donderdag 11 oktober 2012

In 2009 was het al bekend

http://www.rtvoost.nl/archief/default.aspx?cat=61&nid=102596De Inspectie voor de Jeugdzorg moet onderzoek doen naar seksueel overschrijdend gedrag in jeugdinstellingen. Dat zegt GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi op de nieuwssite nu.nl. 

Dibi roept op tot een onderzoek na de bekendmaking van jeugdzorginstelling Commujon in Almelo dat daar minderjarige jongeren 'grensoverschrijdend seksueel contact' met elkaar hebben gehad.  

De instelling heeft onderzoek laten doen door Bureau Jeugdzorg en geen aanwijzingen van dwang of misbruik kunnen vaststellen. Wel constateerden de onderzoekers dat de instelling onvoldoende is toegerust om jongeren met obsessief seksueel gedrag de behandeling te geven die ze nodig hebben.  

Dibi zegt geschokt te zijn door de conclusie van de onderzoekers dat zij niet uitsluiten dat dergelijk seksueel gedrag ook in andere jeugdinstellingen plaatsvindt. 'Bovendien zijn er vaker incidenten met jeugdinstellingen', stelt het GroenLinks-Kamerlid. Dibi dringt er bij minister van Jeugd en Gezin Andre Rouvoet op aan dat de instellingen worden voorzien van de deskundigheid om dergelijke gedragsproblemen te kunnen behandelen.


                      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

6 opmerkingen:

 1. Lieve knul,

  Een slechte slager die klachten krijgt over zijn vleesproducten die hij aan de man brengt en vervolgens zijn eigen vlees mag keuren, zal een hamlapje verwijderen en vervolgens zeggen dat zijn vlees nu weer oké is! "Want"zegt hij, "de klanten weten niet wat goed is, hebben geen smaak, weten mijn vlees niet te waarderen! Wat een lastige klanten heb ik toch!"

  Blijkbaar moet er eerst lange tijd iets ergs (vreselijk ziek of nog erger) gebeuren met zijn klanten voordat men constateert dat de slager geen kennis van zaken heeft en marchandeert met wet en regelgeving, zijn klanten voor de gek houdt!

  Zijn winkel alleen maar wil uitbreiden omdat hij wil blijven verdienen aan zijn klanten.

  Wat zou nu de oplossing zijn?

  Herinrichting van zijn winkel? Zijn producten op een andere wijze etaleren? Of gewoon tegen die slager zeggen, jij mag geen zaak meer voeren. Mensen worden ziek of lopen gevaar wanneer ze jouw producten afnemen.Jij bent niet bekwaam!!

  Jammer genoeg blijkt ook de keuringsdienst van waren niet altijd goed te functioneren….


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gedragsproblemen laat je niet behandelen, kinderen dienen in vrijheid te leven en niet opgesloten. Laat dat eens eerst tot jullie botte hersens doordringen. Liefde, aandacht, begrip en samen iets oplossen is belangrijker dan met een grijze massa vergaren en opsluiten. Wat zich niet kan uiten in vrijheid uit zich op een andere manier dat walgelijk te noemen is. Slapen jullie lekker daar in Den Haag, want mishandelde kinderen en hun in verdriet gezonken ouders slapen bijna niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "In vrijheid", "met liefde", tja...
   Niet alle problematiek kan zo het best 'verwerkt' worden.
   Er is regelmatig echte deskundigheid nodig, en daar doet BJZ niets aan. =
   Liefde geven aan een hechtingsgestoorde is als het toepassen van te veel water zodat de patiënt verdrinkt. De juiste therapie bij hechtingsstoornis (gediagnosticeerd door een specialist en met tests zoals EAS) is veelal thuis, met speciale therapie, met 'n speciale therapeut die de ouders begeleidt (http://www.hechtingsproblemen.nl/nl/behandelvormen - of anders: http://www.hechting.eu/index.php?pagina=literatuur.txt).

   BJZ doet dat zo helaas NIET, want UHP (uithuispleuren) levert jeugdzorgwerkers meer op.
   UHP is geen therapie, dat weten ze nu wel, maar die wetenschap levert dus niets op: de slager blijft zonder anti-meta-inspectie zijn eigen werkgelegenheidsvlees keuren ten behoeve van verdiensten.
   De slager blijft zijn keurings-streken uitvoeren waar de overheid niet aan 'diagnostische waarheidsvinding' laat doen en de 'jeugdhulp' als een afvoerputje beschouwt waar alles ingestopt kan worden. Ze kijken niet naar wat er uit het riool komt aan (28%) verbeteringen of (72%) verslechteringen, die leiden tot veel WAjong-uitkeringen.
   BJZ en bezuinigingen?, dat kan beter! Opheffen BJZ. Gespecialiseerde doelgroepingangen werken beter en effectiever.
   BJZ leidt op tot WAjong e.d.; traumatiseert.

   "Ach een WAjong uitkering, dat komt toch omdat die jongeren uit een multiprobleemgezin komen?" wordt dan als ontwijkende smoes geroepen. "Dus is dat niet te vermijden", dus slapen politici verder. (Dus over één kam scheren).
   Politici hebben meningen, zijn geen wetenschappers.

   Daarom zou BJZ opgeheven dienen te worden.
   LET OP:
   In het concept jeugdwet staat BJZ-in-vervolgsteil beschreven als "gecertificeerde instellingen".
   Het zijn dan 'ingekochte' instellingen waar internationale verdragen spreken over een overheidstaak... dat is strijdig dus met internationaal recht. Maar de overheid heeft wel weer een smoes niets te doen. (Gw 94).
   Plak een etiket 'gecertificeerd' erop en het zal wel goed zijn. Stel geen opleidings-eisen op diagnostisch universitair niveau, want het jeugdhulpplan is en blijft een afvoerputje waar men niet naar omkijkt.

   Hebben ouders nu gereageerd op de concept-wet-tekst?
   Hebben ouders hun politieke partij aangeschreven?
   Het is te hopen.
   Zo is een specialisatie de FIOM: http://petities.nl/petitie/fiom-hulp-moet-blijven , en is dat ondertekend door ouders?

   De overheid toont aan verkeerd te bezuinigen: geen specialisaties maar een afvoerputje tot dwangmaatregelen.
   Goed voor de psychische ontwikkeling en veel meer gezondheidszorgkosten in de toekomst, en kosten aan openbare veiligheid.

   Verwijderen
  2. Kortom, de schreeuw om echte hulp waar het noodzakelijk is komt of zal nooit op gang komen als er geen oplossingen gevonden mogen worden. Schijn.
   Pure Kafka dus.

   Ik denk dat er wel degelijk een onkruidverdelger bestaat om deze bureaucratische onderdrukkingen uit te roeien, het moet. Maar hoe? Bij de politiek beginnen ze elkaar namelijk ook al te papegaaien.

   Verwijderen
 3. Dat was dus 2009.
  En dan de signalen van ouders afdoen als: "Het zal wel een rare ouder zijn, en niet voor niets OTS en UHP".
  Potje en ketel....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het valt me op dat alweer de verantwoordelijkheid bij de jongeren wordt neergelegd. Het zijn zij met "obsessief seksueel gedrag"? Ik dacht het nu juist om de volwassenen ging. Projectie heet dat.

  BeantwoordenVerwijderen