donderdag 28 maart 2013

Erdogan stapt naar Europees hof om zaak Yunus

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3416767/2013/03/28/Erdogan-stapt-naar-Europees-hof-om-zaak-Yunus.dhtml 

Erdogan stapt naar Europees hof om zaak Yunus 

De Turkse regering wil via de rechter afdwingen dat het 9-jarige jongetje Yunus wordt herenigd met zijn biologische familie. Premier Recep Tayyip Erdogan heeft aangekondigd dat hij naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) stapt, zo meldde de Turkse krant Sabah.
In Turkije is ophef ontstaan, omdat het kind al jaren bij lesbische pleegouders in Den Haag woont. Hij werd uit huis geplaatst omdat hij volgens Jeugdzorg werd mishandeld.

De biologische moeder wil Yunus terug en riep de Turkse premier op zich voor haar strijd in te zetten. De opschudding leidde ertoe dat de pleegouders met de jongen zijn ondergedoken.Tijdens het bezoek van Erdogan aan Nederland van vorige week zorgde de kwestie voor spanningen, zonder dat er een oplossing werd gevonden voor de kwestie. Vicepremier Lodewijk Asscher noemde de Turkse bemoeienis kort voor het bezoek 'volstrekt ongepast'.

De Turkse regering denkt dat meer rechtszaken over uit huis geplaatste kinderen zullen volgen. Erdogan zint verder op plannen om islamitische, Turkse gezinnen aan te sporen om pleegkinderen op te nemen.
 
Redactie Jeugdzorg Dark horse: Daar heeft premier Erdogan alle recht toe, hij heeft een goede zaak. Nu de feiten en niet de leugens van Jeugdzorg boven tafel zijn gekomen middels het rapport dat op onze blog gepubliceerd is; De zaak Yunus: de feiten. http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/03/de-zaak-yunus-de-feiten.html (copyright Jeugdzorg Dark horse).  Jeugdzorg Dark horse heeft contact met Turkije.
 
Ook Jeugdzorg Dark horse zal binnenkort de petitie de Europese Commissie aanbieden, de petitie tegen de ongebreidelde macht van Jeugdzorg in Nederland. We zullen tijdens de hoorzitting de zaak van Jordy uit de doeken doen en spreken over de schending van mensen en kinderrechten door Nederland. De petitie wordt binnenkort aangeleverd aan de  Europese Commissie. Als u nog niet getekend heeft:

http://petities.nl/petitie/stop-machtsmisbruik-door-wsj-en-jeugdzorg
 

 

13 opmerkingen:

 1. Dit onderwerp is ook hot op Pownews..het broertje van Geen Stijl...vandaag..
  Daar heb ik de volgende reactie gepost.
  ''Als Erdogan er voor kan zorgen dat de Nederlandse Jeugdzorg een flinke tik over de vingers krijgt is dat mooi meegenomen.
  Eigenlijk is het te gek voor woorden dat er een Turkse premier aan te pas moet komen om hier orde op zaken te stellen t.a.v. het machtsmisbruik van Jeugdzorg en de incompetentie van de kinderrechters.''
  pielewaaier | 28-03-13 | 09:16 | niet ok
  De reaguurders van de betreffende sites hebben de naam nogal anti-Turks en soms pro-BJZ te zijn,dus het kan daar nog wel even gaan knallen.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De naam van die site zegt al veel ..

   Daarnaast is in deze ernstige kwestie natuurlijk elke aandacht welkom.
   Hoe groter het wordt, hoe eerder 'onze' regering zal moeten gaan ingrijpen om een totale blamage te voorkomen.

   Het lijkt mij niet prettig om internationaal voor aap te staan, en bij elk internationaal bezoek onwelgevallig weerwoord te krijgen als je heikele kwesties wil bespreken met andere landen.

   Als bv de Chinezen er lucht van krijgen in welke omvang mensenrechten worden geschonden door de administratieve dictatuur die Nederland heet, hoeft 'onze' premier daar niet meer aan te komen met het bekende opgeheven vingertje.

   Dan mag die hopen dat z'n tronie voldoende dik is geplamuurd door visagie, zodat het schaamrood eronder onzichtbaar blijft.

