zondag 17 maart 2013

De valse media-discussie rond Yunus

Eén Vandaag 15 maart 18.15 uur

Het hele mediacircus in Nederland stort zich op de Yunus-affaire.
Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan het lesbisch zijn van zijn pleegmoeders . ‘Het lesbisch-zijn zou geen issue mogen zijn,’ zegt COC woordvoerster Tanja Ineke. Door wie wordt er dan een issue van gemaakt? Ik ga de uitzending nog eens bekijken op zoek naar een antwoord.

Eén Vandaag zendt een stukje Turkse televisie uit met daarin vice-premier Bekir Bozdag:
‘We horen dat kinderen om subjectieve redenen worden afgenomen en daar willen we wat aan doen,’ zegt hij volgens de ondertiteling.
Hem hoor ik niets over het lesbisch-zijn zeggen. Heel diplomatiek zegt hij, wat zowel Turkse als Nederlandse ouders meemaken: ‘Kinderen worden om subjectieve redenen afgenomen.’

In Nieuwsuur om 22.00 uur hoor ik diezelfde vice-premier zeggen:
‘Het kabinet heeft opdracht gegeven om maatregelen te nemen. Het ministerie heeft opdracht gekregen om alles in het werk te stellen om te voorkomen dat Turkse kinderen in het buitenland van hun familie worden afgenomen.’

Van de Turkse nieuwslezer hoor ik:
‘De premier heeft opdracht gegeven om op alle ambassades in het buitenland sociale adviseurs aan te stellen.’
Ik hoor en lees niets over het lesbisch-zijn.

Vervolgens een debat tussen Vera Bergkamp (d’66) en Ayhan Tonca (oud-voorzitter inspraakorgaan Turken).


Vera Bergkamp gaat pal achter de zeer zorgvuldige jeugdzorgwerkwijze staan bij het plaatsen van een kind in het gezin. ‘We hebben ook gezien op het journaal van 20.00 uur, dat BJZ (Haaglanden) heel tevreden is over dit gezin en dat het ook goed gaat met dit gezin.’ Vervolgens weet ze te vertellen dat het verblijf van Yunus in dit gezin 8 jaar lang geen probleem is geweest. ‘BJZ zegt dat het kind er floreert en nu ineens is het een groot probleem.’
Ayhan Tonca ontkent dit. Het is van het begin af aan een missmatch geweest. Het is niet ineens nu een probleem, het is altijd voor dit gezin en binnen hun gemeenschap een probleem geweest. Alleen er was nooit oog en oor voor. Hij is blij met de huidige discussie.

Vera Bergkamp heeft nog een opmerking en een vraagje: In het geval dat het gaat om ‘het belang van het kind’ en de veiligheid van het kind dan moet je zoeken naar een alternatief. In dit geval loopt het al die jaren naar grote tevredenheid van BJZ, en dat telt. Wat vindt u dan van het oordeel van BJZ, zij zeggen het kind floreert bij deze twee ouders, daar kunt u toch niet uw ogen voor sluiten?!
Ayhan Tonca vindt dit een zeer eenzijdige kijk. Je moet de vraag stellen: wat gebeurt er wanneer het kind weer terugkomt in de gemeenschap van de eigen ouders? Ayhan is van oordeel dat het kind dan een enorm probleem krijgt.

Ik denk, dat de Turkse gemeenschap en de Turkse regering het probleem met de jeugdzorgwerkwijze goed doorhebben. Zij versmallen het probleem niet naar het lesbisch-zijn van de pleegmoeders.
En Vera Bergkamp? Ach, het zoveelste pionnetje op het schaakbord van Jeugdzorg Nederland.
Haar mede Tweede Kamergenoten twitterden haar in alle toonaarden juichend toe met haar mediaoptreden.

