donderdag 21 maart 2013

Tussenstand Jeugdzorg Dark horse 21 maart 2013


Jeugdzorg Dark horse is op 21 maart 2013 de grens van 300.000 bezoekers gepasseerd.

Per dag bekijken gemiddeld 1300 mensen de misstanden van Jeugdzorg, de WSJ, het mislukte project met de CJG’s, de overschatting van de EKC’s en de aankomende ramp van de transitie.
Sinds de affaire rond Yunus, waarbij de jeugdzorg, media en politiek gezamenlijk een verkeerd beeld gaven van de zaak, bezoeken duizenden mensen per dag de blog.
Er zijn 1125 berichten geplaatst bestaande uit artikelen van Dark horse, ingezonden stukken, BJz-nieuws uit de media, internetfilmpjes, brieven aan kamerleden en beleidsmakers, officiƫle stukken, interviews, casussen, commentaren van lezers (4461 comments), aforismen, gedichten en spotprenten.

Een tiental mensen zorgt regelmatig voor redactionele bijdragen die de blog gevarieerd en actueel houden, terwijl een grote groep lezers de artikelen van goede en inhoudelijke commentaren voorziet.

Jeugdzorg Dark horse is een permanent platform om ouders een hart onder de riem te steken in de strijd tegen leugen en onrecht in de kinderbeschermingsindustrie.

Wij berichten over de schandalige manier waarop ouders en kinderen behandeld worden in een systeem dat meer haar eigen belangen behartigt dan dat van de jeugdigen.
 
Cijfers in beeld:
 


 

Dit zijn de bezoekersaantallen van Jeugdzorg Dark horse vanaf de oprichting van de blog in oktober 2011 (396 bezoekers) tot maart 2013  (300.000 bezoekers) en alsmaar groeiend.  

De betekenis van de naam van de blog (Jeugdzorg) ‘Dark horse’: 

Anders dan vaak gedacht wordt betekent Dark horse niet ‘donker paard’, maar verwijst de term naar een renpaard dat uit de schaduw treedt van zijn concurrenten en als onverwachte winnaar over de eindstreep komt. Het is het paard waar niemand rekening mee hield en dat bij verrassing de overwinning opeist. Later is de term ook in gebruikt geraakt voor andere onverwachte winnaars, bijvoorbeeld in de politiek, als een onbekende kandidaat de gedoodverfde winnaar weet te verslaan.

Hieronder een paar definities van Dark Horse volgens de encyclopedieƫn Wikipedia en Free Dictionary:

Wikipedia

A dark horse is a little-known person or thing that emerges to prominence, especially in a competition of some sort or a contestant that seems unlikely to succeed.

The term began as horse racing parlance for a race horse that is not known to gamblers and thus is difficult to place betting odds on.

The earliest-known mention of the concept is in Benjamin Disraeli's novel The Young Duke (1831). Disraeli's protagonist, the Duke of St. James, attends a horse race with a surprise finish: "A dark horse which had never been thought of, and which the careless St. James had never even observed in the list, rushed past the grandstand in sweeping triumph."

The Free Dictionary

1. One who achieves unexpected support and success as a political candidate, typically during a party's convention.

2. A little-known, unexpectedly successful entrant, as in a horserace.

1. (Individual Sports, other than specified) a competitor in a race or contest about whom little is known; an unknown

2. a person who reveals little about himself or his activities, especially one who has unexpected talents or abilities

3. (Government, Politics & Diplomacy) US Politics a candidate who is unexpectedly nominated or elected

 

5 opmerkingen:

 1. Prachtig!!! Ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd Sven. Het blijkt dat de misstanden in de jeugdzorg toch echt wel leven onder de mensen. En laten we hopen dat de "decision makers" in de jeugdzorg ook regelmatig op deze site kijken, zodat ze zich gaan realiseren welk spoor van ellende ze in Nederland veroorzaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gevonden, dank je voor de uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Afgelopen week zullen jullie onder extra hoogspanning hebben gewerkt?!
  Bewondering voor alles wat jullie los maken bij mensen met jullie blog Darkhorse.

  Darkhorse de betrouwbare bron en de gestage druppel, tegenover de onbetrouwbare propagandamachinerie die jeugdzorg en de politiek met hun wilde geraas ten dienste staan.
  Bijbels gezegd David tegenover Goliath.
  Sprookje Klein Duimpje tegenover de Reus.
  Uitkomst is bekend.

  Y.B.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is het mogelijk een maandblad uit te brengen?

  BeantwoordenVerwijderen