donderdag 21 maart 2013

Lelystad verwacht 1000 demonstrerende Turken komende vrijdag


Lelystad verwacht 1000 demonstrerende Turken  

LELYSTAD -

Bij het Turks protest van vrijdag in Lelystad worden 1000 demonstranten verwacht. Dat liet een woordvoerster van de gemeente Lelystad woensdag weten. De demonstratie is gericht tegen het jeugdzorgbeleid in Nederland.

 

11 opmerkingen:

 1. Nee, allicht kan de gemeente nog niets zeggen over de mededelingen door de burgemeester.

  Die heeft namelijk concrete informatie ontvangen over het disfunctioneren van jeugdzorg, en dat ligt politiek nogal gevoelig op dit moment.

  Wat moet je IN VREDESNAAM gaan zeggen een dag nadat de regering door de Turkse premier is aangesproken op de schandalige werkwijze van de Nederlandse jeugdzorg en het stelselmatig schenden van wetten en verdragen door Nederland?

  En dat terwijl langzamerhand publiek bekend is wat de realiteit is in de Nederlandse jeugdzorg t.o.v. de papieren werkelijkheid van 'Den Haag'.

  Lastig, lastig, lastig.

  ff bellen met communicatie van het Ministerie van V en J, en met de afdeling damage control bij Bjz .. ?

  Je wil natuurlijk als burgemeester ook niet compleet voor gek staan en weggehoond worden door ~ 1000 Turkse medelanders die intussen al aardig bijgepraat zijn over de FEITEN ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft deze burgemeester (moeder der burgers, die naar haar burgers dient te luisteren) lef om toe te geven hoe ouders en kinderen mishandeld worden door eigen regering en hun volgers BJZ, RvdK en kinder-rechters.

  Trouwens, alleen maar Turkse demonstranten? Dat vind ik triest omdat het niet alleen de Turken de dupe zijn.
  Gisteren zag ik bij P&W een Turks Nederlandse SP lid zitten die net zo zeurde als de VVD over de 'fantatstische' rechten en wetten die Nederland heeft. Ze vergat te vertellen dat Nederland die ook met alle gemak ook schendt. En een nieuwtje voor haar; Tulpen komen oorspronlijk uit India, de heersers die daar Hindoes vermoorden vonden die bollen in de bergen. Ik heb geen hekel aan Turken, laat dat duidelijk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is minimaal 1 Nederlander van Nederlandse afkomst, want ik ga ook.
   Samen sta je veel sterker, dus ik hoop op een grote opkomst van iedereen die mee wil strijden tegen jeugdzorg.

   Verwijderen
 3. Volkskrant, 21 maart 2013
  Gemeenten zijn nog lang niet klaar voor overname jeugdzorg
  Ruim honderdduizend kwetsbare kinderen dreigen in de steek te worden gelaten als de gemeenten in 2015 de jeugdzorg moeten gaan organiseren. Dat zegt Hans Kamps, voorzitter van Jeugdzorg Nederland. Provincies stoten de jeugdzorg per 2015 af, maar gemeenten hebben nog 'geen concreet idee' hoe zij dit moeten overnemen.
  (Ik zou liever zeggen dat er een kans is dat ze bevrijd zullen worden uit de klauwen van onze Nationale jeugd-stasi)
  Volgens Kamps moet het kabinet zo snel mogelijk een 'jeugdakkoord' sluiten met gemeenten en de zorginstellingen. Daarin moet worden vastgelegd hoe de taken en het geld worden verdeeld. Nu weet nog geen enkele gemeente wat het budget is in 2015. Het kabinet heeft wel een bezuiniging op de jeugdzorg ingeboekt van 15 procent op 2,8 miljard euro, maar het is volstrekt onduidelijk hoe het resterende totaalbedrag straks over het land wordt verdeeld.
  (Dat is wel een goed idee. Als iedereen weet hoe weinig geld er beschikbaar zal zijn kunnen de instanties alvast beginnen met afbouwen, pfffff, wat een opluchting)

  Kamps: 'Het gaat hier om zeer kwetsbare kinderen, die thuis verwaarloosd of mishandeld zijn. Je kunt niet hebben dat kinderen later moeten zeggen: voor mij werd niet gezorgd, want ze hadden het te druk met de transitie van provincie naar gemeente.'
  (Herstel, kinderen waarvan wordt BEWEERD en of GELOGEN dat ze verwaarloosd of mishandeld zijn, zie zaak Yunus. Mishandeling niet waar, botbreuken niet waar, Yunus moet terug, maar jeugdzorg laat het Hof Kletsen. Lekker trouwens, als je als Hof ZO in je hemd gezet wordt door een stel maatschappelijk werkers)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen taakverdeling
  Ook de commissie die de overdracht van de jeugdzorg van provincies naar gemeenten begeleidt, is in een tussenrapportage kritisch over de geringe vorderingen. 'Er wordt dubbel werk verricht, er is geen taakverdeling afgesproken tussen de overheden en partners, kritieke tijdpaden zijn niet inzichtelijk', schrijft de Rotterdamse oud-wethouder Leonard Geluk, die de commissie leidt, in zijn rapport. Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft al bij herhaling bij het kabinet aangedrongen op duidelijkheid over de wetgeving en vooral de budgetten die gemeenten krijgen voor de jeugdzorg.
  (Dubbel werk is goed, al dat geld kan niet meer worden gebruikt om kinderen en ouders te terroriseren)