Anoniem

17 opmerkingen:

 1. De discussie in Nederland is op dit moment hopeloos. De hele discussie richt zich erop dat Turkije lesbische- en homostellen discrimineert. Voor het onderliggende probleem dat Nederland op dubieuze gronden kinderen uit huis plaatst, is geen enkel oog. In deze casus is het kind uit huis geplaatst omdat er een vermoeden van kindermishandeling was, M.i. zou een zwaar inggrijpende maatregel als een uithuisplaatsing alleen terecht zijn als er een onomstreden bewijs van kindermishandeling was. (Maar waarheidsvinding maakt geen deel uit van het onderzoek door AMK of RvdK.) En het bewust verknippen van een kind, gevangen tussen 2 culturen, is ook een vorm van kindermishandeling, maar dan van staatswege.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijkbaar is het voor het doorbreken van de Haagse wanen nodig dat ANDERE LANDEN DE NEDERLANDSE WANTOESTANDEN gaan onderzoeken.

  Hopelijk ligt deze 'patient' binnenkort bij de Turken op de bank voor een therapeutische sessie reality-testing (controle van je eigen gedachten aan de werkelijkheid).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van Facebook geplukt wat betreft de demonstratie van 21 maart, waar nogal wat onduidelijkheid over is over het al of niet doorgaan ervan en waarbij de betreffende Facebook-pagina is verdwenen.
  ..
  Cocuklarimiza Dokunma Hollanda

  Even voor alle duidelijkheid, we hadden een vergunning gekregen om te protesteren maar die is weer ingetrokken omdat het te riskant was, we gaan morgen een nieuwe aanvraag doen !

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze proberen deze zaak in de media te bagatelliseren, maar achter de schermen zijn ze doodsbang voor wat ze te wachten staat (BJz en overheid) In Turkije leeft dit enorm en vermoedelijk komen er op de Turkse demonstratie wel een wenselijk aantal bezoekers.
   Helaas zijn niet alle potentiele demonstranten op basis van een grondige kennis van de verwerpelijke werkwijze van jeugdzorg verontwaardigd. Het zou jammer zijn als relschoppers de inhoud van het protest zouden overwoekeren, waardoor het blinde emotie wordt, en niet meer gekeken wordt naar het dubieuze systeem van gedwongen maatrelgelen zonder waarheidsvinding.

   Verwijderen
  2. Totale censuur in dit land. Vrijheid van meningsuiting wordt de kop ingedrukt.

   Verwijderen
  3. Ja, op facebook bleek al dat 'andere minder geschoolde elementen' e.e.a. dreigden te gaan aangrijpen om hun angst voor mensen van elders de vrije loop te laten.

   Dat zou de slachtoffers van de Nederlandse jeugdzorg echt niet gaan helpen.

   Verwijderen
 4. Ga er maar vanuit dat de nieuwe aanvraag voor een demonstratie ook wordt afgewezen... Nederlandse autoriteiten worden sinds korte tijd gekweld door het ''Haren-facebook-syndroom''..
  Aleen al bij het idee, loopt het ze dun door de broek.

  Het moeten aanvragen van een demonstratie is in wezen een beperking van de vrijheid van meningsuiting en niet passend bij een democratische rechtsstaat..

  Overigens als iedereen individueel gaat demonstreren en op een zekere afstand van elkaar blijft, is het geen demonstratie in de zin van de wet en is er geen vergunning nodig.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit artikel klopt als een bus, ik had gisteren contact met Turkse tv journaliste, en wij zijn ook meteen eens geworden dat jeugdzorg een PR stunt had uitgehaald.

  Let op, de uitzending betreft lesbische koppel was op maandag, en dan wordt vrijdag opeens besloten om te onderduiken, dat was gewoon een trucje om iedereen van het echte probleem weg te houden (dat jeugdzorg liegt en bedriegt.)

  Ilja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Scherp van je! Want zo werken die hufters bij BJZ! Als olifanten door een porseleinkast...en omdat ze niet terug kunnen banjeren ze gewoon verder.

   Verwijderen
 6. Wat een stunt van de media en de clowns in de regering die jeugdzorg in zijn leugens betrekt en ze ermee besmeurd.
  Toen ik P&W bekeek zag ik dat zowel advocaat als BJZ maar ook die pummels P&W gewoon uit hun nek aan het kletsen waren, niets maar dan ook niets bleek een feit zijn. Diezelfde avond liet RTL4 late nieuws ook de beelden van Ilja's broertje en zusje's kidnapping zien. Ik hoorde ook niets over de ware gebeurtenis van de baby en waarom de moeder vecht om haar kind terug te krijgen. Dat wordt opzij geschoven door de mediaclowns.

