donderdag 7 maart 2013

Wat Gelderland niet weet……

Vandaag, 7 maart 2013 is er een groot congres in Amsterdam. Amsterdam heeft Gelderse bestuurders uitgenodigd om kennis en ervaring uit te wisselen betreffende de Eigen Kracht Conferenties, maar kennen deze bestuurders uit Gelderland ook de kritiek op de Eigen Kracht Conferenties en de kritiek op BJZ Amsterdam? Jeugdzorg Dark horse publiceert al geruime tijd zeer kritisch over de Eigen kracht Conferenties. Hieronder een kleine greep links naar diverse artikelen van Jeugdzorg Dark horse over Eigen Kracht Conferenties. Jeugdzorg Dark horse heeft alle Burgemeesters, wethouders en raadsleden van Gelderland ingelicht over de ´donkere´ zijde van de EKC en BJAA. 

Als u op google Jeugdzorg Dark horse intypt en de zoekterm EKC, Erik Gerritsen, BJAA, Censuur, Eigen kracht zult u nog meer artikelen vinden.

Onderstaande links  Inspiratiebezoek Gelderland aan Amsterdam in het kader van de transitie jeugdzorg
Sturen op de kracht van families

Inspiratiebezoek 7 maart 2013
Tijd: 10:00 – 16:00 uur

Waarom?
Bezuinigen is onontkoombaar! Hoe kan hulp toch beschikbaar blijven voor zoveel mogelijk kinderen en jongeren? Door gemeente Amsterdam en Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam zijn goede ervaringen opgedaan. Tijdens het werkbezoek van bestuurders en beleidsmedewerkers uit Gelderland aan Amsterdam is er volop gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen.

Voor wie?
Het inspiratiebezoek is primair bedoeld voor bestuurders, beleidsmedewerkers en projectleiders van Gelderse gemeenten, regio’s en de provincie Gelderland.
Het programma is ook interessant voor bestuurders, beleidsmedewerkers en coördinatoren van zorginstellingen en CJG’s. Vanwege het maximale aantal plaatsen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor professionals uit de zorg. Bekijk de uitnodiging hier.

Met medewerking van
- Erik Gerritsen, bestuurder Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam
- Pieter den Besten, wethouder gemeente Harderwijk
- Pieter Hilhorst, wethouder gemeente Amsterdam
- Petra van Amersfoort, Oudernetwerk Gelderland
- René Windhouwer, wethouder gemeente Nijkerk
- Frank de Graaff, senior adviseur Jeugdzorg Amsterdam
- Fiet van Beek, bestuurder Eigen Kracht
Centrale
Workshoprogramma
Bekijk hier het
volledige programma
Locatie
Het inspiratiebezoek vindt plaats in Amsterdam.

Mirror Centre
Ter Gouwstraat 3
1093 JX Amsterdam


                             Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse11 opmerkingen:

 1. Aangezien in 2/3e van de gevallen Bjz geen of negatief resultaat wordt bereikt kan er ~3 mrd worden bezuinigd.

  Is het een idee om de genoemde personen daarover aan te schrijven?

  Dat scheelt weer een hoop reis- vergader- en representatiekosten de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe het.
   Schrijf hen.

   Verwijderen
  2. U kunt bijvoorbeeld schrijven:
   http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/03/brief-aan-uw-gemeenteraadsleden.html

   Verwijderen
 2. En wie zijn hier de grote AFWEZIGEN?
  Juist ja: de OUDERS en kinderen om wie het gaat!

  O nee, Petra van Amersfooort is er van het 'oudernetwerk Gelderland' met Nine Kooiman als een van de 'vaandeldragers' en samen met de SP en PvdA....

  Zijn ouders echt zo enthousiast over het beled van Nine en de SP? (UHP zónder administratieve rompslomp als een indicatiebesluit...)

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder diagnose.
   Slechts op geloof in ongecontroleerde insinuaties van een jeugdzorgwerker.
   Mooi beleid.
   Fijne jeugdzorg toch!
   Een afvoerputje!
   Weg zorgen van de werkers.
   Bonus.

   Verwijderen
 3. Het is een schande dat Amsterdam maar doorgaat met deze plannen. En niet naar de bevolking luistert, niet naar wetenschappers luistert en niet naar de rekenkamer luistert. Dit heeft niets meer met democratie te maken maar met de dictatuur van een gecorrumpeerde voormalige ambtenaar. Dat komt omdat het gemeentebestuur VEEL te veel delegeert aan ambtenaren!

  En die blijken maar al te vaak totaal niet te vertrouwen. Zie het probleem met de deelraden, nu gaat Amsterdam weer de mist in door daar bestuurscommissies van te maken met bevoegdheden die het gemeentebestuur zelf hoort te doen! Blijkt uit commentaar van diverse hoogleraren van de VU: http://www.at5.nl/artikelen/97976/hoogleraren-vu-stadsdeelplannen-onwettig

  Zo is het ook met de jeugdzorg. Wanneer gaat het gemeentebestuur eindelijk eens naar burgers luisteren, pakt het zelf de telefoon en gaat zaken uitzoeken in plaats van nog langer naar de ambtenaren van de DMO te luisteren die volledig op de hand zijn van Gerritsen.

