zondag 3 maart 2013

Demonstratie in Letland tegen Nederlandse Jeugdzorg


Dit is de website van het politieke partij waar de Letse Europarlementariër Tatjana Zdanoka onderdeel van is. Op de website nog meer foto's.Dit is de vertaling van de tekst

Op 1 maart bij de ambassade van Nederland in Riga is een demonstratie gehouden ter ondersteuning van Jelena Antonova, staatsburger van Letland, wonende in Nederland. In maart 2012 hebben de Nederlandse autoriteiten beide haar kinderen Nikolai en Anastasia uit huis gehaald. Vanaf dat moment verblijven de kinderen in een leefgroep en hebben het recht om hun moeder slechts eens in de 2 weken te zien.

Na de hoorzitting bij het Europese Comité voor petities in het Europees parlement, betreft de zaak van Antonova, werd in Riga een groep gecreëerd ter ondersteuning van onze landgenoot.

Op initiatief van Andrej Basilewskij werd de demonstratie gehouden, aan de demonstratie deden meer dan 20 mensen mee, onder andere lid van het Europees Parlement Tatjana Zdanoka, die de zaak begeleid op het Europees niveau.

Het is initiatiefnemers van de demonstratie en de Europarlementariër gelukt om een gesprek te hebben met de Nederlandse Ambassadeur, die excuses aanbood aan Jelena en heeft beloofd in korte tijd opheldering te vragen betreffende de situatie, en antwoord te geven.
                    Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse 

11 opmerkingen:

 1. Nederlandse ambassadeur biedt excuses aan, terwijl hij nog om opheldering moet vragen?
  Iemand die excuses aanbiedt doet dat toch alleen omdat hij/zij weet dat er iets niet in de haak is? Dan hoeft er toch niet meer om opheldering te worden gevraagd?
  Volgens mij betekent dit gewoon dat de autoriteit zowel in als buiten Nederland uitstekend op de hoogte zijn welke miskleunen jeugdzorg in Nederland maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En nu demonstraties in Nederland,bv bij het tehuis waar de kinderen zitten....opa doet mee..hopelijk nog veel meer.


  opa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Opa,

   Nederlanders weten niet hoe ze moeten demonstreren. Zeker niet al die ouders die er verslagen bijzitten door het verlies van hun kroost, of al die onwaarheden die over hen geschreven worden door een hoop kwakzalvers. Demonstraties die nut hebben gaan meestal om GELD, wie maakt er zich zorgen om kinderen die dagelijks geestelijk en fysiek mishandeld worden?

   Daarbij willen Nederlanders als individu opvallen.
   Waarom wordt er hier niet verwezen hoe ouders zelf een petitie kunnen indienen bij het Europees Parlement? Bang dat anderen ook aandacht gaan krijgen?

   Ik wens u in uw eentje veel geluk.
   Verder las ik dat petitie is ingediend bij de sadisten in Den Haag en dan nog wel bij de VVD!?
   Al eerder is dat gedaan door een advocate, de CDA en Rouvoet gooiden het in hun openhaard, maar misschien dat Brussel er wel mee aan de haal gaat.
   Dus wens ik Ada veel succes.
   Persoonijke aanval door ouders is naar mijn idee een betere aanval.
   Ik merk ook dat in Nederland na een sterke aanval alles weer verzwakt. Ik heb daarvoor meerdere malen gewaarschuwd.

   Ilja is net als ik een buitenlander, opgegroeid met verschillende talen en maatschappijen. Wij zijn pas rijk aan cultuur, liefde en intelligentie waar vele Nederlanders die zelf allochtoon en autochtoon zijn, het niet zullen begrijpen!
   Wij en ons thuisfront weten dat wat hier gebeurt verre van menselijk is. In mijn land reageren ze ook geschokt. Nu moet ik daar ook het ijzer smeden nu het nog heet is, (volgens mij is dat altijd met die sadisten hier).

   Ilja mag uiteraard zijn eigen kritiek op mijn kijk geven.

   Verwijderen
  2. Het is niet uit exclusiviteit dat we anderen de weg niet wijzen bij het indienen van petitties in Brussel. De redenatie is dat mensen die dit serieus van plan zijn en vaardig genoeg zijn om hun zaak te bepleiten, zelf die weg wel vinden. Brussel is geen Fort Knox, je bent er zo binnen.

   Ik geef je wel gelijk als het om demonstraties gaat. In Nederland wordt er eerder gedemonstreerd voor een zieltogende walvis die een natuurlijke dood sterft, dan voor kinderen die slachtoffer zijn van het machtsmisbruik van jeugdzorg.