  Ik lachte ook maar mee met Bent toen hij zei; ineens zijn er 50 meldingen binnengekomen van (moslim?) Turkse pleeggezinnen. Ik durf te wedden dat buitenlanders niet willen meedoen met deze achterlijke verhuftering. En als het zo is dan doen ze het alleen voor het geld. Dat zou ik nou jammer vinden.

  Als zij toch zonodig er een issue van moeten maken???
  Hoeveel andersgelovige kinderen zijn wel niet in streng gereformeerde Nederlandse gezinnen geplaatst waar de kinderen hun eigen levensovertuigingen moesten opgeven? Zou dat andersom wenselijk zijn? Een protestant tussen de Joden? Maar waar blijft de waarheid, waar draaide het allemaal om, waarom gaan ouders in hoger Beroep? Zouden de rechters met oorwatjes de waarheid aanhoren van de ouders?

  Erdogan is blijkbaar genuanceerder, diplomatieker en rechtvaardiger dan de clowns in NL.
  Het is wel fantastisch om te zien hoe de clowntjes liegen en anderen hun leugens opleggen, en daarbij laten ze anderen ook diezelfde leugens herhalen >> Asscher > Hilhorst > Bent > Kooiman > Gerritsen > Bergkamp > media-meelopers > BJZ > rechters ... en zo nog velen

  Uiteindelijk kunneen we zeggen; maar daar trappen we niet meer in meneer van stoffelen, alleen deze heet geen stoffelen maar Rutte ... waar is hij trouwens? Bang geworden? Goed zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ''Haar mede Tweede Kamergenoten twitterden haar in alle toonaarden juichend toe met haar mediaoptreden..''

  Kijk zo zit de politiek als puntje bij paaltje komt in elkaar..het lijkt wel artikel 5 van de NAVO... een aanval op één lid is een aanval op alle leden''

  En dan nog zijn politici verbaasd dat de burgers geen vertrouwen hebben in hen...ooh hoe dom, want geen vertrouwen kan omslaan in vijandigheid en dat hebben dus de gebroeders de Witt een paar eeuwen geleden ondervonden.

  Maar kennelijk zijn politici te dom om iets van de geschiedenis te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop van harte dat alle politica eens aan den lijve ondervinden hoe BJZ werkt en wat dat met een kind doet en wat het met je als ouder doet. Hopelijk zijn er heeeeel veel valse beschuldigingen zodat het wel realistisch is en waarheidsgetrouw. Is het gezegde immers niet: Wie niet horen wil, moet maar voelen???!!!???

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toevallig weet ik dat ook bij de rechterlijke macht bekend is dat jeugdzorg een drama is. En dus bij de politiek is het vast ook bekend. Men kiest er voor om dat gewoon te negeren. Omdat niemand weet wat hier de oplossing zou kunnen zijn. En niemand wil daar politiek zijn vingers aan branden. Ondertussen ondermijnt dat het vertrouwen in de politiek. Ik stem alleen nog op 50+, de enige partij die niet meehijgt met de hysterische plannen van de jeugbescherming.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wanneer Turken en Marokkanen e.a. nauwelijks naar Nederlandse praat-televisie kijken is het verwonderlijk veel: 50 meldingen!! Dat is extreem veel, en als een puntje van de ijsberg te beschouwen!!

  Het is ergerlijk dat de politiek zo met clicheˊs komt om onze meldingen te bagatelliseren; en met "ons" bedoel ik alle ouders met zorgen over de fuik van jeugdzorg voor de nodige jeugdgezondheidszorg, deze weghoudend van het kind, met insinuaties en cliche's.

  Het p.r.-offensief is zo doorzichtig voor vele ouders en deskundigen. Maar de regering vertrouwt erop dat zij niet door het spamfilter van politici heen komen.
  Immers o.a. de SP reageert niet meer op mail-vragen en -adviezen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Of Turkije wel of geen lid wordt is geen issue Het gaat hier om een Nederlands-Turks kwestie. Jeugdzorg dient de kinderen met Moslim achtergrond naar een in hen waarden en normen aansluitende pleeggezin te plaatsen.

