maandag 4 maart 2013

De taak van de gezinsvoogd.....


“Ha, ha, heb jij ook gelezen wat er in het wetboek staat!!! “

                                             
                                            Twee gezinsvoogden

Als een gezinsvoogd belast is met de uitvoering van OTS, heeft deze de taak om de gezinsband tussen ouders met gezag en hun kind te bevorderen (art. 1:257 lid 4 BW). 

De gezinsvoogd biedt hulp en steun aan de minderjarige en de ouders met gezag. De hulp en steun zijn erop gericht de met het gezag belaste ouder de verantwoordelijkheid voor de verzorging en opvoeding zoveel mogelijk te doen behouden (art. 1:257 lid 2 BW).


                    Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse 

10 opmerkingen:

 1. Hier blijkt maar weer eens uit dat de gemiddelde gezinsvoogd niet weet waar hij/zij mee bezig is.

  Alhoewel, als ze alleen als doel aanhouden om de band zo snel mogelijk door te snijden, kan je ook stellen dat ze structureel bezig zijn om van hogerhand uit gestuurd de wetgeving aan hun laars te lappen.

  Ron V.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ...of in feite aan juridiserende "institutionele kindermishandeling" te doen.
   Als wetenschappers en advocaten buiten BJZ om aantonen dat OTS en vooral UHP schadelijk is voor de meeste getroffen kinderen, dan zijn de smoesjes vanuit BJZ wel erg doorzichtig aan het worden.

   Verwijderen
 2. ''De hulp en steun zijn erop gericht de met het gezag belaste ouder de verantwoordelijkheid voor de verzorging en opvoeding zoveel mogelijk te doen behouden (art. 1:257 lid 2 BW).''

  Hiermee kan de gezinsvoogd dus niet meer een neutrale positie innemen t.o.v. de afzonderlijke ouders.
  Dit artikel verplicht hem of haar min of meer te kiezen voor de ouder met het hoofdverblijf en zal zo mogelijk in de praktijk betekenen dat de gezinsvoogd mag dansen naar de pijpen van de ouder met het hoofdverblijf en de andere ouder mag gaan dansen naar de pijpen van zowel de ouder met het hoofdverblijf als de gezinsvoogd.

  Een neventaak ...overigens niet vermeld in het wetboek...van de gezinsvoogd is om van de OTS zo spoedig mogelijk een UHP te maken..geld in't laatje dus! Van de wind kan ook een organisatie als Jeugdzorg niet leven.

  opa


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen, veelal zijn beide ouders ouders met gezag.
   Dat is wat anders dan verzorgende ouder.

   Het valt in cases op dat de gezinsvoogd, die van de rechter moet 'onderzoeken' in een echtscheidingscase, erg regelmatig stookt, valse informatie over wat de andere ouder gezegd zou hebben uitspeelt, zo de strijd opwakkerend, en dan... ja dan mag de gezinsvoogd kiezen voor een ouder.

   Het belang van het kind kent de gezinsvoogd niet. Kan er dus ook niet voor kiezen.

   Zo zien we dat de specialisatie van BJZ en gezinsvoogden niet die is van de kinderpsyche, maar van het verdienen, of de wellustige macht.

   'Jeugd-zorg' is als een marionettenbespeler, en als een misleidend bespeler van rechters en ouders.

   Kinderen lijden te vaak onder BJZ.
   Er zijn meerdere aanwijzingen dat een OTS voor 75% NIET-EFFECTIEF werkt! Dat zegt de politiek kennelijk niets, omdat kinderen objecten zijn, waarop verdient kan worden.
   Daar wordt dus niet op bezuinigd.
   Wel op thuiszorg e.d.

   Laagverdienenden worden afgeroomd. Grootverdienenden gaan maar een ½ % op hypotheekrenteteruggave per jaar 'inleveren' op een salaris dat zo heerlijk veel ruimer is dan een modaal, waar anderen goed mee kunnen rondkomen.

   Bezuinig op laagverdienenden, en schaadt kinderen met hun gezinnen. Al gaan de VVD en PvdA rond om hun bezuinigen door de Kamers te krijgen, opvallend stil blijft het rond 'jeugdzorg' en bezuinigen van 3 miljard daarop.

   Voordeel van deze bezuiniging op BJZ zou zijn dat er dan ook bezuinigt wordt, mooi automatisch, op de gevolgschadekosten die dan voorkomen zouden worden.

   Bezuiniging op geld en op leed!

   De helden van de politiek zwijgen opvallend over deze bezuinigingsmogelijkheid, die voor het oprapen ligt.

   Doek BJZ op. Er is jeugd-gezondheidszorg dat effectiever werkt. Er is geen jeugdzorg nodig. Voor meldingsgevallen bestaat een goedkoper Jeugdbeschermingsplan. Dat filtert tegen deschade van de slager die zijn eigen vlees keurt - in BJZ.

   En er zijn diagnosten, er zijn gespecialiseerden met universitaire opleiding en beëdigd en met tuchtrecht op niveau.

   Niet zo vaag als de jeugdzorgwerekrs-beroepsgroep die zich bewezen heeft zichzelf in discredit te brengen.

   Jeugdzorgwerkers die niet ethisch werken, die insinueren als machtsmiddel......... Die ~75% schaden.
   Jeugdzorg is geen gezondheidszorg. Erbarmelijk.