   Buiten het leed van dieren, krijg je in dit land enkel mensen op de been als het om geld gaat. Met 12000 uit huis geplaatste kinderen per jaar verbaas ik mij er ook ten zeerste over dat er bij een demonstratie 30 mensen komen opdagen. Zijn die ouders dan allemaal zo bang, of gewoon lamgeslagen? Moe geworden van praten tegen dovemansoren.

   Ik sluit toch voor de toekomst niets uit. Misschien dat JDH in een gekke bui nog eens iets op touw zet. (maar niet voor 30 mensen)

   Verwijderen
  3. Ik heb vorig jaar zomer al geprobeerd een demonstratie te organiseren. Toen de Europarlementariër naar Culemborg kwam.
   De meesten hebben laten weten, 'oh sorry ik had op die dag even andere dingen gepland staan, volgende keer'.
   Ja, dan schiet je niet veel op.

   Ilja

   Verwijderen
  4. Voor alleenstaande moeders is het niet zo eenvoudig om op de barricades te springen. (Daarom zijn we waarschijnlijk ook zo'n makkelijk doelwit voor Jeugdzorg). Ik wil met alle liefde demonstreren, maar wel onder schooltijd graag. Ik heb serieus overwogen om naar Brussel te komen. Mijn 3 kinderen vonden het vooruitzicht van 3 1/2 uur heen en 3 1/2 uur terugrijden in een piepklein autootje echter volstrekt niet aantrekkelijk (zelfs niet met een nintendo). Maar ik beloof bij deze aanwezig te zijn bij de eerstvolgende demonstratie in Nederland.

   Annette (uit Assen)

   Verwijderen
 3. Stuur liever alle petities/beschikkingen, opnames, brieven etc. naar alle buitenlandse ambassades in Nederland, vanuit daar kunnen zij hun burgers en regering/of andere regeerders (Koning-in-) waarschuwen. Wilt men nog sneller de bom laten barsten in Nederland? Dit is ook een ingang.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gaat hier ook niet zozeer om het demonstreren an sich, maar de publiciteit en dus aandacht die met demonstraties gepaard gaat..de publiciteit rondom jeugdzorg-problematiek zit wel degelijk in de lift, maar om de zaak in beweging te krijgen is nog veel meer publiciteit nodig.

  Maar de kansen nemen toe gezien het gedrag van de jeugdzorgorganisaties in de aanloop van het verkassen van de jeugdzorg van de provincies naar de gemeentes.

  Het mag duidelijk zijn dat het management van Jeugdzorg hier duidelijk dwars ligt en zoveel mogelijk tegenwerkt, omdat de verkassing ook een verkapte bezuiniging inhoudt. En hun bolwerk dient hoe dan ook in stand te blijven en daar dient alles voor te wijken; dan ouderen in de tehuizen maar helemaal niet meer onder de douche en mogen ze wat jeugdzorg versmeren, als jeugdzorg maar door kan gaan met zijn machtswellustige spelletjes.

  De jeugdzorgorganisaties doen er alles aan om zoveel mogelijk obstructie te plegen t.a..v. deze verandering en dat doen zij door de geldverstrekkers te chanteren met sterk oplopende wachtlijsten en dan daarover moord en brand te schreeuwen.

  En dat allemaal in de hoop dat de politiek dan gaat bijdraaien en buigt voor de jeugdzorgmaffia, waarmee ze nog meer macht krijgen dan ze nu al hebben.

  In de NRC van 28 februari trekt Leonard Geluk ,als voorzitter van de transitiecommissie, die de overheveling van de jeugdzorg van de provincies naar de gemeentes moet begeleiden, al aan de bel.
  Hij heeft twijfels of de datum van i januari 2015 wel gehaald kan worden.
  In dit intervieuw met Geluk worden hem ondermeer een aantal vragen gesteld...alleen al het stellen van deze vragen zeggen al het één en ander over de voortgang van het proces van ''transitie''

  In elk geval...de heer Geluk is kritisch over de nieuwe taak voor gemeenten en ziet nog een hoop beren op de weg.

  Uiteraard is dit allemaal koren op de molen van het management van de jeugdzorgmaffia...het eerste zand is al in de transitiemotor gestrooid; het is een kwestie van tijd dat de motor het opgeeft en vastloopt.

  Dan gaat de vlag uit bij de diverse burelen van Jeugdzorg en aanverwante instanties.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Word het niet tijd?!! Dat wij Nederlanders ook even met zijn allen de straat op gaan!

  Het is toch niet normaal wat er in ons land gebeurd, die kinderhandel die op grote schaal gepleegd word!