  Deze jongen is geplaatst door Jeugdzorg bij een gezin dat niet aansluit op de sociaal-culturele en religieuze achtergrond van het kind.
  De rechten van het kind zijn ontnomen door Jeugdzorg ze te plaatsen bij mensen met een volstrekt andere achtergrond.

  En dan de 'bemoeienis' van Politici vanuit de Tweede kKmer richting Erdogan, waarom bemoeit Nederlandzich met Zorgequita, de vader van Maxima?

  Is dit geen Argentijnse kwestie? Overigens heeft hier de moeder van de jongen zelf de hulp ingeroepen via media. Jeugdzorg is net de Stasi. Het zit 'm tussen de oren van Jeugdzorg.

  Zij dienen met de gevoelens van moslimkinderen en ouders rekening te houden. Elk kind hunkert naar vader-moeder liefde.

  Jeugdzorg moet niet met de gevoelens van onze (moslim)kinderen spelen. En wat ze niet aanstaat kaarten ze aan met: "De Turken leven niet naar onze normen en waarden". Dit heeft niets met normen en waarden te maken.

  Wilders moet dit item niet misbruiken om zijn achterban te versterken dit kwestie heeft niets met integratieproblematiek te maken. By the way, hier gaat het niet om de belang van iemand zijn geaardheid, het belang van een kind staat voorop. En zo ga je niet met een weerloos kind om, door hem te plaatsen in een cultuur die niet de zijne is.

  Heeft dee jeugdzorg met 17 Miljoen inwoners van Nederland niet één passende heterogezin voor Yunus kunnen vinden?

  Selime Ottoman

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beste mensen,

  Er wordt momenteel lukraak geroepen dat Turken volgens de "Normen en Waarden" van de Nederlanders moeten leven, mochten ze hier willen verblijven... Dit zijn helaas uitspraken van bepaalde popullistische mensen in Nederland. Er bestaat geen Turkse of Nederlandse "Normen en Waarden". Er bestaat maar één en dat is de universele menselijke "Normen en Waarden"

  Voor mensen die zo roepen wil ik duidelijk proberen te maken wat de "Normen en Waarden" van een mens hoort te zijn, ongeacht Turk of Nederlander:

  - Een gezin hoort als een gezin zijnde bij elkaar te blijven en niet onder dwang uit elkaar te moeten. Zolang er geen sprake is van enige vorm van verslaving (gok of drugs) of psychische stoornissen waar een kind gevaar kan oplopen, hoort een kind altijd bij zijn of haar biologische moeder te blijven!

  - Ieder mens mag geloven waar hij of zij in gelooft en te mogen geloven zonder gewelddadige ideeën.

  - Respect voor medemens, ongeacht kleur, ras, religie en geaardheid.

  - Geen één cultuur mag superieur geacht worden t.o.v een ander cultuur.

  - Mensen in zijn waarde laten. Immers geldt, benaderen met liefde betekent respect ontvangen, zolang men als mens zijnde in elkaar blijft
  geloven.

  - Van andermans eigendommen afblijven, eerlijk blijven, met je "zweet op je voorhoofd" werken voor je dagelijkse kost.

  - Kleineer niemand, we zijn allemaal van vlees en bloed.

  - Een ieder is een volwaardige burger, zolang men het land waarin men leeft beschouwd als zijn eigen land, werkt, belasting betaald en zich houdt aan de wetten die in dat land gelden.

  Ik neem aan dat ieder gezonde Turk, Marokkaan of een Nederlander zich in kan vinden met de bovengenoemde punten. M.a.w beste mensen, zolang we ons als mens gedragen, geldt voor ons allemaal dezelfde Normen en waarden. Het leven is al kort genoeg en maak het niet nog korter alstublieft. Hopende op een betere samenleving, verblijf ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kunnen die ouders dan wel voor de andere 2 zorgen?
  Als het kind volwassen is, waar ligt dan zijn thuis.
  Wie is er dan als er kleinkinderen geboren worden.
  Het gezin waar het kind geboren is toch?
  Ervaring leert, het kind zoekt vaak het ouderlijke nest terug.
  Wat is het doel van jeugdzorg, verleden en toekomst weg halen?
  De identiteit weg wissen?

  BeantwoordenVerwijderen