  Hoe veel verder moet dit nog gaan. Amsterdammers beklagen zich bij het Europees Parlement en bij de tweede kamer. Wetenschap waarschuwt (beleid gebaseerd op Eigen Kracht is een dom plan) Jeugdzorg Dark Horse waarschuwt. Het stikt van de klachten in Amsterdam.

  En waar is wethouder Hilhorst? Gewoon weer bij Erik Gerritsen aan het mooi weer spelen op een congres over Eigen Kracht, blijven doen alsof het werkt... Het beleid blijven verdedigen.

  Amsterdam wordt geregeerd door ambtenaren die niets met burgers en democratie ophebben. En de gemeente Amsterdam laat het uit luiigheid gebeuren want men 'moet hun ambtenaren toch kunnen vertrouwen'.

  Nee dus, mensen moeten de politici kunnen vertrouwen waar ze op stemmen. Niet ambtenaren die helemaal geen democratische macht hebben. Het moet niet gekker worden en Amsterdam maar goede sier maken.

  Maar buiten Amsterdam lacht men steeds harder om de Amsterdamse jeugdzorg. Die gekke Gerritsen met zijn zelfingenomen ijdele gedrag, zijn schrikbewind en de censuur bij zijn columnns in Binnenlands Bestuur. Een wethouder zonder enig verstand van geld.

  En een DMO die gewoon door gaat foute bestuurders het hand boven het hoofd te houden, niets zelf te controleren, klachten te onderdrukken en niet op het geld te letten.

  Maar in Amsterdam heeft men niets door, daar doet men alsof met top bezig is met de jeugdzorg. Komt die hoogmoed ten val op spectaculaire wijze waarbij de naam van Amsterdam besmeurd zal worden? Of wordt wethouder Hilhorst ein-de-lijk wakker???

  Zijn idealisme en de plannen van Gerritsen hebben niets met elkaar te maken. En zijn bezuinigingen ook niet. Hij zou Gerritsen moeten stoppen en ontslaan wegens leugens, manipulaties, klachten onderdrukken etc. En hij heeft daar ook bewijs genoeg voor in handen, maar doet tot nu toe helemaal niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou wel eens de ervaringen willen horen van de mensen die een EKC hebben gehad. En dan in het bijzonder: hoe was de medewerking van de gezinsvoogd. Werd de EKC achteraf geëvalueerd?
  Hoe was de inzet van de coördinator?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat Gelderland wèl kan weten is dat BJZ Gelderland dat razzia's waarbij kinderen onder politiebegeleiding uit huis worden gekidnapped veel negatieve publiciteit hebben opgeleverd en nog steeds oplevert.

  Misschien kan meneer Gerritsen van BJAA wat troostende woorden spreken voor het zo getergde BJZ Gelderland en hun een hart onder de riem steken voor de hoeveelheid negatieve publiciteit die nog in het vat zit voor BJZ Gelderland.

  Maar kindertjes roven...tot twee maal toe... heeft nu eenmaal zijn prijs; daar kom je niet zo maar mee weg en mogelijk komt hier nog een joekel van een schadeclaim achteraan.

  Opa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een fikje in die papierenwereld en het idee (leugens op papier) is zo weg! Eén fenomenale hacker in de weer, en weg is de data base en back-up van die corrupte bureaucraten.

  Leef en laat leven moet de motto zijn.
  Volgens mij wordt dit iedere seconde van de dag vergeten in onze kind- onvriendelijke maatschappij, waar kind en mens als 'PROEF KONIJNEN' gebruikt worden.

  Waar ik het meest op stuit is, dat ik te vaak proef uit de meeste verhalen, dat ouders eigenlijk neergezet worden als nuttelozen die niet kunnen opvoeden.

  En dan die wachtlijsten, worden die niet gecreëerd of verzonnen door de jeugdzorginstanties en de regering zelf?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ervaring met Eigen Kracht een paar jaar geleden. Het ging om een gehandicapte moeder in een vechtscheiding met een zoontje op peuterleeftijd.

  De familie doet sowieso nauwelijks iets dus ook niet via zo'n EKC. Dat veranderde daar niets aan. Er is toen een schema opgesteld dat elke avond er iemand kwam helpen met het kind baden en naar bed brengen met mensen van de kerk en schoonfamilie (van de vechtscheiding)

  Korte tijd later verhuisde moeder. De contacten van het EKC waren allemaal vluchtig en bestaan inmiddels niet meer, moeder heeft geen contact meer met de 'eigen kracht' van toen. Ze heeft een nieuwe man via internet gevonden.

  Het gaat heel slecht met het kind. Het is al uit huis geplaatst geweest, zit nu op het speciaal onderwijs (terwijl er niets mis mee is, behalve natuurlijk zwaar getraumatiseerd door vechtscheiding en UHP (ook nog vier keer overgeplaatst in half jaar tijd)

  Via nieuwe man nieuw kind ook bij betrokken. Ook dat kind is inmiddels uit huis geplaatst. Ik was een van de deelnemers aan de EKC en heb nooit meer iets van EKC en of de coordinator vernomen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het EKC zinde mij niet en zal het ook nooit doen.

   Verwijderen