vrijdag 15 maart 2013

William Schrikker Groep ook in Limburg onder verscherpt toezicht

http://www.nationalezorggids.nl/jeugdzorg/nieuws/15174-william-schrikker-groep-ook-in-limburg-onder-verscherpt-toezicht.html

15 maart 2013

MAASTRICHT - Het verscherpt toezicht op de William Schrikker Groep werd eind januari landelijk ingesteld voor de duur van een jaar. Aangezien het pleegzorgbureau sinds vorig jaar aanbieder is van pleegzorg in Limburg, heeft dit ook gevolgen voor die provincie, zo meldt Omroep L1.

De provincie Limburg subsidieert zeventig plaatsen. Het komende jaar wordt steekproefsgewijs in verschillende provincies gekeken of de situatie binnen de William Schrikker Groep verbetert. De Inspectie Jeugdzorg is namelijk van mening dat het pleegzorgbureau nog te weinig doet om kindermishandeling in de pleegzorg te voorkomen.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal

2 opmerkingen:

 1. Ook gehoord dat Nederland op de 9e plaats staat in de ranglijst meest corrupte landen van Europa?

  Nu is de vraag waarom ze zo trots zijn op die 9e plaats, tellen ze van boven of onderen?

  BJZ en haar instellingen behoren er ook toe. Ze horen simpelweg niet te bestaan, geldverspillerij om niets.

  In thuissituatie kan er veel meer bereikt worden, bij mishandeling één van die mishandelende ouders een tijdje uit huis.

  Daarna kan er gestaag gewerkt worden tot volledige 'happy' gezinsvorming. Een kind nooit uit hun nestje wegrukken!!! Op deze manier kunnen we al die bloedzuigers opdoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een zéér verontrustend zinnetje staat in dit bericht: '... De provincie Limburg subsidieert 70 plaatsen...'... Wederom een bewijs over de 'prestatie-afspraken': deze plaatsen MOETEN dus opgevuld worden met kinderen, koste wat kost, anders kun je niet verkopen (om nog meer geld te verkrijgen) dat er 'wachtlijsten' zijn... Ondertussen gaat de heksenjacht op kinderen verder: een groep van de zorginstelling Xonar te Maastricht (die ook samenwerkt met BJZ!) waar vroeger 9 kinderen zaten, zijn nog maar 2 kinderen over.... Daar heeft men wat op gevonden: de RvdK Maastricht gaat nu kinderen langs waarvan onlangs de OTS is beëindigd, op verzoek van BJZ... met de beruchte 'tekeningen' om 'signalen' te verkrijgen op grond waarvan UHP noodzakelijk is...

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen