vrijdag 22 maart 2013

Het geld in de zaak Yunus...

Falen van BJZ heeft hen alleen méér geld opgeleverd!
Iets wat geheel onderbelicht is in de zaak Yunus, en misschien ook van ondergeschikt belang ten opzichte van de fundamentele schending van de mensenrechten van op de 1e plaats het kind en zijn ouders, is het geld;

- Door het feit dat BJZ bewust de bewijsstukken van dat er géén sprake was van kindermishandeling heeft achter gehouden, heeft dit geleid tot 8 jaar extra OTS en UHP.
- Door het negeren van het vonnis waar de rechter bepaalde dat een terug naar de ouders traject voor Yunus moest worden ingezet, heeft dit geleid tot een min of meer blijvende UHP van Yunus en verdere beschadiging van dit kind (volledige vervreemding van eigen ouders en cultuur).

Alleen de OTS leverde BJZ ca. 7500 € PER JAAR per kind op, de UHP zou maatschappelijk totaal ca. 123 € PER DAG aan 'omzet' genereren....
Als Yunus na 1 maand UHP op grond van de 'vermoedens van kidnermishandeling' weer thuis zou zijn geweest, had dit HEEL WAT GELD bespaard... zo ziet u maar weer: falen en rechterlijke vonnissen negeren levert voor BJZ geld op, en geen politicus die dit inziet... HIER mag van mij volledig het mes in, zoals prof. J. v.d. Acker al schreef in de Volkskrant: OPDOEKEN BJZ!

(Idee: laat BJZ eens uitleggen wélke 'zorg' zij geleverd hebben aan het kind en wélke 'hulp en ondersteuning' ouders gehad hebben om zelf hun kind te mogen opvoeden. Ik refereer hier naar de wettelijke taak van BJZ / art. BW I-257.)

Nico Mul

4 opmerkingen:

 1. Het lijkt wel mensenhandel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt wel mensenhandel?

  Het is gewoon kinderhandel.

  Ron V.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan te bedenken dat Haaglanden onder verscherpt toezicht staat.
  En Yunus is niet de enige bij Haaglanden die onterecht uit huis geplaatst blijft.
  Dus tel uit je winst! Alles terug betalen wat niet uitgegeven had hoeven worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet alleen schadevergoeding, de plegers van dit onrecht moeten betraftt worden. Het is niet niks: fraude, valsheid in geschrifte, schending mensenrechten, kinderhandel, ........... .
  Wie doet aangifte? Dat kan met de stukken in de hand die elders op deze website staan, toch op elk politiebureau van Nederland?
  Dat zou pas een goede demonstratie zijn, als op ieder politiebureau van Nederland tegelijkertijd aangifte zou worden gedaan van deze zaak!

  BeantwoordenVerwijderen