vrijdag 8 maart 2013

Vervreemd van culturele achtergrond door Jeugdzorg


 
Turken druk met homo-pleeggezin 

Toegevoegd: donderdag 7 mrt

Van onze redacteuren Gulsah Ercetin en Reinalda Start
 
Turkije maakt tempo met het onderzoek naar opvang van Turkse kinderen bij christelijke en homoseksuele pleeggezinnen in Nederland. Op dit moment zijn Turkse ambtenaren in Nederland om met de biologische ouders van de 9-jarige Yunus te praten. Het gaat om een jongetje van 9 jaar dat door de Nederlandse jeugdzorg is weggehaald bij zijn ouders en al een aantal jaren wordt opgevangen bij een lesbisch stel in Den Haag.
 
De in Nederland verblijvende biologische moeder heeft vorige maand de Turkse premier Erdogan om hulp gevraagd. Zij wil haar kind terug. Sindsdien is er veel commotie bij de Turkse overheid over de opvang van pleegkinderen bij homo- en lesbische stellen, maar ook in christelijke gezinnen in Europese landen.
 
Vervreemd
 
Turkije vindt dat Turkse kinderen niet van hun culturele achtergrond vervreemd mogen worden. De opvang zou niet plaats moeten vinden in gezinnen waar andere dan Turkse normen en waarden gelden, aldus de Turkse overheid.
Het land wil onderzoeken of tussen de 5000 en 9000 Turkse pleegkinderen in Europa desnoods naar Turkije terug kunnen worden gehaald. De Organisatie voor de in het Buitenland Levende Turken bevestigt dat de Turkse ambtenaren nu in Nederland zijn voor een gesprek met de biologische moeder.
 
Inmiddels is in Turkije een parlementaire commissie gestart om onderzoek te doen naar de opvang in Europa. In mei komt een officiële delegatie naar Nederland om met Turkse en Nederlandse instanties en de Nederlandse overheid te praten over de pleegzorg. Turkse media melden dat premier Erdogan deze maand naar Nederland komt en ook deze kwestie aan de orde zal stellen.
 
Lees meer…..
 
 
 

3 opmerkingen:

 1. Met een beetje mazzel laten de Turken zich niet in het pak naaien zoals onze jeugdrechters al jaren laten gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Turkije vindt dat Turkse kinderen niet van hun culturele achtergrond vervreemd mogen worden. De opvang zou niet plaats moeten vinden in gezinnen waar andere dan Turkse normen en waarden gelden, aldus de Turkse overheid."
  Even het oneigenlijke van de OTS en UHP daargelaten:
  Hoe zit het dan met 2e of 3e generatie kinderen die hier in Nederland geboren zijn, hier opgevoed worden en dan eigenlijk tussen (het culturele) wal en schip vallen? Aan de ene kant Nederlands, aan de andere kant Turks. Hoeveel Turkse pleeggezinnen zouden er überhaupt in Nederland zijn? Tot hoever wil de Turkse overheid deze kinderen aan zich blijven binden? Tot de 7e generatie of zo?

  " ... veel commotie bij de Turkse overheid over de opvang van pleegkinderen bij homo- en lesbische stellen, maar ook in christelijke gezinnen in Europese landen."
  Wat verwacht men nu: mensen zijn in het verleden naar Nederland gekomen, wat voor oorsprong een christelijk land is. Maar de kinderen terug halen naar Turkije lijkt mij ook geen optie. Dan vervreemd men de kinderen helemaal van alles.... Lijkt me lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben eerste generatie, ben blij en voel me vereerd dat ik meerdere talen spreek, dat ik mijn mooie cultuur heb, de prachtige normen en waarden bezit van mijn voorouders, heb een heldere en bredere kijk op de wereld, maar ben kritisch in de wijze waarop er om wordt gegaan met die waarden en normen door de Nederlanders. Iedereen heeft de vrijheid om te kiezen en te zeggen wat ze willen.
  Dat mag niet in Nederland, al doen ze dat zo overkomen in de wereld.

  Mensen zijn hier nogal onbeschoft, hard, ijzig, respectloos, liefdeloos, hebben geen enkel begrip voor veranderingen ten goede enz.
  Ik heb wel respect voor anderen zoals mijn moeder ons heeft bijgebracht en ik ook op mijn kinderen. Alles gebeurd bij ons in familieband, dat is ons voorrecht.

  Wel respect voor al die Nederalnders die zich meer buitenlands voelen dan Nederlands. Ach ja, je kan twee kanten op als Nederlander ... de Spaanse of de Duitse

  O ja, Nederland was al eeuwen terug een voorganger van vervreemden, het is nooit opgehouden.

  BeantwoordenVerwijderen