dinsdag 9 oktober 2012

Ouders klagen Jeugdzorg aan

http://www.trouw.nl/tr/nl/4656/Jeugdzorg/article/detail/3113548/2012/01/10/Ouders-klagen-jeugdzorg-aan-na-seksueel-misbruik-dochter.dhtmlOuders klagen jeugdzorg aan na seksueel misbruik dochter

ANP/ Redactie −10/01/12, 16:27

UPDATE De ouders van een meisje uit Enschede klagen jeugdzorg aan. Het destijds 9-jarige meisje verbleef in een behandelgroep voor kinderen met ernstige ontwikkelings- en gedragsproblemen toen zij seksueel werd misbruikt door jongens in de groep. 

De ouders eisen via de rechter een voorschot op een schadevergoeding.
Dat maakte hun advocaat Bert Oude Middendorp vandaag bekend. Volgens een extern bureau had de behandelgroep te weinig geschoolde medewerkers, fungeerde het team gebrekkig, was de werkdruk hoog en het leefklimaat voor de kinderen onveilig. De advocaat stelt jeugdzorgorganisatie Stichting LSG-Rentray, Jeugdzorg Overijssel en de Staat te hebben gedagvaard.

Het meisje zat tussen juli 2007 en september 2009 in de behandelgroep voor kinderen van 6 tot 12 jaar in Almelo. In september 2009 bleek dat het meisje slachtoffer was geworden van 'seksueel grensoverschrijdend gedrag' van meerdere jongens. Zij werd toen versneld weer thuis geplaatst. Al in 2008 waren er signalen dat er iets mis was, maar volgens de advocaat is daar niet adequaat op gereageerd.


                    Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horsehttp://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html


 

1 opmerking:

  1. Goed zo, hoog tijd dat de incompetente imbecielen worden aangepakt.

    BeantwoordenVerwijderen