  Al in 2010 besloot het parlement dat de gemeenten de jeugdzorg moeten gaan organiseren. Maar drie jaar later zijn de kabinetten Rutte I en Rutte II er nog niet in geslaagd een wetsvoorstel in te dienen.
  (Logisch, de huidige INSTANTIES zijn ongeschikt en disfunctioneren. Hoe kan je dat inclusief bezuiniging op verantwoorde wijze naar de (ondeskundige) gemeenten overhevelen zonder dat de CHAOS COMPLEET wordt? Dat is een opgave die ZELFS de papieren werkelijkheid van Den Haag niet kan volbrengen)

  Gemeenten te klein
  Vandaag debatteert de Tweede Kamer opnieuw over het onderwerp.
  Een van de problemen is dat de meeste gemeenten te klein zijn om zelf gespecialiseerde jeugdzorg te bieden. 'Er zijn dus samenwerkingsverbanden in de regio nodig', zegt Kamps. 'Maar wie wordt dan verantwoordelijk? Stel dat er iets misgaat met de uithuisplaatsing van een jongere in Appingedam. Is het dan de wethouder van die gemeente verantwoordelijk? Of is dat de gemeente Groningen, als overkoepelende regio? Het risico is dat iedereen naar elkaar wijst en het eindigt met een spoeddebat in de Tweede Kamer.'
  (Zo gaat het nu toch ook al? Daar schijnt niemand van de VERANTWOORDELIJKEN een probleem mee te hebben.

  Ook is onduidelijk welke gemeente betaalt. (Allemaal, wedden?)

  Kamps: 'Stel: een tiener uit Rotterdam zit voor langere tijd in een inrichting in Den Dolder. Zijn moeder verhuist intussen naar haar nieuwe vriend in Den Haag. Welke gemeente betaalt dan voor de behandeling? Volstrekt onhelder.'
  Als je nou die tiener thuis kwaliteit biedt, hoeft die tiener niet naar een inrichting in Den Helder. Zo kan minstens de helft van de inrichtingen dicht. Een plek waar een kind sowieso niet thuishoort)

  Onterecht
  Het kabinet vindt de zorgen onterecht. De gemeenten zijn 'al hard aan het werk', schreven de verantwoordelijke staatssecretarissen Van Rijn (PvdA, Volksgezondheid) en Teeven (VVD, Veiligheid) eind februari aan de Kamer.
  (AHA, daar is de papieren werkelijkheid van Den Haag weer. Wat heerlijk toch dat papier rustig blijft liggen, hoe onvoorstelbaar de leugens die je erop laat afdrukken ook zijn!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zou de toespraak van de burgemeester om 10.00 beginnen en om 11.00 uur eindigen....tsja en dan is het einde demonstratie.

  Over de inhoud van de eventuele toespraak van de burgemeester is niets bekend...Is dat van belang dan?...een demonstratie is toch een aangelegenheid waarbij de autoriteiten naar de demonstranten luisteren en niet omgekeerd.Dat gewauwel van autoriteiten...vaak nog leugens ook..interesseert toch geen hond?

  Ik begrijp sowieso niet DAT die burgemeester daar aan het woord komt,of zou ze mede-demonstrant zijn,wat mij hoogst onwaarschijnlijk lijkt.

  Gaat deze burgemeester de demonstratie kapen?...is dat een nieuwe strategie om de vrijheid van meningsuiting uit te hollen?dan is er maar één remedie nl een oorverdovend boe-geroep of een andere vorm van lawaai maken.
  Waar autoriteiten in al hun ijdelheid ook niet van houden is ze massaal de rug toekeren.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Burgemeester

  Onder de sprekers was onder andere burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad. 'Laten we voorop stellen, Jeugdzorg haalt niet zomaar een kind uit een gezin weg. Er kunnen altijd nog dingen verbeterd worden, maar in 99,9 procent van de gevallen gaat het gewoon goed.' Haar uitspraken leverden boe-geroep op van de demonstranten.

  Allicht, als je als burgemeester onzin kletst sta je voor aap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ''Haar uitspraken leverden boe-geroep op van de demonstranten''
   Wat een ongelooflijk stom mens,dat zij daar die onzin gaat verkopen....het boe-geroep is uiteraard volledig op zijn plaats.

   opa

   Verwijderen
  2. Nu weten we wat communicatie van V en J heeft geadviseerd:

   Stug volhouden, ook al weten we dat het niet waar is!

   En waarom?

   Omdat de regering geen alternatief heeft, geen oplossing voor een kwestie waarin alle partijen zich al decennia hebben ingegraven.

   En de kinderen? Die blijven ten onrechte het slachtoffer worden van deze wantoestand!

   Verwijderen
 7. Mensen kijk eens naar

  http://www.nu.nl/binnenland/3240216/europees-parlement-buigt-zich-jeugdzorgzaak.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mensen kijk een wat BRUSSEL doet http://www.nu.nl/binnenland/3240216/europees-parlement-buigt-zich-jeugdzorgzaak.html

  BeantwoordenVerwijderen