   Verwijderen
 2. Ook wetenschappelijk gezien doet Nederland het verdraaid slecht:
  de politiek blijft doordènderen in de BJZ-richting qua werkwijze, en
  gelooft rapporten en 'onderzoeken' vanuit of op basis van meningen en beweringen vanuit BJZ en gezinsvoogdij.
  Er wordt niet (psycho)medisch onderzocht, niet aldus gecontroleerd, en dit wijst op slodderwetenschappelijk handelen:
  https://www.youtube.com/watch?v=ymwV2AqLBBE
  met uitleg een daarna voorbeeldjes.

  Er komen in deze Youtube wetenschappers aan het woord, die de jeugdzorg in een juister daglicht stellen.
  Integriteitsschendingen, manipuleren, frauderen, fingeren, bewijs weglaten, geen-openbaarheid geven aan ouders en rechter van gehele dossiers, expertiserapporten creëren in eigen beheer i.p.v. diagnostiek geven, daarmee rechter bespelen, hypothese-selectie zonder afwegingen geven.... Dat heet BJZ!!!

  En nu wordt het heldere oog van het buitenland weggedrukt. De mond gesnoerd.
  Nederland wenst blind te blijven voor deze institutionaliserende vorm van kindermishandeling,
  het vals kinderen in beheer gaan houden, waar thuiszorg effectiever zou zijn.
  Wetenschappers hebben niet voor niets gesproken over:
  BJZ opdoeken;
  doelgroep-gespecialiseerde ingangen;
  zwaargewichten in de ingang i.p.v. slappe ondeskundige jeugdzorgwerkers, voogdijwerkers, jeugdzorg-indiceerders...:
  Houdt het gesol met kinderen weg in de a.s. Jeugdwet!!! (Maar nee, de jeudgzorgwerkers vinden straks werk in verplichte Opvoedondersteuning en 'gecertificeerde instellingen' boven de gemeenten.)

  Laat buitenlandse bestuurders maar controleren waar de Inspectie jeugdzorg in faalt. Nu hopen op degelijker onderzoek, i.p.v. het Nederlandse afschuifsysteem.
  Vreemd toch, dat deze (halve) ambtenaren zou zonder geweten en kennis mogen werken?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dit is waar de regering en de politiek intussen mee bezig is:

  28 maart 2013, nu.nl
  Reizigers zouden zelf moeten kunnen kiezen welk bedrag zij op hun ov-chipkaart kunnen laden. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Openbaar Vervoer) gaat met de vervoerders in overleg om dit mogelijk te maken, zei ze donderdag tijdens een overleg in de Tweede Kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bankiers die hebben bijgedragen aan de verliezen van de bank horen hun bonussen te verliezen.
  Zo horen ook staatslieden die hebben bijgedragen aan het ondermijnen van de rechtstaat hun koninklijke onderscheidingen te verliezen.
  Te beginnen met oud minister Rouvoet.
  Wat een mislukking was dat ministerie voor jeugd en gezin. Het werd nog sneller jeugd zonder gezin dan daarvoor. Rouvoet heeft met zijn naieviteit de ondemocratische graaiers op het gebied van de jeugdzorg ruim baan gegeven. Daar plukken we nu nog de vruchten van.
  Dus weg met dat lintje. Het is de Nederlandse rechtstaat onwaardig.
  Geef dat lintje liever aan de moeder van Yunus die al die jaren als een leeuwin heeft gevochten om haar gezin bij elkaar te houden, onder het trotseren van de intimidatie en heksenprocessen van de Nederlandse overheid. Ze is een voorbeeld voor ons allemaal hoe je niet je hoofd buigt voor tirannen, want dan dooft het licht..... Hoe Nederlands!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel mooi gezegd..ben het er voor 100% mee eens

   opa

   Verwijderen
 5. Als ik zie dat Ada's petitie ineens omhooggekrikt werd door de Turkse medelanders, dan kan ik rechtuit zeggen dat mensen die zich Nederlands noemen weinig doen om elkaar te steunen. Waar blijven al die Klaasjes, Katrijntjes, Marietjes, Pietjes, Keesjes en Bartjes?
  Nee, ze heten tegenwoordig Yasmin, Erdogan, Mo, Ali enz.

  Overigens, BJZ gaat gewoon door i.s.m. de kinderrechters om kinderen uit huis te plaatsen. Net een Aankondiging SA tot (M)UHP ontvangen. Kind moet voor 1 mei op een school aangemeld zijn (ze vergeten erbij te zetten dat ie naar school moet gaan, daarbij hebben wij 1 dag om te reageren.
  De brief is geschreven op 22 maart, gestempeld voor verzending 27 maart, 28 maart aangetekend (zonder ondertekening door mij) bij mij in de bus gedaan, reactie op de aankondiging SA vóór 29 maart 2013 schriftelijk of mondeling. Net BJZ gebeld, teammanager op training, gezinsvoogd hele dag gesprekken, bureaudienst zei dat wij tijd hebben tot 1 mei. Weet je hoe moeilijk het is om een school te zoeken halverwege het schooljaar, maar dat begrijpen ze daar niet bij BJZ en de rechters.

