donderdag 11 oktober 2012

PVV wil maatregelen na conclusies commissie Samson
De PVV wil dat het stadsbestuur van Den Haag iets doet met de conclusies van de commissie Samson. De commissie concludeerde eerder deze week dat kinderen in handen van de overheid 2,5 keer zoveel kans lopen om seksueel misbruikt te worden

PVV-raadslid Willie Dille pleit ervoor om de overgang van jeugdzorg van de Provincie Zuid-Holland naar de gemeente Den Haag stop te zetten. Daarnaast stelt Dille voor dat de Haagse wethouder van Jeugd en Gezin onaangekondigde bezoeken instelt om de kans op misstanden te verkleinen.

Verder wil PVV-er Willie Dille van het Haags gemeentebestuur weten wat zij gaan doen om de veiligheid van kinderen in overheidshanden te waarborgen.
 
Bron: Omroep West


                  Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

7 opmerkingen:

 1. Zojuist maar even een mail aan mevrouw Dille gestuurd.

  Geachte mevrouw Dille,

  Gezien uw goede ideeën m.b.t. jeugdzorg,
  Adviseer ik u om een kijkje te nemen op http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/.

  Hier vindt u vele schrijnende verhalen van met name ouders waar jeugdzorg bij betrokken is.

  Ook ondergetekende heeft te maken gehad met jeugdzorg en kan ook alles vertellen over de schandalige werkwijze en chantagemiddelen die zij gebruiken.

  Ik zou het dan ook op prijs stellen indien u deze mail naar zo veel mogelijk fractiegenoten en Kamerleden stuurt.

  Met vriendelijk groet,

  Ron

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of kijk eens naar:
   https://dl.dropbox.com/u/2479159/2012-Verkort%20Jeugdbeschermingsplan-JzBlH.pdf .
   Daar wordt geadviseert om de overgang van vrijwillig kader naar dwang te bewaken onder normen en door een overheidsorgaan; met voorwaarden (pag. 8).

   Verwijderen
 2. Op 7 oktober twittert Nine Kooiman n.a.v. NOS berichten over uitgelekte ‘Samson berichten’:

  Nine Kooiman:
  ‘Meer aandacht in opleiding en scholing in herkennen, signaleren en bespreekbaar maken misbruik. Idd! Goed dat com. Samson dit aangeeft!’

  Nine Kooiman:
  ‘Miste ik ook in mijn opleiding (en nascholing) als (oud)hulpverlener. Hoop dat commissie Samson daar definitief korte metten mee maakt.’

  Kijk, ook Nine geeft aan, het een en ander gemist te hebben in haar opleiding en nascholing.
  Goed dat Nine zo open toegeeft, dat is al een beetje winst, maar …..
  Politica Nine zou moeten weten, dat de commissie Samson alleen maar aanbevelingen doet. Geen korte metten kàn maken met de praktijken van jeugdzorg! Het wordt aan het zelfreinigend vermogen van jeugdzorg zelf overgelaten een einde te maken aan o.a. deze mistoestanden. Hoe het daarmee gesteld is weten ouders al jaren. Ouders vragen al decennialang aandacht van o.a. hun volksvertegenwoordigers. Helaas, worden hun signalen, ook door ex jeugdhulpverleenster Nine, nog steeds niet herkend en bespreekbaar gemaakt. Ook de politici maken er geen korte metten mee.
  Ik sluit me dan ook aan bij Ron. Bij- en nascholing wat dit punt betreft kan Nine gratis krijgen via Darkhorse.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezien de onmacht van 'Den Haag' is op de korte termijn de kinderrechter de enige die er iets aan kan doen.

