maandag 25 maart 2013

Wat er werkelijk aan de hand was met Yunus

Van de redactie Ouders Online

25 maart 2013  

Wat eerst een clash tussen homofobe Turken en vooruitstrevende Nederlanders leek te zijn, bleek later een pijnlijk jeugdzorg-probleem. Een reconstructie van het Yunus-drama.
Wat er werkelijk aan de hand was met Yunus 
Van de redactie  

Zeg 'lesbisch', 'Turks', 'moslim' of 'jeugdzorg', liefst in één adem, en iedereen denkt alleen nog maar vanuit zijn onderbuik. Met alle nare gevolgen van dien.

Een Turkse moeder, woonachtig in Nederland, had zich beklaagd tegenover een Turks tv-station dat haar zoon Yunus bij lesbische pleegouders was geplaatst, en heel Turkije sprak er schande van.  

Aanvankelijk leek het allemaal heel duidelijk: Nederlandse bestuurders en politici twitterden onmiddellijk dat het ongehoord was dat de Turken zich gingen bemoeien met 'onze jeugdzorg'. Hoe haalden ze het in hun hoofd? Het idee dat 'onze' lesbische pleegouders niet goed genoeg zouden zijn voor het Turks-Nederlandse jongetje Yunus, werd door minister Asscher (Binnenlandse Zaken) betiteld als 'volstrekt ongepast'.  

Ere wie ere toekomt: Jeugdzorg-Darkhorse

Afgelopen week begon de informatievoorziening te kantelen. Eerst ging het alleen maar over de lesbische pleegouders, maar op 20 maart kwam de opinie-site Joop.nl met het hele verhaal over de rechtszaken (zie boven).

Maar ere wie ere toekomt: een dag eerder, op 19 maart, hadden actieve ouders van het weblog Jeugdzorg Dark horse al gemeld hoe de vork in de steel zat. Het zou ons niets verbazen als dát de trigger was voor Joop.nl om het verder uit te zoeken. 

Lees verder….

1 opmerking:

 1. Wat er werkelijk aan de hand is met 'de zaak Yunus' kan men weergeven in ontzettend grote lappen tekst en bewijsmiddelen, anders kan echter ook. Ik doe een poging:

  1. Er komen valse beschuldigingen 'signalen' dan wel meldingen'.
  2. Eerst wordt het kind Uit Huis gePlaatst, middels een 'spoedmachtiging' die BJZ verkrijgt via telefoon en fax met de rechtbank.
  3. Het kind wordt, zo nodig met politiegeweld, uit huis gehaald.
  4. Het 'onderzoek' dat zou volgen wordt eerst getraineerd en als het er dan toch is, wordt dit door BJZ onder tafel gewerkt.
  5. Vervolgens worden in de daarop volgende rechtszittingen door BJZ leugens verkondigd en zaken structureel verzwegen, bijvoorbeeld dat uit een raport van een forensisch deskundige blijkt dat er GEEN SPRAKE was van KINDERMISHANDELING. BJZ voegt nog een paar leugens toe als 'ouders zijn pedagogisch onmachtig' (beweriing zonder enig onderzoek..) en de UHP kan weer verlengd worden.
  5. Als uiteindelijk toch de stukken van de onschuld van de ouders de rechters bereiken en de rechter aan BJZ de verplichting oplegt om te zorgen voor thuisplaatsing van Yunus, wordt dit arrest GENEGEERD door BJZ...
  6 Vervolgens wordt de stelling uit de kast getrokken dat het kind NOOIT MEER naar de echte ouders terug kan, omdat die inmiddels het gezag is ontnomen (officieel door de rechter, op aanvraag van BJZ/ RvdK, met onzin en buiten wettelijke argumenten. De enige redenen tot ontneming gezag zijn: 'ernstige kindermishandeling' dan wel ernstig falen als ouder en 'detentie' (BEIDEN was hier NIET het geval!) en het kind 'gehecht' is aan het pleeggezin...

  Deze 'handelswijze' is gebruikelijk en volgens de protocollen van BJZ. Treurig is, en dat schijn eenieder te vergeten, dat IEDER KIND terug wil naar zijn roots, echte familie, enz enz. En het DRAMA is des te erger naarmate men langer wacht... Het kind komt toch te weten dat het altijd is VOORGELOGEN en zijn broertjes, in dit geval wél bij die 'slechte' ouders mogen opgroeien met wél hun echte familie... (Zie programma's als 'Vermist' en 'Spoorloos')

  Ik hoop dat ik middels dit stukje misschien een paar mensen heb wakker geschud....

  Drs.N.J.M.Mul

  BeantwoordenVerwijderen