  Laat Erdogan zijn ding doen, iemand neemt tenminste de rechten van het kind en de mens serieus.
  Echt een afknapper voor de Nederlandse samenleving.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ombudsman kraakt jeugdzorg

  Aimée Kiene op 20 november 2009

  AMSTERDAM - 'De jeugdzorg heeft een ernstige gedragsstoornis.' Dat stelt de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer zaterdag in een artikel in de Volkskrant. Deze week bestaat het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties twintig jaar. Brenninkmeijer maakt zich ernstig zorgen of kinderrechten voldoende gewaarborgd zijn in Nederland.

  De ombudsman schrijft dat de waarborging van kinderrechten ligt bij de jeugdzorg en bij de rechter die de jeugdzorg controleert. Maar in de jeugdzorg is van alles mis. De organisatie is 'onverantwoord complex', zegt Brenninkmeijer. 'De wetgeving is ingewikkeld, er zijn vele financieringsstromen. De jeugdzorg is hopeloos gefragmenteerd.'

  Bovendien laat de jeugdzorg zich volgens Brennikmeijer erg leiden door de waan van de dag. Incidenten als met de vermoorde Savanna en het Maasmeisje zouden tot verkramping hebben geleid. Kinderen die in de knel zitten, komen nog steeds in gesloten instellingen, met een streng regime.

  Volgens Brenninkmeijer heeft 'de angst voor incidenten een geweldige invloed gehad op de manier waarop de gesloten jeugdzorg is ingericht'.

  Hij beschrijft een incident waarbij een wasbak in een jeugdinrichting sneuvelde. Daarna zijn 'landelijke normen voor sanitair' opgesteld, zodat kinderen 'een roestvrij stalen gevaarte op hun kamer vinden waarin je aan de ene kantje behoefte kunt doen en aan de andere kantje gezicht kunt wassen'.

  Brenninkmeijer: 'Een gevaarte dat thuishoort in een gevangenis, maar niet in een kinderwereld. Het indekken tegen incidenten heeft perverse effecten.'
  De ombudsman ziet steeds minder begrip voor onverwacht en onverantwoord gedrag van kinderen. Hij vindt dat onterecht, omdat nare incidenten niet te voorkomen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou zijn de rapen pas echt gaar..Geert Wilders mengt zich in de strijd en vindt dat Erdogan schoffeert door naar het EHRM te stappen...
  Geniet mee op Pownews;
  http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2013/03/pvv_turkije_naar_ehrm_is_schof.html


  opa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zogenaamd geschoffeerde souvereiniteit van Nederland heeft langzamerhand z'n bestaansrecht verloren ..

   Verwijderen
  2. Wilders heeft bij mij zijn laatste krediet verspeelt, kan helemaal niets anders dan oneliners gebruiken en nooit inhoudelijk op de zaken reageren.
   Met zijn uiterst domme uitspraak heeft ie aangetoond dat hij zich helemaal niet heeft ingelezen in deze zaak maar gewoon braaf naar de prutsers van Asscher en paar anderen heeft geluisterd.

   Verwijderen
 8. De Nationale ombudsman had blijkbaar volkomen gelijk met zijn typering van de Nederlandse overheid in het jaarrapport 2012.

  De regering laat liever de familie van Yunus (jaren?) procederen bij het Europese hof dan dat zij de gemaakte fouten erkennen en herstellen.

  Hoe schunnig is dat?

  Diezelfde mentaliteit zie je steeds weer bij Bjz. Liever de samenleving jaren 35.000 tot 40.000 per jaar (!) laten betalen voor een onterechte UHP, dan toegeven dat je fout zat.

  Wie de moed heeft om af te dalen in de krochten van de Nederlandse 'rechtstaat' wordt al snel misselijk van de penetrante geur van BEDERF en VERROTTING waar je dan in terecht komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het belang van een kind is niet in veilige handen bij de Kinderbescherming. Liever knokken ze een rondje met ouders over een kind om hun eigen belangen veilig te stellen.

  BeantwoordenVerwijderen