   (maar: ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ .. )

   Verwijderen
 3. HOE hypocriet kan je zijn??
  Nine Kooiman is degene die in een zogenaamd onderzoeksrapport, te vinden op de SP-site, aangaf er naar toe te willen dat voortaan kinderen UHP kunnen worden met één onbeperkt houdbaar indicatiebesluit, omdat dit toch maar administratieve belasting is...Ook wil zij grotere macht voor die in feite amateurs van BJZ... en dan stellen dat er beter opgeleid moet worden, doen alsof jeugdzorg van niets wist. Als u alleen al naar het deel-onderzoek van de Leidse Universiteit gekeken zou hebben, wist een ieder dat misbruik binnen de jeugdzorg al meer dan 70 jaar bekend is. Ook is men kennelijk 'F.' (psychiater en directeur) vergeten die jarenlang zijn gang kon gaan bij de Heldring stichting: kinderen en ouders werden niet geloofd.....(F. is inmiddels overleden / hij kreeg uiteindelijk (ca. 1990)7 jaar cel voor het misbuiken van VELE jonge meisjes! / mw. Samson was ooit bestuurder van de Heldring Stichting...vreemd dat ze dit niet noemde in haar rapport....)
  Alleen al naar OUDERS LUISTEREN zou veel leed hebben kunnen voorkomen: maar als ouders signalen afgeven over mogelijk misbruik, gaat jeugdzorg ouders hetzij totaal negeren, hetzij voor 'psychisch gestoord' uitmaken dan wel dreigen, maar serieus nemen? NEEN...zij zijn toch 'deskundig'...
  Iedere wetenschappelijke onderbouwing van de indicaties of goed onderzoek door echte deskundige, wil Nine niets van weten (zie elders op deze blog, de e-mail discussie met haar!)

  En nu doen alsof ze zo geschokt is en hopen dat de commissie Samson zou doen wat de politiek zou moeten doen: STOP dit BJZ en aanverwanten, luister eens naar wetenschappers die al jaren stelden 'OPDOEKEN BJZ'(prof. v.d. Acker)... Neen: Nine wil ongetwijfeld weer MEER GELD voor de jeugdzorg-industrie en sneller UHP...
  en dan aan ouders voorhouden:
  'Uw kind krijgt jeugdzorg, u moet er maar op rekenen dat uw kind wordt misbruikt, dit is nu eenmaal 'inherent aan de jeugdzorg''... 'een zwak excuus kan u dan misschien krijgen, maar schadeloosstelling kan u vergeten....'... (o ja: u kan nu ook melden bij een 'doofpotmeldpunt'!

  Mw. R.Samson stelde als argument dat ze bewust de conclusies had afgezwakt, omdat BJZ 'AAN de BAK moet blijven'... Ik zou eerder stellen dat dit een argument is om BJZ versneld te doen sluiten en de daders en verantwoordelijken IN de BAK!

  Drs.N.J.M.Mul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nine kon net zoals anderen maar niet geloven in de verhalen van OTS-ouders.
   Mogelijk helpt het wanneer ouders hun verhalen bondig en beknopt, maar vooral ook met onderbouwing (van stukken of van pedagogische uitleg) aan haar en andere politici mailen (www.tweedekamer.nl).
   De Kamervragen moeten natuurlijk anders: leidend tot het opheffen van deze ondeskundig gevaarlijke ingang.
   Dat zou bezuinigend werken op veler gebied. Tegen gevolg-schades.
   En leedbesparend.

   Degelijk onderzoek naar de overgang tot dwang ligt voor de hand: diagnostiek, universitaire scholing, BIG-beroepsethiek, openbaar tuchtrecht op gezondheidszorgniveau. (De Beroepscode Jeugdzorgwerkers stelt al helemaal niets voor tegenover [onterechte] OTS-ouders).

   Verwijderen
 4. Misschien vindt Nine het een idee om een nieuw soort kinderboerderij te introduceren:

  Ouders leveren ei- en zaadcellen die worden gematched en 'uitgebroed' op de kinderboerderij.

  Vervolgens wordt het kroost daar 'opgefokt' en 'begeleid' door 'professionals'.

  Op die manier hebben de ouders in elk geval niet de last te dragen dat zij na een zwangerschp en jaren zorg aan de zijlijn komen te staan door de terreur van Bjz.

  Gezien de klachten van jongeren over de huidige residentiële zorg (geen tijd, koffie drinken, onderling praten leiding ipv aandacht, steeds andere begeleiding, separeer, misbruik, psychische terreur, onthouden van contact met dierbaren) ben ik benieuwd wat voor burgers dát zou opleveren.

  BeantwoordenVerwijderen