zondag 24 maart 2013

Pas op bij het koken!

http://nieuws.nl.msn.com/regionaal-nieuws/utrecht/jeugdzorgopvoedtips-bij-kooklessen
 


Jeugdzorg: opvoedtips bij kooklessen 

(RTV Utrecht/ZEIST) - Jeugdzorginstellingen in de regio geven Marokkaanse moeders opvoedtips tijdens speciale kooklessen. Maandag organiseerde Trajectum in Zeist de eerste workshop.
De tips zijn voor moeders van wie de kinderen in aanraking met jeugdzorg zijn geweest. Deze moeders schamen zich vaak, waardoor ze te laat hulp inschakelen en de problemen van hun kinderen alleen maar groter worden.

Volgens Trajectum bestaan er onder allochtonen veel spookverhalen over de Jeugdzorg. De kooklessen moeten die wegnemen.

Als de workshops succesvol blijken te zijn, gaat Tracjectum ze ook voor Marokkaanse vaders organiseren
.

6 opmerkingen:

 1. Bij Surinamers moeten ze dat niet proberen, ten eerste moet je ze niet vertellen wat opvoeden betekent, én ze zullen als wraak de allerheetste peper verwerken in het eten en dat aan die 'bjz docenten' geven ;) Beste Marokkaanse medelanders, een idee?

  Waar halen ze die krankzinninge ideëen vandaan, ze zijn daadwerkelijk aan het doorslaan.

  Koken en opvoeden tegelijkertijd, hmmm ... dus je kookt, je kind moet naar de wc en roept je om te vegen, alleen is het belangrijk dat er in sommige culturen de billetjes gewassen wordt, en het eten pruttelt.

  Vervolgens komt een andere kind met drie speelmaatjes en wilt drinken, moeder zegt dat ze dat zelf mogen, want ze is de kleine aan het verschonen, ondertussen pruttelt het eten door.

  De telefoon gaat die ze ook nog beantwoord tussen schouder en oor. Ze heeft nu al een multi task functie uitgevoerd. Moet ze dan een opvoed cursus krijgen tijdens het koken? Ik weet niet hoe hard ik nou moet lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie beschrijving, maar de aanwezige jeugdwerker zal er wel een indicatie voor pedagogische onmacht in zien, want billetjes wassen tijdens het eten koken kan natuurlijk niet.

   Jeugdzorg is een mooi-uitziend gerecht, gemaakt van bedorven eetwaar. De stank walmt er vanaf!

   Verwijderen
 2. Dit bericht moet gezien worden in de samenhang met de 'PoppenVilla', 'Sociocards', 'tekeningen', 'meldcode' en het meest recente de 'ouder-kind adviseur' die de scholen gaat binnendringen.
  Kort samengevat: de de HEKSENJACHT op kinderen om de 'jeugdzorg-industrie' aan het werk te houden.....

  Ik neem dan ook aan dat bij de kookcursusen een BJZ-medewerker komt om 'signalen' op te vangen van 'ernstig bedreigde kinderen' en niet te vergeten de 'pedagogisch onmachtige ouders'... allemaal gronden om kinderen uit huuis te plaatsen...

  Ouders: ben gewaarschuwd!!!

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmmmyamyam....Lekker gehakt van ze maken. Kan niet wachten met die marinade..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij Trajectum de uitspraak:
  De interne arts staat onder verantwoordelijkheid van het bestuur, en kan dus niet tuchtrechtelijk aansprakelijk gesteld worden; en
  Het bestuur mag vertrouwen op de interne arts en kan dus niet voor diens fouten aansprakelijk gesteld worden.
  Zwart op wit!
  (W.o. Kinabu)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En krijgen ze na het koken ook nog tips tijdens de afwas of bij de afwasmachine??

  BeantwoordenVerwijderen