vrijdag 8 maart 2013

Politiek en rechterlijke macht zijn door Jeugdzorg gehersenspoeld

Mr . mw. N. Quik, eens kinderrechter en nu Eerste Kamerlid voor de SP, zei voor een zaal met ouders die te lijden hadden onder BJZ (ongediagnosticeerde OTS en/of UHP) dat ze "allemaal pedagogisch onbekwame ouders waren"....
Ik zat er ook bij met mijn hoge opleiding en ervaring!

Toen ze nog kinderrechter was, heeft mw. Quik (in beroep) zelfs onderkend dat er niet onderbouwd een OTS en UHP was afgegeven en vroeg ze om een diagnostisch onderzoek bij het ABJ.


Die uitkomst bevestigde onze zorgen, waar we diagnostiek over wilde hebben, waar niet door BJZ naar geluisterd was, en er niet gediagnosticeerd mocht worden: die heerlijke 'jeugd-zorg' zonder zorg toch.

De jeugdzorg werd toen na nogal wat rechtszittingen en na anderhalf jaar, veroordeeld op een te groots ingrijpen, een te hoge inzet waarbij ze de ouders weg wilden werken.
Meer dan anderhalf jaar hebben jonge kinderen moeten doorleven zonder therapie en ouders! Hoe goed is dat?

Ja, met opvoedcursussen en ontwikkelingspsychologie is men zo een 'pedagogisch onbekwame ouder'!

BJZ zegt het, en hup.... rechters en politici geloven (zonder hersenactiviteit).
Dat is de p.r. van BJZ!

Men is in politiek, in rechterlijke macht en in beleid gehersenspoeld met de vage kreet "pedagogisch onbekwame ouders", zodanig dat dit een excuus is voor onnodig ingrijpen in de levenssfeer van het kind.
Ongediagnosticeerd. 
 
Insinueren door BJZ werkt.
Bij deze 'jeugd-beleidsmakers' en 'gedwongen-trajectvonnissers' is een kreet voldoende. Een bewering dat tot werkgelegenheid leidt in BJZ, is voldoende om een kind te schaden en weg te nemen uit zijn sfeer en ontwikkeling.
Zonder diagnostiek.
Zonder echte kennis.

Jeugdzorg of Jeugdhulp... is GEEN jeugd-gezòndheidszorg!
Vooral het UHP (uithuisplaatsen) is zeer schadelijk, wordt door deskundigen onderstreept.


Naam bekend bij Dark horse

4 opmerkingen:

 1. Hoi Sven,

  Bij welke gelegenheid was dit? Datum? Plaats?
  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet Sven, maar bekend.
   Het betrof adoptiekinderen, waar na de telefonisch verkregen vOTS en UHP en het uithuispleuren van die kinderen, die reeds een afgestaan-ervaring of twee in het land van herkomst hadden meegemaakt, door de Raad meteen weer twee keer werden overgeplaatst.
   Het onderzoek dat daarop moest volgen werd door de Raad en BJzUt. gesaboteerd, waardoor diverse rechtszaken aangespannen moesten worden om de kinderen de juiste diagnostiek en therapie te laten verkrijgen...
   wat uitliep op anderhalf jaar (bij 5 en 6 Jaar, net een half jaar in NL) trauma extra bij deze kinderen met afgestaan-ervaring.
   Het onderzoekend ABJ en een adoptiedeskundige samen concludeerden dat dit te veel was voor de kinderen, en ze niet meer gezinsplaatsbaar waren. Ze werden 'goed' voor de WAjong, uiteindelijk.

   Verwijderen
 2. Die Quick is net zo geschift als Jolande Calkoen.

  Ernstige bedreiging, dat moet in het verzoek staan. Of het waar is interesseert de dames niet.

  Exponenten van de generatie die rechten ging studeren omdat ze niet wisten wat ze met zichzelf aan moesten.

  En ze bezorgen kinderen, ouders en de hele samenleving KOLOSSALE schade.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier kan je alles zo een beetje vinden waar die voogden en gezinsvoogden vandaan komen en wat ze hebben geleerd maar niet waarlijk naleven samen met hun vrindjes.
   http://www.nidos.nl/Voogdij%20en%20gezinsvoogdij/Gezinsvoogdij%20bij%20Nidos/Wettelijk%20kader%20gezinsvoogdij.aspx

   BIj ons waren er geen van die (be)dreigende) situaties maar het is duidelijk uit waarschijnlijk meer dan een miljoen dossiers dat ze een bul hebben in het verzinnen van onwaarheden.
   Laat ze eens bij een rechter een eed afleggen dat ze alles naar waarheid moeten vertellen en plaats daar een geestelijke tegenover dat ze dat op het hoofd van één van hun levende ouders of GOD doen. Begin dan als eerste bij de klikkespaan/melder.

   Verwijderen