zondag 3 maart 2013

Professionalisering Jeugdzorg een schijnvertoning

http://www.bamw.nl/actueel/9-actueel/nieuws/128-20120219-inschrijving-regionale-werkgeversbijeenkomsten-bamw-en-jeugdzorg-nederland-van-start.html 

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/03/nji-weer-betrokken-bij-kwakzalverij.html
"Hmmmm....
duidelijk kindermishandeling"

20120219 Inschrijving regionale werkgeversbijeenkomsten BAMw en Jeugdzorg Nederland van start

Graag willen wij u informeren dat u zich vanaf heden kunt inschrijven voor een van de werkgeversbijeenkomsten van het BAMw en Jeugdzorg Nederland.

Waarom deze bijeenkomsten?
De komende wettelijke verplichting tot registratie bij het BAMw in het kader van de Wet op de Jeugdzorg roept logischerwijs de nodige vragen op bij degenen die zich voorbereiden op registratie.
Het BAMw wil werkgevers en personeelsfunctionarissen graag nader informeren en de ruimte bieden vragen over dit onderwerp te stellen. Daartoe organiseert het BAMw, in samenwerking met Jeugdzorg Nederland, kosteloze werkgeversbijeenkomsten op verschillende locaties in het land.

Met deze bijeenkomsten wil het BAMw graag nader informeren:
· over registratie en herregistratie in de kamer Jeugdzorgwerkers/JZW van het BAMw;
· over hoe registerpunten aangevraagd kunnen worden voor uw eventuele opleidingsaanbod;
· door concrete handvatten te bieden voor het gehele registratieproces in de Jeugdzorg;
· door vragen te beantwoorden over onderwerpen die bij u hieromtrent leven;
· door te peilen wat uw wensen zijn op dit gebied.


Inschrijven?

U kunt zich hier direct online inschrijven, waarbij u de locatie en het tijdstip kunt aangeven waarvoor u zich wilt inschrijven. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. Kort daarna ontvangt u een bewijs van inschrijving en een routebeschrijving, eveneens per e-mail. Vol = vol, dus schrijf u en uw collega snel in.

Let op: Per organisatie hebben we plaats voor twee deelnemers. Mocht uw voorkeursworkshop vol zijn, ontvangt u van ons een e-mail en plaatsen wij u op de reservelijst.

U kunt kiezen uit

· Vrijdag 8 maart 2013 van 9.30 - 12.30 in Velp
· Dinsdag 12 maart 2013 van 9.30 - 12.30 uur in Eindhoven
· Donderdag 21 maart 2013 van 9.30 - 12.30 uur in Amsterdam
· Woensdag 27 maart 2013 van 9.30 - 12.30 uur in Rotterdam
· Donderdag 4 april 2013 van 9.30 - 12.30 uur in Hoogeveen

Redactie Jeugdzorg Dark horse: Dit is dus de manier waarop jeugdzorg te werk gaat om de politiek om de tuin te leiden en de professionalisering van de jeugdzorg te vervalsen. Vanuit de voortdurende noodkreet van ouders, ouderorganisaties en jeugdrechtadvocaten, dat  jeugdzorg op een bedenkelijk laag niveau functioneert en dat zij zich nauwelijks professioneel zou mogen noemen, kwam er met de plannen voor de nieuwe wet Zorg voor Jeugd, dan eindelijk een heel klein beetje verbetering van de sector, met het voornemen vanuit het Ministerie om jeugdzorgwerkers BIG te laten registreren. En dan zien we dit gebeuren!  

Dezelfde BAMw die de dubieuze cursussen van Mindprofit voor ‘waarheidsvinding en leugenherkenning’ heeft geaccrediteerd, helpt jeugdzorg bij het professionaliseren/ registreren. Een organisatie dus, die geen enkele moeite heeft om studiepunten uit te delen aan aankomend jeugdzorgwerkers, die zich met deze onwetenschappelijke flauwekul willen gaan bezig houden, die meer weg heeft van ‘waarzeggen’ dan van analyseren.  

Is er ook nog iemand om de professionaliteit van BAMw te controleren? Of wordt het weer wachten op de volgende zelfbedachte methode, variërend van kindertekeningen, poppen (villa’s), gezichten lezen of Socio-cards, waarmee gezinnen bedreigd mogen worden, in de steeds verder groeiende zucht naar het opsporen van kindermishandeling, waarbij ieder middel geoorloofd lijkt. Was het voor het Ministerie nog niet voldoende dat ouders zichzelf moeten beschermen tegen het hele arsenaal aan onderbuikgevoelens van jeugdwerkers, hun ‘niet-pluisgevoelens’ , ‘antennes’ en paranoïde intuïties?  Is het ontbreken van waarheidsvinding bij informantenonderzoek, het niet beëdigd zijn van zittingsvertegenwoordigers en de kritiekloze houding van de meeste kinderrechters richting jeugdzorg, nog niet genoeg om de benodigde kinderen bijeen te harken om de besproken pleegplaatsingen te vullen? Het wachten is nu op het volgende studie-onderdeel dat door het BAMw geaccrediteerd zal worden: 'Ouders in de sloot gooien'. Als ze zinken, waren het (helaas) toch goede ouders. Blijven ze drijven, dan is de kindermishandeling een feit.

Ga zo door jeugdsector, met jullie ‘professionalisering’. 

Sven Snijer15 mrt. training in waarheidsvinding en leugenherkenning voor #jeugdzorg #ggz 10 PE http://bit.ly/VzoEbv #bamw


Vanaf nu zijn onze trainingen ook zichtbaar bij @hetnji http://bit.ly/XER56F #jeugdzorg kan gaan trainen in #waarheidsvinding


Beroepsregister Agogisch en Maatschappelijk werkers (BAMw)
Het Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk Werkers/BAMw is hét kwaliteitskeurmerk dat cliënten helpt professionals te onderscheiden. Het BAMw toetst of de geregistreerde zich aantoonbaar schoolt, competenties onderhoudt en continu bij blijft op zijn of haar vakgebied. Met het keurmerk BAMw profileren professionals zich binnen hun werksector.
                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

1 opmerking:

  1. Dit hele gedoe is zo kenmerkend ''Kleren van de Keizer-achtig''...en het ergste is dat die lui er zelf nog in geloven ook.

    Toch iets van geloofsfundamentalisme?
    Het lijkt er toch veel op....Zielig volk!

    opa

    BeantwoordenVerwijderen