   Verwijderen
  2. .....is er geen enkel tweede kamer lid die dit kan oppakken en op de agenda laten plaatsen. Jeugdzorg werkt niet. Ouders en kinderen gaan kapot aan de "machtswellustelingen" die zich "gezinsvoogd" noemen. ze zijn allemaal een pot nat; william schrikkergroep, leger des heils, nidos etc. Bij nidos ben je echt de klos want die gaan over asielkinderen. Ga na als je als Nederlander geen poot hebt om op te staan tegen de Gestapo, hoe denk je dan dat die veelal ongeletterde asielzoekers het redden...niet dus. gevolg kind blijft hier ouders worden gedeporteerd.

   Verwijderen
 3. Misschien niet helemaal corresponderend met het onderwerp, maar wil ik toch graag een paar opmerkingen van de nieuwe wethouder van o.a. jeugdzaken in Amsterdam PIETER HILHORST voorbij laten komen.

  Dit n.a.v. een artikel in de NRC ..''Grote gemeenten zitten financieeël in de mangel''

  Pieter Hilhorst vertelt dat Amsterdam voor een ''revolutie'' staat...en nu komt het;''HIJ WIL DE JEUGDZORG RADICAAL ANDERS ORGANISEREN, zodat mensen meer gebruik maken van hun sociale netwerk en zodat zorg dichter bij mensen komt''

  Mag daar ...zij het voorzichtig... geconcludeerd worden dat deze wethouder impliciet beweert dat het nu een puinzooi is bij Jeugdzorg en dat het ver van de mensen af staat?

  Hoe zal onze lieve Gerritje daar wel op reageren?
  Gaat de jeugdzorgtsaar Erik Gerritten nu op staande voet aan Hilhorst's poten zagen

  Of wordt de tsaar weg bezuinigd?

  Maar, al met al lijkt de crisis onze grootste bondgenoot in de strijd tegen het meerkoppige monster jeugdzorg...ik kan me prettigere bondgenoten voorstellen, maar het is nu eenmaal niet anders.
  Misschien moet het verdwijnen van het dode hout als jeugdzorg, gezien worden als een prettige bijwerking van een crisis, waar toch weinig aan te doen valt.

  Opa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is theorie... Ook hierin zie je weer dat Jeugdzorg het niet begrijpt! Zelfs een simpel stukje tekst is lastig en die mensen worden als capabel gezien om over de Nederlandse kinderen te oordelen.

  Deze mensen schrijven dus rapporten die voor waar aangezien worden. Ik begrijp de wetteksten heel goed, maar Jeugd"zorg" daar begrijp ik helemaal niets van. En hoe ze aan de macht zijn gekomen, daar snap ik nog veel minder van.

  Is Jeugdzorg opgericht om zo over de ruggen van kinderen makkelijk geld te kunnen verdienen, omdat de Nederlandse ouders niet in staat zouden zijn om hun eigen kinderen op te voeden?

  Veelal worden hier jonge personen ingezet, omdat deze goedkoper zijn. Om vertrouwen te wekken hebben we de lijfspreuk: "In het belang van het kind..."


  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgende week..maandag?...komt de NCRV met een TV-docu over de gezinsvoogd in ''Document''...meestal laat op de avond.
  Eens kijken wat de publieke omroep hiervan bakt.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even een kleine toelichting;
   Uitzending is op Ned.22.30 tot 23.55 uur,maandag 11 maart
   De uitzending betreft het doen en laten van een mannelijke gezinsvoogd(''cowboy Jeff'')met 22 kinderen onder zijn hoede;de makers van de documentaire hebben Jeff Chapman ruim een jaar lang gevolgd.
   Naar hun zeggen wilden maar weinig gezinnen meewerken.
   Opvallend is dat een vrouw die duidelijk tegen de gezinsvoogd en zijn beslissingen was...haar 4 kinderen werden allemaal uit huis geplaatst...wel camera's toeliet...
   Deze vrouw heeft de kans gekregen commentaar te geven en heeft dat dus gedaan ook.

   We zullen zien of deze documentaire het gebruikelijke niveau van propaganda voor de betreffende instanties kan overstijgen

   bron informatie;VPRO-gids

   opa

   Verwijderen
 6. Sinds 1 januari van dit jaar is de nieuwe jeugdwet in werking getreden. Teeven en Van Rijn hebben dit geïmporteerd uit Denemarken waar ze al sinds 2007 lijden onder deze ellende. Gemeenten krijgen de jeugdzorg toegeschoven en moeten tegelijkertijd bezuinigen. Hulp, begeleiding en behandeling kost geld. OTS en UHP levert geld op. UHP en OTS blijven onder jeugdzorg vallen. UHP is voor gemeenten goedkoper en kost ze niets. In Denemarken ligt het voorstel bij de kamer om kinderen zo snel mogelijk te laten adopteren. Kinderen ouder dan 1 jaar in eigen land en kinderen jonger dan 1 jaar in het buitenland. Ouders die meewerken en afzien van contact krijgen regelmatig een update over de vorderingen van hun kind. Een soort Memisa-verslag, maar dan over je eigen kind in plaats van over het dorp waar je aan doneert. Het is gekker dan gek aan het worden. Het ergste is dat dit beleid is. Onpersoonlijk, zo veel mogelijk 'dirt diggen' en zwartmakerij, om de kinderen UHP.

  BeantwoordenVerwijderen