donderdag 11 oktober 2012

Ook Brabant had te maken met misbruik Jeugdzorg

http://www.omroepbrabant.nl/?news/1817651083/Ook+Brabant+had+te+maken+met+misbruik+in+jeugdzorg.aspx


Ook Brabant had te maken met misbruik in jeugdzorg

Laatst gewijzigd: dinsdag 9 oktober 2012 - 09:14 | Auteur: Corne Verschuren
EINDHOVEN - Meer dan 800 mensen hebben zich bij de Commissie Samson gemeld om te vertellen over het seksuele misbruik in instellingen en pleeggezinnen. In de afgelopen jaren kreeg Brabant ook te maken met gevallen van misbruik in de jeugdzorg.
In een pleeggezin in Langenboom werden enkele kinderen jarenlang mishandeld en misbruikt. De pleegouders werden in 2010 aangehouden en een jaar later veroordeeld.

Achteraf bleek dat het niet de eerste keer was dat er problemen waren in het pleeggezin. In 2004 waren bij het gezin na herhaaldelijke meldingen en klachten van onder meer slachtoffers en professionals weggehaald. Ondanks dat Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant op de hoogte was van de eerste problemen werd in 2008 opnieuw een kind in het pleeggezin geplaatst.

Misbruik op basisschool

In Uden zouden in mei 2010 twee broertjes van 8 en 9 jaar een aantal kinderen van een basisschool hebben misbruikt. Bij Bureau Jeugdzorg waren vier gevallen bekend. In twee gevallen zouden zelfs kinderen zijn verkracht. Rondom deze zaak is destijds niet veel informatie naar buiten gebracht.

Zwanger van broer

In een gezin in Ulvenhout raakte een 12-jarig meisje zwanger van haar 14-jarig broertje. Het voorval kwam pas in beeld bij Bureau Jeugdzorg toen het meisje zich in het ziekenhuis meldde voor een abortus. Het ziekenhuis schakelde meteen hulpverlenende instanties in.
Eerste publicatie: maandag 8 oktober 2012 - 17:09


                      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten