vrijdag 1 maart 2013

Demonstratie bij Nederlandse ambassade in Riga tegen beleid Jeugdzorg NederlandDit is de website van het politieke partij waar de Europarlementariër onderdeel van is:

http://www.zapchel.lv/index.php?lang=ru&mode=main&submode&page_id=11514


Dit is de vertaling van de tekst

Op 1 maart bij de ambassade van Nederland in Riga is een demonstratie gehouden ter ondersteuning van Jelena Antonova, staatsburger van Letland, wonende in Nederland. In maart 2012 hebben de Nederlandse autoriteiten beide haar kinderen Nikolai en Anastasia uit huis gehaald. Vanaf dat moment verblijven de kinderen in een leefgroep en hebben het recht om hun moeder slechts eens in de 2 weken te zien.


Na de hoorzitting bij het Europese Comité voor petities in het Europees parlement, betreft de zaak van Antonova, werd in Riga een groep gecreëerd ter ondersteuning van onze landgenoot.

Op initiatief van Andrej Basilewskij werd de demonstratie gehouden, aan de demonstratie deden meer dan 20 mensen mee, onder andere lid van het Europees Parlement Tatjana Zdanoka, die de zaak begeleid op het Europees niveau.

Het is initiatiefnemers van de demonstratie en de Europarlementariër gelukt om een gesprek te hebben met de Nederlandse Ambassadeur, die excuses aanbood aan Jelena en heeft beloofd in korte tijd opheldering te vragen betreffende de situatie, en antwoord te geven.
Update 03-03-2013

Doel van de demonstratie: 

1. Vrijlating van kinderen Nikolai en Anastasia /terugkeer naar moeder.
2. Nederland duidelijk maken dat hun Jeugdzorg praktijken absoluut niet kunnen. 

Letse / Russische avondnieuws 01 Maart 2013. 

TV zender: TV3 Latvia 


TV zender: Eerste Baltische kanaal is directe onderdeel van Eerste kanaal
(de grootste TV zender van Rusland) 


With kind regards,
 

Ilja

Update 02-03-2013

·        De demonstratie heeft de avond nieuws in Letland gehaald.

Vanaf 3:05 komt onze situatie (er is ook te zien dat de Europarlementariër door de Nederlandse ambassadeur naar binnen wordt gelaten om de zaak te bespreken, en dat hij beloofd dat hij de Nederlandse overheid om opheldering zal vragen). 

Op ongeveer 3:05 minuten:

 
Ilja

Goedenavond Sven, 

Morgen 1 maart om 14:00 (Letse tijd, 13:00 Nederlandse tijd) is er een demonstratie georganiseerd bij de Nederlandse Ambassade in Riga.

Demonstratie is voor vrijlating van mijn broertje en zusje.

Dit heb ik net te horen gekregen van de Letse Europarlementariër. 

Ilja 


11 opmerkingen:

 1. Geweldig Ilja. En geweldig dat de mensen zich voor jullie inzetten. Hopelijk komt de boodschap over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kunnen we de demonstratie ook ergens terugzien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je in Rwanda mensen in een LIED aanzet om mensenrechten te schenden kan je in Nederland 6 jaar en 8 maanden cel krijgen.

  Als je in Nederland zelf stelselmatig mensenrechten schendt (Raad, Bjz en kinderrechters) doet niemand er iets aan ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar blijft Turkije? Waar blijft de rest van de wereld wiens kinderen hier ook afgepakt zijn of door een OTS vol leugens worden achtervolgd?

  Ilja, je bent een voorbeeld voor allen, maar ik denk dat er veel mensen waarvan ouders en kinderen die (nog) vastzitten of die kant uitgaan, niet weten dat ze die stap naar het Europes Parlement kunnen zetten. Misschien een oproep met de juiste gegevens hier op DH?

  @ Anoniem 1 maart 2013 21:12
  Vechten voor je vrijheid is niet strafbaar toch en zeker niet in een land waar het begrip 'vrijheid van meningsuiting' centraal staat. Ik moet toegeven dat men in Nederland daardoor juist arroganter, onbeschofter en respectlozer is geworden. En daar moeten we onze regering voor bedanken want BJZ en rechters zijn daar uitblinkers in.
  Laten we dan vooral een lied maken over het schenden van het Nederlandse mens/kinderrechten wat onder ' vrijheid van meningsuiting '. Verre van strafbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kunnen wij een commentaar horen van Jeugdzorg?
  Kinderen moeten een moeder hebben. Maar de moeder moet ook de taal van de land waar zij wonen spreken en aan haar kinderen leren - Nederlands in Nederland, lets in Letland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn moeder ( moeder kinderen ) spreekt ook gewoon Nederlands.
   En kinderen spreken / lezen / schrijven Nederlands vloeiend vanaf hun 6de.

   Hier gaat het daarnaast helemaal niet om, het gaat om dat jeugdzorg massaal mensenrechten schendt voor eigen gewin, en zij worden gedekt door de kinderrechters en kinderbescherming. Zij doen dat massaal omdat door hun eigen arrogantie denken zij dat ze er nooit voor gestraft gaan worden.

   Ilja

   Verwijderen
  2. Jeugdzorg,Kinderbescherming en ook de rechters nemen steeds meer de vorm aan van een kwaadaardige sekte,die het voorzien heeft op
   de kinderen van dit land.

   Zij voelen zich in de rug gedekt door de politiek en de politiek dekt ze ook tot het moment dat de publiciteit dusdanig groot wordt dat het de politiek zeteltjes gaat kosten;dan draaien ze als een blad van de boom om en laten de complete organisatie in de kou staan.

   Dus publiciteit..hoe meer hoe beter is de enige manier om deze sekte aan te pakken..en Ilja geeft hierbij het goede voorbeeld.
   Hij verdient alle steun!..

   opa

   Verwijderen
  3. onze ervaring met jeugdzorg en commentaar/communicatie:
   Zij zwijgen in alle talen
   Zij liegen in alle talen
   ..net hoe het hun uitkomt...

   Verwijderen
 6. Eén van de belangrijkste dingen die de Europarlementariër heeft aangegeven tijdens de demonstratie gisteren: "Alle aanwezige europarlementariërs op de hoorzitting in Brussel (ongeacht coalitie) spraken er absoluut schande van wat Nederland aan het doen is."

  Oftewel, NL kan op geen enkele sympathie rekenen in het Europees parlement, en de afstraffing zal komen.

  Ilja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuurlijk inshAllah, alles is zo helder.

  Hoe kun je nou een kind angstig maken en uit huis rukken, met politie erbij. Die videos van Ilja maken mij zo verdrietig, dit moet de hele wereld zien.

  Die kinderen huilen en schreeuwen dat ze mama willen. Ze laten al vanaf het begin zien dat ze hard zijn, onaardig zijn hoe kun je praten over het belang van het kind, als je ze als een dief meeneemt.

  Laat die kinderen vrij uiten wat ze willen, of ze bij mama willen of niet wat een toestanden zeg.

  Smerig allemaal, Ilja moet doorgaan tot hij wint.

  gr Eda

  BeantwoordenVerwijderen