maandag 18 maart 2013

Onderteken de petitie! Stop machtsmisbruik Jeugdzorg

http://petities.nl/petitie/stop-machtsmisbruik-door-wsj-en-jeugdzorg 

Op 27 februari 2013 heeft Jeugdzorg Dark horse in de Tweede Kamer in Den Haag, aan Brigitte van der Burg (VVD) de petitie overhandigd.
 
 
Deze petitie gaan wij eind maart digitaal indienen met een begeleidende brief aan de Europese Commissie in Brussel. Jeugdzorg Dark horse heeft contacten gelegd met Euro Parlementariërs die op de hoogte zijn van Nederland haar onrechtmatige handelen in het kindbeschadigende Jeugdrecht. 
Wij hebben steun vanuit Brussel en vragen u de petitie te ondertekenen, zodat wij nog sterker staan om te vechten voor een rechtvaardig familierecht, met waarheidsvinding, beëdigde zittingsvertegenwoordigers, en het terugdraaien van de alternatiefstelling van art.35 UvB.WJz, omdat kinderen recht hebben op hoogwaardige zorg.

Initiatiefnemer Ada Busman:  

http://steun-jordy.hyves.nl/# 
 

              Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

8 opmerkingen:

 1. Art. 35 dient niet enkel teruggedraaid te worden, maar aangevuld dat de gedragswetenschapper, de gedragsdeskundige vanuit art. 1 van hetzelfde UvbWjz, dient te onderzoeken volgens zijn beroepsethiek, waardoor hij zelf de cliënt moet zien en testen,
  en daarmee aan diagnostieke waarheidsvinding moet doen, voor zijn beroep beëdigd en vallend onder tuchtrecht.
  Dat art. 1 zorgt voor specialisaties bij zijn beroepsregistrate.
  Nu zijn regelmatig pseudo-gedragswetenschappers te vinden in BJZ, nog niet eens afgestudeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stuur dan al die petities mee van andere petitionairs. Bijvoorbeeld Drs. Nico Mul ... als hij akkoord gaat tenminste.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De wet veranderen heeft geen zin zolang jeugdzorg en raad de wet niet naleven, en al helemaal niet zolang er door de rechter geen toezicht en controle is op naleving van wetten en verdragen.

  Ik steun overigens dit initiatief van harte.

  Eens zal het allemaal ZO beschamend zijn geworden dat de wantoestanden verbergen niet meer vol te houden zal zijn.

  Zelfs niet door Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 10.669 ondertekeningen
  Stop machtsmisbruik door WSJ en Jeugdzorg

  Ik heb het even bijgehouden de afgelopen 3 uurtjes, Het is nu Dinsdag '13 2:37 uur in de ochtend en de ondertekeningen stegen in honderden. En raad eens; Turkse mensen, ook in buitenland.
  Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een ander probleem is dat gedragswetenschappers beperkende onderzoeksvragen krijgen vanuit BJZ, van onbekwame jeugdzorgwerkers die het in de hand willen houden.
  Beperkend onderzoek, met negatie van wat de cliënt wenst te onderzoeken, kan veel over het hoofd zien; zodanig dat het kind niet integraal onderzocht wordt.
  BJZ zou geen gesloten en beperkende onderzoeksvragen mogen stellen, en de ouders zouden eveneens in dezelfde aanvraag aan de deskundige ook onderzoeksvragen mogen stellen.

  Het zou beter zijn als gezinnen via de huisarts een doorverwijzing naar een toegesneden specialist zouden verkrijgen. Vrijwillige hulpverlening kan veel beter passen bij het gezin.
  Bij meldingen zou in het onderzoekstraject (buiten meningen vanuit BJZ) een diagnost betrokken moeten worden, die ook bekijkt of een therapie thuis gegeven kan worden, en hij kan het best de ouders daarvoor enthousiasmeren of een bij hen passender therapeutisch traject vinden.

  BJZ opdoeken is veel effectiever!
  Er zijn alternatieven, die de politiek niet wenst te zien maar wel gekregen heeft.
  Het kan wel. Beter dan met 'jeugdzorg'/'jeugdhulp'.


  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik krijg pas weer vertrouwen in de politiek, wanneer er een diepgaand parlementair onderzoek naar het reilen en zeilen binnen BJZ. Dubbele dossiers, waarheidsbevindingsplicht, functionering- & opleidingsniveau. Omkoop- & belangenverstrengelingsschandalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hou de ondertekiningen eens in de gaten, het gaat als een speer!

  Die schandaal is al bereikt over de hele wereld. Vertrouwen in de Nederlandse Staat kan nog eeuwen duren, u bent als burger slimmer, wijzer en genuanceerder dan die €zuigers.

  Ik moet één ding toegeven, als Moslims dwars worden gezeten dan tonen zij hun eendracht massaal.

  Een kopie ook sturen naar het Hof in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Brussel.

  In het Duitse Hof is de echtgenote van Brenninkmeijer rechter.
  Het Franse hof berecht de schending van de mensenrechten in Nederland al jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog even en Nederland is de paria van Europa.

  BeantwoordenVerwijderen