zondag 10 maart 2013

Erdogan komt naar Nederland

Toegevoegd: zaterdag 9 mrt 2013


De Turkse premier Erdogan brengt binnenkort een bezoek aan Nederland. Dat bevestigt zijn woordvoerder aan de NOS.


Erdogan komt op donderdag 21 maart. Erdogan brengt tussen 19 en 21 maart een bezoek aan meerdere landen, waaronder ook Denemarken.  

Eerste bezoek

Het is zijn eerste bezoek aan ons land sinds hij 10 jaar geleden premier werd. Een eerder bezoek in 2006 ging niet door wegens gezondheidsklachten van Erdogan.  

Details over het bezoek zijn nog niet bekendgemaakt, maar de Islamitische Universiteit in Rotterdam zegt dat Erdogan zal langskomen.

Turks pleegkind 

Het Turkse pleegkind Yunus staat mogelijk ook op zijn agenda. De 9-jarige jongen werd onlangs in een pleeggezin van twee lesbische ouders geplaatst, wat tot ophef leidde in Turkije.  

De in Nederland verblijvende biologische moeder heeft Erdogan vorige maand om hulp gevraagd. Zij wil haar kind terug. 

Jeugdzorg Dark horse: Bij dit artikel wil Jeugdzorg Dark horse duidelijk maken dat er natuurlijk helemaal niets mis is met lesbische of homoseksuele samenlevingsvormen. Maar het is natuurlijk wel een beetje vreemd dat een ambtenaar van de Burgelijke stand een homohuwelijk mag weigeren te voltrekken op grond van gewetensbezwaren /levensovertuiging, terwijl je als biologische ouders geen enkele zeggenschap hebt over waar je uithuisgeplaatste kind terecht komt, bijvoorbeeld in een homo pleeggezin. Ook wanneer een Islamitisch kind in een Christelijk pleeggezin wordt geplaatst, is dat een teken dat jeugdzorg geen enkele rekening houdt met de sociaal culturele achtergrond van een kind. Zo kennen wij ook zaken van kinderen van atheïstische ouders die geplaatst zijn bij gereformeerde/christelijke pleeggezinnen en nu gedoopt zijn. Als ouders hiermee niet instemden werd de bezoekregeling teruggedraaid.

6 opmerkingen:

 1. Als Erdogan er achter komt hoe jeugdzorg in de praktijk werkt krijgt hij weer gezondheidsklachten:

  Jeugdzorg-allergie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij van BJZ plaatsen kinderen graag in een dusdanige pleegsituatie, dat terugplaatsen zeer bemeoilijkt wordt:
  het kind is immers gewend aan een nieuwe situatie, en wij weten dat men voor een kind overplaatsingen zo veel mogelijk moet beperken.

  We weten dat (uit het buitenland) geadopteerden bijvoorbeeld een enorme cultuurshock ondervinden, van geur, taal, gewoonten, eten, kleding, geluiden... Dat geeft een geadopteerde een extra verwerkingsrugzakje.
  Zo ook pleegkinderen.


  Natuurlijk vergeten we dat een pleegplaatsen middels UHP ook al een overplaatsing is. En als het ons uitkomt vergeten we dat overplaatsen schadelijk is voor een kind, en doen we het enige malen in het begin van een UHP om het kind te laten onthechten, zodat we mogen zeggen dat het kind niet teruggeplaatst kan worden, ook al bleek dat de reden van UHP slechts kriebel en jeuk van glaswol in het oude huis was, maar er nu een ouderlijk schoon appartement is.

  Zijn de ouders tegen homo's dan is plaatsen bij homo's een item om het terugplaatsen lastiger te maken. Zijn ouders gelovig, dan wennen we het kind aan een ongelovige traditie-sfeer. Terugwennen wordt na enige jarebn verlenging van OTS+UHP erg lastig, en zo houden we onze werkgelegenheid in de jeugdzorg. Ook al is jeugdzorg nauwelijks nodig.
  En als het buitenland klaagt over onze fijne jeugdzorg, dan heet het "een incident", al is het structureel, een jeugdzorgtactiek.

  Wij hebben onze afleidende smoesjes klaar.
  Kom maar op met klagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, jullie hebben het over een Turkse president. Die krijg je niet gauw klein, kijk maar naar Ataturk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeugdzorg kan kinderen goed manipuleren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kınderen horen bıj de ouders en vooral bıj de moeder. Yunus moet terug bıj zıjn moeder, omdat hıj het bıologische kınd is van zijn echte moeder. Als de moeder van yunus haar terug wıl, moeten ze hem ook aan haar geven. Dıt wıl zeggen, ındien men kınderen met geweld, onder druk, zonder enıge aanleıdıng worden afgepakt, moet je als overheid beschaamd zıjn. Hıer gaat om pure kınderdıefstal, om de Nederlandse lesbische koppels gelukkig te maken. Moest het mıjn kınd zoıets overkomen, had ık al lang aangeklopt bıj die wonıng. Dat zou nıet lang duren bij mıj. Ik had het al lang afgehandeld, van kınderen blijf je af.

  BeantwoordenVerwijderen