vrijdag 29 maart 2013

Ouders PAS OP!!!

Als u uw kind naar school brengt:

- Kijk eerst uit voor de hier of daar nog achtergebleven 'PoppenVilla'. (zie het artikel: 'meer nieuws over de PoppenVilla' op deze blog van 28-10-2012)

- Omzeil de tekeningen. Instrueer uw kind welke kleuren het gebruiken mag... (zie het artikel 'Lange nek met wanten' op deze blog)


- Kijk uit voor de 'vragenlijsten'...

- Pas op voor de 'schoolmaatschappelijk werker', meestal een verdekte medewerker aan BJZ.

- Dan is het uitkijken geblazen voor de 'jeugdgezondheidszorg'/ 'schoolarts' van de GGD. Hierbij vooral oppassen voor de vragenlijsten die geïnterpreteerd gaan worden door verpleegkundigen...

- Zijn er door boven genoemden 'signalen' opgevangen, dan is het uitkijken voor het 'zorg advies team (ZAT) 'binnen de school: daar zit ook BJZ aan tafel, verlekkert te azen op uw kinderen.

- Nu komt bovenop dit alles de 'ouder- en kindadviseur' van de 'gecertificeerde instelling'... de voorbode van de uithuisplaatsing...

U wordt als ouder nu, net als een wolf die zich in schaapskleren hult, wijs gemaakt dat u daar maar VERTROUWEN in moet hebben....

O ja: ze komen ook in verenigingen en sportclubs....

Wanneer gaat het onderwijs zich eens bezig houden met ONDERWIJS in plaats van als voorportaal voor jeugdzorg te fungeren?? Ouders zijn mans genoeg om bij zorgen de huisarts dan wel een zelf gekozen deskundige in te schakelen!

NM

5 opmerkingen:

 1. Kijk ook maar eens op deze pagina hoever de TOTALE EN REDELOZE HYSTERIE is opgelopen:

  http://mens-en-samenleving.infonu.nl/pedagogiek/1834-kindermishandeling-signalen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat diagnostieke deskundigheid ontbreekt bij welk soort jeugdzorgwerkers ook, en geld een belangrijke bestaansreden is voor jeugdzorg of 'jeugdhulp', loopt uw gezin gevaar om met een OTS uw instemmingsrecht (en gezag) ontnomen te worden, of zelfs met een UHP uw kind, dat gelukkig in een vreemd pleeggezin mag gaan verblijven, enige jaren tot 18+ het liefst.

  Lees ook bijv. het boekje De Jungle van de Jeugdzorg, T. Barendse, via:
  http://www.stichtingkog.info/pages/publicaties.php

  De bovenstaande waarschuwingen zijn het topje van een ijselijke berg. Een ijsberg waar zorg in het woord jeugdzorg - of hulp in het woordje 'jeugdhulp' - een afleidend begrip, een onjuist gehanteerd begrip voorstelt.

  Er wordt veel mooipraat rond de zorg voor onze jeugd gehanteerd, maar de beleidsmakers praten slechts BJZ na, zonder diagnostische kennis.

  Niet jeugdzorg of jeugdhulp is goed voor uw kind, maar een specialist met diagnostische beroepsregistratie en tuchtrecht. Geen sociaal/maatschappelijk werk!!!

  Wees de jeugdhulp voor!
  Wees roddels voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aanvulling.

  Bent u bekend met jeugdzorg, dan zal het verhaal van dhr NM u niet vreemd voorkomen.
  Het is de zoveelste waarschuwing om als ouder op uw zaak (kind) te letten. Doet u dat niet en raakt u uw kind niet kwijt, dan is dat toeval en geen verdienste van uw kant.
  Is het werkelijk zo gevaarlijk als deze NM schetst. Ja, zo erg is het.
  Tenminste als uw kind volkomen normaal is (wat dat betekent, mag u zelf invullen)
  Echter,vertoont uw kind een vlekje (van ADHD tot Dyslexie), dan is de kans groot dat het op het SPECIAAL ONDERWIJS terecht komt.
  Dit soort scholen worden vaak beheerd door een stichting. Een voorbeeld is de Aloysius Stichting. Deze beheert 42 scholen.
  De volledige naam van deze stichting is: Aloysius Stichting Onderwijs Jeugdzorg.
  Dus is het bovenstaande op u van toepassing, dan brengt u uw kind niet naar school, maar naar Jeugdzorg. Extra opletten dus.

  Deze reactie is anoniem. Ik heb namelijk een dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad. Soms ben je wel aangewezen op speciaal onderwijs. Dat is een kans en een valkuil. Er werken vaak ook hele goede mensen, maar de angst dat er iemand uit onbegrip, projectie en eigenbelang, ons nog een rondje Kinderbescherming aandoet hakt er diep in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt erop dat de poppenvilla's gewoon doorgaan.

  " Liliane Limpens | Poppenvilla | Dolls Villa
  Dolls play is for children the Royal way of living

  Guusje Nederhorst Foundation | directeur Daphne Schreuder: "Onze stichting komt voortdurend de poppenvilla tegen in alle centra voor vrouwen- en maatschappelijke opvang in Nederland. En nu hebben ook alle asielzoekerscentra zo’n mooie poppenvilla. De villa is uniek omdat die echt groot is en kinderen er met echte poppen in kunnen spelen. Op het moment dat wij zien dat op een locatie al een poppenvilla gedoneerd is, integreren wij de poppenvilla in onze Tovertuin. Zoals hieronder gebeurd is in de speelkamer van de Tovertuin die we zojuist geopend hebben bij een vrouwenopvang in Rotterdam."
  http://www.lilianelimpensreviews.com/Reviews5.htm"

  Zie ook
  www.linkedin.com/profile/view?id=11735562

  BeantwoordenVerwijderen