vrijdag 15 maart 2013

Laatst gehoord…


[Over een kind dat klein van stuk is, opgeschreven in een AMK-rapport]

 “Door spanningen in huis, kan het kind niet groeien”

Klopt! Daar is laatst nog een publicatie van geweest in het tijdschrift Nature. Er is zelfs een hele nieuwe studierichting aan gewijd. Waar ook alweer?...

O ja, aan de Fantasie-Universiteit  in de Verenigde-Idioten-Republiek.

 

4 opmerkingen:

 1. Het is alleen wel echt waar, mishandelde en verwaarloosde kleine kinderen groeien echt vaak niet of nauwelijks. Wel een zeer grappig plaatje overigens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In dit geval gaat het om een erfelijke aanleg, omdat in de familie van het kind meer mensen niet al te groot zijn. Hoe kan een gezinsvoogd, AMK-onderzoeker die geen arts is, dit soort zaken 'diagnosticeren'?

   Verwijderen
 2. Nee, dat kan natuurlijk niet! Het is niet zo dat kleine kinderen mishandeld worden, typisch jeugdzorg weer om zo te redeneren. Het is alleen zo dat een van de gevolgen van ernstige mishandeling en verwaarlozing kan zijn dat een kind klein blijft. Maar ik weet niet eens of dat uberhaupt wel medisch vast te stellen is als zoiets door mishandeling en/of verwaarlozing komt. Maar als dat mogelijk is, dan moet er natuurlijk een in kindermishandeling gespecialiseerde arts aan te passen komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe zit dat dan met lange mannen die klein geschapen zijn of korte mannen te groot, zijn die ook mishandeld? Al die mensen die van het tegenovergestelde houden of qua proporties niet in het statistiek van normale (BJZ) mensen passen, zullen vast wel mishandeld zijn in hun jeugd. Dit lijkt wel de dsm, waar komen toch al deze leeghoofden in jeugdzorgwereld toch vandaan?
  Genen bepalen hoe lang iemand wordt, niet mishandeling. Mishandeling in de vorm van slechte voeding zou kunnen, ze hebben ook veel zonlicht nodig voor hun botten en huid.
  Ach ja, jeugd 'zorg' is nog altijd iets voor ouders en artsen. Maar dat dringt niet door tot de ouders en artsen zelf. Al helemaal niet door de ijzige regering en vriendjes.

  BeantwoordenVerwijderen