  Met leugens en bedrog trekken ze de kinderen van hun moeder af. Die kinderen gillen om hun moeder en andersom.

  Ik kijk nu elke dag even op de site, maar het is gewoon ongehoord wat er zich in Nederland afspeelt, HET JEUGDZORG SCHANDAAL!!
  Het lijkt wel of ze er in Den Haag echt niks aan doen!
  Ze moeten onmiddellijk al die Jeugdzorginstellingen na gaan trekken en met man en macht, kinderen die onterecht uit huis zijn geplaatst, zo snel mogelijk weer naar hun ouders laten gaan!!!
  Het lijkt wel of de regering in de Eerste en de Tweede slaapkamer zit!

  EEN GROTE SCHANDE!


  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog even wat het 'demonstreren' betreft.

  Demonstreren is een vorm van je solidariteit tonen met een persoon of groep. Het mag duidelijk zijn dat we in een cultuur leven waar individualiteit en egoisme hoogtij vieren...zo in de geest van..
  Ikke...ikke...ikke...en de rest kan stikke...

  In zo'n cultuur zul je solidariteit niet gauw tegen komen; daarvoor is men veel te veel met zijn eigen vaak korte termijn-toko bezig.

  En bovendien we zijn de ander helemaal niet nodig, want de overheid heeft voor een vangnet gezorgd, waar velen maar al te graag..terecht of niet terecht gebruik van maken.

  Bovendien raakt het ouderwetse demonstreren sleets...petities aanbieden en ook ...keurig van te voren aangevraagde...demonstraties maken nog nauwelijks indruk op degenen voor wie ze bestemd zijn.

  En als ik die glunderende kopjes zie van een politicus, die weer eens in het nieuws komt, omdat hij of zij een petitie in ontvangst mag nemen,krijg ik eerder het idee, dat dit gedoe allemaal nog contra-productief is ook.

  Publiciteit blijft voorlopig alsnog het enige dat enige indruk maakt; dat kun je zien aan de zaken met Laura Dekker en anderen.

  Verder ben ik er heilig van overtuigd dat de uitbuikplaatsing van Martina nooit terug gedraaid was geweest als deze mensen niet de publiciteit in de vorm van ''De Vijfde Dag'' van de E.O. er bij hadden gehaald.

  Zonder deze bemoeienis was men compleet over deze familie heen gewalst...en nog is het nodig om daar de vinger aan de pols te houden.

  Opa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik surf overal op het net naar gebeurtenissen over BJZ en de ouder(s) met kind(eren) die zij belagen.

  Ik heb meerdere malen gelezen dat ouders bedreigt werden door BJZ als de ouders publiciteit zouden opzoeken.

  Drie kinderen die vorig jaar demonstreerden voor de sluiting van BJZ ergens in het oosten, zouden een werbsite beginnen. Ik mail, schrijf en zoek op de website, niets te vinden. Waar zouden die kinderen nu zijn, vader is buitenlander.

  Angst denk ik dan toch wel. En dit is een angst die kinderen en ouders voelen in oorlogsgebieden waar dagelijks kind en mens ontvoerd, verkracht, mishandeld en vermoord worden.

  Ik zou zeggen; wie wat kan, wie lef heeft, wie het wil, maar niet weet hoe ... doe het, zoek hulp en laat elkaar zien wat men kan doen om publiciteit op te zoeken.

  Jeugdzorg Dark horse is een uitstekende uitlaatklep waar je ook nog eens advies kan krijgen door deskundigen die zich tegen de bureaucratie en corruptie inzetten. (nu moet ik even de wetsartikel weten over het verwijderen of aanpassen van onwaarheden, daarnaast ook de wetsartikel over de waarheidsvinding die een rechter MOET doen, ik weet dat het ergens op Dark horse staat).

  Ik probeer zoveel mogelijk verhalen en youtube beelden door te sturen, ook naar het buitenland.

  En Ilja plus de Turken zijn ons voorgegaan, daarvoor waren het de Indiase mensen in Noorwegen. Nog meer publiciteit juich ik toe.

  Voor demonstraties; ik heb een uitkering en kom er amper van rond. De Soos heeft mijn uitkering ingekort vanwege het LBIO(MUHP) die ik heb betaald van de uitkering, terwijl mijn kind bij mij stond ingeschreven.

  BJZ had dit nooit gemeld aan mij. Ze (de klantmanager van de Soos die nog heel jong is en nieuw) heeft ook mijn langdurigheidstoeslag afgepakt waar zij geen recht op heeft. Misschien koopt ze wel een paar laarzen ervan.

  Ik ben dus gebonden aan huis en fiets. Demonstraties kan ik dus niet bijwonen, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen