verwond zijn en hun eigen verwondingen meenemen in hun werk. Dat te zien was voor mij reden om destijds uit het werkveld te vertrekken. In opleidingen zou veel meer aandacht geschonken moeten worden aan ethiek en aan jezelf sleutelen, voordat hulpverleners los gelaten worden op kwetsbare mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het niet zo dat hulpverleners in de jeugdzorg gescreend worden op hun verleden voordat ze worden aangenomen? Euh, niets van waar dus? Sommige gezinsvoogden reageren namelijk heel erg fel op de moeders.

   Verwijderen
 4. Natuurlijk excuses, die wil iedereen graag horen.
  Maar BJZ kennende zal dat moeizaam gaan, laat staan dat schade vergoed wordt, of pogingen genomen worden om schade verminderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De huidige jeugdzorg moet gewoon stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doek BJZ op.

  Het is slechts het niveau van sociaal werk, en ze mogen niet eens zelf hulp geven van de wet.
  En de budgetten zorgen voor schotten, zodat er niet doorverwezen wordt vanuit BJZ naar een diagnost die een OTS-probleem wel oplost en de OTS daarmee ongedaan maakt. Dat gebeurt te zelden.
  UHP is het kind schaden in zijn als veilig-ervaren omgeving rond thuis.

  Dus kan BJZ beter weg; en diagnosten gebruiken: kost uiteindelijk minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zijn ook familierechters zelf die zich schuldig maken aan verdraaiing van feiten of het weglaten van belangrijke feiten uit beschikkingen. Enkel en alleen om het besluit rechtvaardig te laten lijken. En het zijn juist de familierechters die deze manier van werken zouden moeten doorbreken. Dat gebeurd nooit, zij zijn niet te ontslaan en leggen alle verantwoordelijkheid terug bij zogenaamde deskundigen. Justitie (familierechters en raadsonderzoekers) is een grote beerput en jeugdzorg maken daar handig gebruik van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wilt zeggen dat rechters willens en wetens rechten van de mens en het kind negeren en de aasgieren blijven voeden.

   Verwijderen